below is a snippet from my /var/log/zimbra.log

Code:
myhost postfix/smtpd[29445]: connect from myhost/myipaddress
Jan 23 21:54:24 myhost postfix/smtpd[29445]: setting up TLS connection from myhost/myipaddress
Jan 23 21:54:25 myhost postfix/smtpd[29445]: TLS connection established from myhost/myipaddress: TLSv1 with cipher AES128-SHA (128/128 bits)
Jan 23 21:54:27 myhost saslauthd[23191]: auth_zimbra: me@mydomain auth failed: curl_easy_perform: error(60): SSL certificate problem, verify that the CA cert is OK. Details:\nerror:14090086:SSL routines:SSL3_GET_SERVER_CERTIFICATE:certificate verify failed
Jan 23 21:54:27 myhost saslauthd[23191]: do_auth         : auth failure: [user=me@mydomain] [service=smtp] [realm=mydomain] [mech=zimbra] [reason=Unknown]
Jan 23 21:54:27 myhost postfix/smtpd[29445]: warning: SASL authentication failure: Password verification failed

i obviously sanitized my host, domain, and client info

my environment:

4.5.0_GA_612_MACOSX
upgraded from 4.0.3 GA
running on osx server 10.4.8 w zimbra ldap

after the update (which appeared to go smoothly) i cannot send mail via imap smtp using secure mail port 25.

i've read several threads related to sasl-tls errors and have checked my auth methods and auth urls. the default after upgrade was mixed auth, i changed to https but no joy. i manually recreated and installed new certs via wiki, no joy.

i then re-ran zmsetup.pl with no change. the log snippet is post upgrade (second time). i basically wanted to undo any damage i might have done in troubleshooting and chasing the sasl-tls threads.

if anyone can offer a suggestion, that'd be great. i'm going to check this thread wed. a.m. and hopefully be able to remedy with your help.

tia, george