Results 1 to 5 of 5

Thread: Pulling my hair out - SASL Login authentication failed

  1. #1
    Join Date
    Mar 2007
    Rep Power

    Default Pulling my hair out - SASL Login authentication failed


    I have been working this issue for a week and I have yet to figure out what is a miss. Our test units with Outlook Express, Mac Mail work fine no issues with authentication and mail inside the network, but when I use it outside through my WM5 phone with IMAP and SMTP configuration I get SASL errors.

    I also get this with Mac client when coming in from the public internet.

    What is missing please help...

    I have check Zimbra Forums, Postfix, and SASL background.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Rep Power


    Additional info:

    The IMAP side works it is only the SMTP outgoing mail that doesn't.. So I can get my mail and not send anything...

  3. #3
    Join Date
    Mar 2007
    Rep Power


    Further research shows me this, doesn't anybody know how this resolve this? Please let me know.

    SoapEngine - handler exception
    com.zimbra.cs.account.AccountServiceException: authentication failed for\username
    at com.zimbra.cs.account.AccountServiceException.AUTH _FAILED(
    at com.zimbra.cs.service.account.Auth.handle(Auth.jav a:111)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatchRequest(SoapEng
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:168)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:90)
    at com.zimbra.soap.SoapServlet.doPost(SoapServlet.jav a:223)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:709)
    at com.zimbra.cs.servlet.ZimbraServlet.service(Zimbra
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:802)
    at ternalDoFilter(
    at Filter(
    at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invo ke(
    at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invo ke(
    at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(
    at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke (
    at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invok e(
    at org.apache.catalina.valves.AccessLogValve.invoke(A
    at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.servic e(
    at org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(H
    at org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol$Http11 ConnectionHandler.processConnection(Http11BaseProt
    at Socket(
    at ead.runIt(
    at org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlR

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Thatcher, AZ
    Rep Power


    Sounds to me like you need to enable TLS/SSL on the mobile device.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2007
    Rep Power


    Well this is where I am so far, I have it up and running with the following changes:

    added to

    smtpd_sasl_local_domain =

    added to saslaauthd.log_level: 3

    pwcheck_method: saslauthd
    mech_list: PLAIN LOGIN

    Disable TLS Authentication only, then restarted and it worked..

    I have SSL enabled on my device with IMAP no problem, testing with SMTP and all seems good, but I will see..

    I will see with chaining mech_list, etc will retain the settings.

Similar Threads

  1. Replies: 26
    Last Post: 04-19-2011, 09:24 AM
  2. Lotus migration
    By babou in forum Migration
    Replies: 15
    Last Post: 03-05-2007, 09:33 PM
  3. SASL LOGIN authentication failure
    By sgcowgill in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 08-11-2006, 01:55 PM
  4. Replies: 18
    Last Post: 03-20-2006, 01:22 PM
  5. SMTP SASL authentication failure
    By igeorg in forum Developers
    Replies: 5
    Last Post: 10-10-2005, 01:23 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts