Results 1 to 9 of 9

Thread: Troubles in CentOS 5

  1. #1
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    19
    Rep Power
    8

    Default Troubles in CentOS 5

    Hi..

    I have troubles with installation in CenOS 5 and ZCS4.5 (FC5 package).
    all is ok but the Zimbra-LDAP canīt conect with backend.......

    i try to configure openLdap but i have same problem..

    thx 4 your help!!

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by dbetta View Post
    Hi..

    I have troubles with installation in CenOS 5 and ZCS4.5 (FC5 package).
    all is ok but the Zimbra-LDAP canīt conect with backend.......
    How can it all be OK when you've got a problem.

    Quote Originally Posted by dbetta View Post
    i try to configure openLdap but i have same problem..

    thx 4 your help!!
    Well, the problem is you've installed the wrong version of Zimbra. You want the RHEL4 version not the FC5 version. You should also search the forums for the necessary changes to get it working on RHEL5 (CentOS5).
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    19
    Rep Power
    8

    Default Troubles in CentOS 5

    thx for your help,
    with de RHEL version the error is the same:
    the ldap error:
    bdb_db_open: db_open(/opt/zimbra/openldap-data/id2entry.bdb) failed: No such file or directory (2)
    backend_startup_one: bi_db_open failed! (2)
    slap_startup failed

    AND ..
    sudo: sorry, you must have a tty to run sudo
    ERROR - failed to start slapd

    FAILED (1)


    ERROR
    Last edited by dbetta; 04-24-2007 at 01:47 PM.

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Did you search the forums for the necessary changes and did you make them to your system? Is SElinux and the firewall disabled? Did you also disable ipv6?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    19
    Rep Power
    8

    Default Troubles in CentOS 5

    ipv6 down
    iptables down
    selinux disabled
    RHEL package without versions ajust.. (i canīt foud it!!!)


    and ... i canīt start services..........
    i

  6. #6
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    guys-
    well be coming out with a release soon.

    I'd wait for an official build.

    jh

  7. #7
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by dbetta View Post
    ipv6 down
    iptables down
    selinux disabled
    RHEL package without versions ajust.. (i canīt foud it!!!)


    and ... i canīt start services..........
    i
    Search the forums for RHEL5 and you should find what you need. I've installed it without problems of CentOS5 and it's been running fine.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    6
    Rep Power
    8

    Talking

    My experience of installing the FC4 version in CentOS 5... not necessarily 100% correct..

    Make sure you have no silly UTF-8 thingee in the file /etc/sysconfig/i18n

    If you're installing it on a bare minimum CentOS5.. you'd have to link some files like me.. (digged this out of my bash history)
    ln -s /lib/libssl.so.6 /lib/libssl.so.4
    ln -s /lib/libcrypto.so.6 /lib/libcrypto.so.4
    ln -s /lib/libdb-4.3.so /lib/libdb-4.2.so

    Also most importantly.. the silly sudoers file.. in /etc - comment out the line that reads
    "Defaults requiretty"

    I know .. I know..spoonfeeding is bad.. and people should just search the forums or the wiki..

  9. #9
    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    1
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by kplau View Post
    I know .. I know..spoonfeeding is bad.. and people should just search the forums or the wiki..

    I searched the forums and came up with your response and it helped me fix my problems...

    Your response was not wasted on one individual

    Thank you for your response as my installation is now complete

Similar Threads

  1. Replies: 8
    Last Post: 07-04-2007, 09:23 AM
  2. Migration problem from FC3 to Centos 4.3
    By kibo in forum Migration
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 07:34 PM
  3. Issue with Centos 4.2-x86_64 and MYSQL
    By antiochguy in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 03-10-2006, 05:45 PM
  4. Zimbra startup hangs after install CentOS 4.2
    By eger in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 02-10-2006, 11:08 PM
  5. CentOS 4.2 Build
    By andreychek in forum Developers
    Replies: 2
    Last Post: 12-09-2005, 09:18 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •