Results 1 to 6 of 6

Thread: Validation of hostname failed

  1. #1
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Barcelona
    Posts
    5
    Rep Power
    2

    Post Validation of hostname failed

    Hello people,

    I installing the appliance zca-8.0.4.0-1151542_OVF10.ova on VMware Workstation 9 for a implamentation mail service in single node. The appliance is integred on domain controller (Windows Server 2008), my problem is that no resolve or integrate the name of appliance "correu.xxxxxx.com".

    The ping is good on the virtual machine for a other computers in the domain.

    zimbra1.PNG

    Can you help me?

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by anisakidae View Post
    I installing the appliance zca-8.0.4.0-1151542_OVF10.ova on VMware Workstation 9 for a implamentation mail service in single node.
    That's not really a suitable platform for a mail server.

    Quote Originally Posted by anisakidae View Post
    The appliance is integred on domain controller (Windows Server 2008), my problem is that no resolve or integrate the name of appliance "correu.xxxxxx.com".
    I'm not really sure what you're saying here. Do you have valid DNS A & MX records for the appliance? If you do then provide some evidence they exist and are correct.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Barcelona
    Posts
    5
    Rep Power
    2

    Default

    Thanks for you quickly reply phoenix

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    That's not really a suitable platform for a mail server.
    Yes, but just a test for the program in the future will be installed on a VMware vSphere.

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    I'm not really sure what you're saying here. Do you have valid DNS A & MX records for the appliance? If you do then provide some evidence they exist and are correct.
    I hope that the information is correct contribution

    root@correu:~# dig consellgarrotxa.com A

    ; <<>> DiG 9.7.0-P1 <<>> consellgarrotxa.com A
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 29734
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 4, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;consellgarrotxa.com. IN A

    ;; ANSWER SECTION:
    consellgarrotxa.com. 600 IN A 192.168.0.2
    consellgarrotxa.com. 600 IN A 192.168.0.1
    consellgarrotxa.com. 600 IN A 192.168.0.33
    consellgarrotxa.com. 600 IN A 192.168.49.48

    ;; Query time: 16 msec
    ;; SERVER: 192.168.0.2#53(192.168.0.2)
    ;; WHEN: Thu Jun 27 09:20:41 2013
    ;; MSG SIZE rcvd: 101

    root@correu:~# dig consellgarrotxa.com MX

    ; <<>> DiG 9.7.0-P1 <<>> consellgarrotxa.com MX
    ;; global options: +cmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 912
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;consellgarrotxa.com. IN MX

    ;; AUTHORITY SECTION:
    consellgarrotxa.com. 3600 IN SOA pilaf.consellgarrotxa.com. hostmaster.consellgarrotxa.com. 13413 900 600 86400 3600

    ;; Query time: 1 msec
    ;; SERVER: 192.168.0.2#53(192.168.0.2)
    ;; WHEN: Thu Jun 27 09:20:47 2013
    ;; MSG SIZE rcvd: 90

    root@correu:~#

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    That output shows you have no valid MX record for your server, you must have one for Zimbra to install correctly. There is also no valid A record for you mail server, you need both of those for ZCS to work correctly.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    Barcelona
    Posts
    5
    Rep Power
    2

    Default

    Thanks for help me phoenix, all work done !!

    I created the MX and A records in Windows Server 2008, I could solve my problem .

    Greetings and solved thread.

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    I'm glad you've fixed it.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. Replies: 0
    Last Post: 04-03-2013, 06:38 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 04-03-2013, 06:38 PM
  3. Replies: 1
    Last Post: 02-02-2011, 04:28 AM
  4. Domain validation problems
    By coolcat451 in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 08-10-2006, 12:29 PM
  5. input validation
    By fgirouard in forum Developers
    Replies: 1
    Last Post: 09-03-2005, 11:51 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •