Results 1 to 9 of 9

Thread: Problem - Queue report unavailable - mail system is down

  1. #1
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Strasbourg - France
    Posts
    12
    Rep Power
    8

    Default Problem - Queue report unavailable - mail system is down

    Hello,
    I have a problem on the starting of zimbra, MTA service don't start.
    In the log file, i have the error :
    Feb 26 18:38:04 garcia zmtomcatmgr[6682]: status requested
    Feb 26 18:38:04 garcia zmtomcatmgr[6682]: status OK
    Feb 26 17:38:04 garcia postfix/postqueue[6696]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    Feb 26 18:38:05 garcia zimbramon[6512]: 6512:info: 2007-02-26 18:38:01, STATUS: garcia.boulevard.fr: antispam: Running
    Feb 26 18:38:05 garcia zimbramon[6512]: 6512:info: 2007-02-26 18:38:01, STATUS: garcia.boulevard.fr: antivirus: Running
    Feb 26 18:38:05 garcia zimbramon[6512]: 6512:info: 2007-02-26 18:38:01, STATUS: garcia.boulevard.fr: ldap: Running
    Feb 26 18:38:05 garcia zimbramon[6512]: 6512:info: 2007-02-26 18:38:01, STATUS: garcia.boulevard.fr: logger: Running
    Feb 26 18:38:05 garcia zimbramon[6512]: 6512:info: 2007-02-26 18:38:01, STATUS: garcia.boulevard.fr: mailbox: Running
    Feb 26 18:38:05 garcia zimbramon[6512]: 6512:info: 2007-02-26 18:38:01, STATUS: garcia.boulevard.fr: mta: Stopped
    Feb 26 18:38:05 garcia zimbramon[6512]: 6512:info: 2007-02-26 18:38:01, STATUS: garcia.boulevard.fr: snmp: Running
    Feb 26 18:38:05 garcia zimbramon[6512]: 6512:info: 2007-02-26 18:38:01, STATUS: garcia.boulevard.fr: spell: Running
    Feb 26 17:40:01 garcia postfix/postqueue[6972]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    Feb 26 18:40:02 garcia zimbramon[6957]: 6957:info: 2007-02-26 18:40:01, DISK: garcia.boulevard.fr: dev: /dev/mapper/VolGroup00-LogVol00, mp: /, tot: 269122, avail: 250338
    Feb 26 18:40:02 garcia zimbramon[6957]: 6957:info: 2007-02-26 18:40:01, DISK: garcia.boulevard.fr: dev: /dev/sda1, mp: /boot, tot: 99, avail: 84
    Feb 26 18:40:02 garcia zimbramon[6952]: 6952:info: 2007-02-26 18:40:01, QUEUE: 0 0

    I also do : "zmcontrol status", and no informations appears. After two minutes I have also a Kernel Panic...
    Can somebody help me ?

    Thanks

    Seb

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    What OS are you on?

  3. #3
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Strasbourg - France
    Posts
    12
    Rep Power
    8

    Default

    Fedora Core 5

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    How much RAM do you have?
    Can you run a zmdumpenv and post it here?
    -john

  5. #5
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Strasbourg - France
    Posts
    12
    Rep Power
    8

    Default

    [removed for security]
    Last edited by jholder; 02-26-2007 at 10:49 AM.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Can you try to upgrade to 4.5.2 and see if that fixes your issue?

    -john

  7. #7
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Strasbourg - France
    Posts
    12
    Rep Power
    8

    Default

    yes i will try tomorrow to update to 4.5.2 and i will you say if it's work !
    (for information, zimbra works good after the installation, and today i reboot server and after that mta doesn't launch and i have also the problem)

  8. #8
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Strasbourg - France
    Posts
    12
    Rep Power
    8

    Default

    I also update to zimbra 4.5.2.
    I also try to views the status of Zimbra by doing a : zmcontrol status and the same thing as tomorrow : MTA service don't start and Kernel Panic...
    Last edited by ptithomme; 02-27-2007 at 03:50 AM.

  9. #9
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Strasbourg - France
    Posts
    12
    Rep Power
    8

    Default

    Now i have resolve the problem of MTA service.
    But all the Zimbra commands like zmcontrol status, zmcontrol stop, zmcontrol start, zmhostname returns nothing when i am in zimbra user...
    And in root user commands works fine

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 02:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  3. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 09:09 AM
  4. fatal: Queue report unavailable - mail system is down
    By zzzzsg in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 08-24-2006, 03:31 AM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 04:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •