Results 1 to 4 of 4

Thread: 4.0.2GA to 4.5.4GA upgrade also fails

  1. #1
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Roswell, GA
    Posts
    58
    Rep Power
    10

    Default 4.0.2GA to 4.5.4GA upgrade also fails

    This is what happens:
    Code:
    Removing deployed webapp directories
    Installing packages
    
        zimbra-core......zimbra-core-4.5.4_GA_763.FC4-20070323133609.i386.rpm...done
        zimbra-ldap......zimbra-ldap-4.5.4_GA_763.FC4-20070323133609.i386.rpm...done
        zimbra-logger......zimbra-logger-4.5.4_GA_763.FC4-20070323133609.i386.rpm...done
        zimbra-mta......zimbra-mta-4.5.4_GA_763.FC4-20070323133609.i386.rpm...done
        zimbra-snmp......zimbra-snmp-4.5.4_GA_763.FC4-20070323133609.i386.rpm...done
        zimbra-store......zimbra-store-4.5.4_GA_763.FC4-20070323133609.i386.rpm...done
        zimbra-apache......zimbra-apache-4.5.4_GA_763.FC4-20070323133609.i386.rpm...done
        zimbra-spell......zimbra-spell-4.5.4_GA_763.FC4-20070323133609.i386.rpm...done
    
    Setting defaults from saved config in /opt/zimbra/.saveconfig/config.save
       HOSTNAME=stud.domain.us
       LDAPHOST=stud.domain.us
       LDAPPORT=389
       SNMPTRAPHOST=stud.domain.us
       SMTPSOURCE=admin@stud.domain.us
       SMTPDEST=admin@stud.domain.us
       SNMPNOTIFY=yes
       SMTPNOTIFY=yes
       LDAPROOTPW=blah
       LDAPZIMBRAPW=blah
    Restoring existing configuration file from /opt/zimbra/.saveconfig/config.save...done
    Operations logged to /tmp/zmsetup.log.8893
    Setting defaults...Setting defaults from existing config...Done
    Upgrading from 4.0.2_GA_362 to 4.5.4_GA_763
    Stopping zimbra services
    Verifying /opt/zimbra/conf/my.cnf
    Starting mysql
    Starting logger mysql
    Thu Mar 29 21:29:11 2007: SELECT value FROM config WHERE name = 'db.version'
    This appears to be 4.0.2_GA
    Redolog Version: 1.12 New Redolog Version: 1.12
    Schema upgrade required
    Running /opt/zimbra/libexec/scripts/migrate20060911-MailboxGroup.pl
    Thu Mar 29 21:29:20 2007: Verified schema version 27.
    Executing SQL statements in /tmp/migrate-MailboxGroup.sql
    mysql invocation failed, exit code = 256:  at /opt/zimbra/libexec/scripts/migrate20060911-MailboxGroup.pl line 84,  line 19.
    Script failed with code 256:  - exiting
    UPGRADE FAILED - exiting
    I did a ps to see what was running:
    Code:
    [root@stud zcs]# ps wwaux | grep zim
    zimbra   10184  0.0  0.1   4340  1148 pts/1    S    21:28   0:00 /bin/sh /opt/zimbra/mysql/bin/mysqld_safe --defaults-file=/opt/zimbra/conf/my.cnf --ledir=/opt/zimbra/mysql/libexec
    zimbra   10217  0.0  2.8 264940 28540 pts/1    Sl   21:28   0:00 /opt/zimbra/mysql/libexec/mysqld --defaults-file=/opt/zimbra/conf/my.cnf --basedir=/opt/zimbra/mysql --datadir=/opt/zimbra/db/data --pid-file=/opt/zimbra/db/mysql.pid --skip-external-locking --port=7306 --socket=/opt/zimbra/db/mysql.sock
    zimbra   10552  0.0  0.1   4336  1144 pts/1    S    21:28   0:00 /bin/sh /opt/zimbra/logger/mysql/bin/mysqld_safe --defaults-file=/opt/zimbra/conf/my.logger.cnf --ledir=/opt/zimbra/logger/mysql/libexec
    zimbra   10585  0.0  1.4 116020 14484 pts/1    Sl   21:28   0:00 /opt/zimbra/logger/mysql/libexec/mysqld --defaults-file=/opt/zimbra/conf/my.logger.cnf --basedir=/opt/zimbra/logger/mysql --datadir=/opt/zimbra/logger/db/data --pid-file=/opt/zimbra/logger/db/mysql.pid --skip-external-locking --port=7307 --socket=/opt/zimbra/logger/db/mysql.sock
    root     11465  0.0  0.0   3756   696 pts/1    R+   21:36   0:00 grep zim
    [root@stud zcs]#

    any quick suggestions before I go back to my backups?



    tia

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    No, you'd better restore.

    What is in /tmp , and how much disk space do you have?

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Roswell, GA
    Posts
    58
    Rep Power
    10

    Default space is there

    I have over 30G free on the FS that has /opt/zimbra

    tmp has:

    Code:
    [root@stud tmp]# ls
    2005r4               hsperfdata_root    logswatch.out              screens                 zmsetup.log.22975
    crontab.zimbra       hsperfdata_zimbra  mapping-juan               swatch.out              zmsetup.log.29226
    crontab.zimbra.orig  install.log.13984  migrate20060911.out.10868  syslog.zimbra           zmsetup.log.8893
    crontab.zimbra.proc  install.log.14023  migrate20060911.out.31250  syslog.zimbra2          z.sh
    gengraphs.out        install.log.20345  migratelog                 zmcontrol_err.22474
    hs_err_pid21496.log  install.log.31546  migrate-MailboxGroup.sql   zmcontrol_status.22474
    hs_err_pid7307.log   logprocess.out     oz                         zmsetup.ldap.out
    [root@stud tmp]#
    Thanks.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Roswell, GA
    Posts
    58
    Rep Power
    10

    Default [touch]

    anyone? What else can I try?

    Where else do I look?

    thanks.

Similar Threads

  1. ZCO fails after upgrade to 4.5
    By awbecker in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 29
    Last Post: 04-21-2007, 01:57 AM
  2. Replies: 5
    Last Post: 03-01-2007, 03:20 AM
  3. Replies: 7
    Last Post: 01-24-2007, 11:03 PM
  4. Upgrade from 3.1.4 to 4.0.0 fails
    By freeformz in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 08-31-2006, 08:44 PM
  5. Upgrade to 3.1.2 Suse 10 fails
    By kowell in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 06-11-2006, 12:44 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •