Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 20 of 20

Thread: installed, but won't run FC3

  1. #11
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default filesystem locks failing

    What kind of filesystem is /opt/zimbra? (It's not NFS, is it?)

  2. #12
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    20
    Rep Power
    10

    Default

    No it is a virtual file system, from virtuozo (vps)

  3. #13
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default file system

    The virtuozo file system doesn't seem to support file locking, which is a requirement for ldap, and for mysql.

  4. #14
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    20
    Rep Power
    10

    Default

    I know that isn't the case since I run both ldap and mysql servers on various vps's. In fact there seem to be very many things at all that don't run on virtuozo, only very low level items.

    What else could this be?

  5. #15
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by exothermic
    I know that isn't the case since I run both ldap and mysql servers on various vps's. In fact there seem to be very many things at all that don't run on virtuozo, only very low level items.

    What else could this be?

    Might have been the type of LDAP backend or MySQL table types you used. In general not much else we can help with. We don't reccomend folks use virtual servers and never test those configurations in house. Maybe someone out in the community has other ideas.

  6. #16
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    20
    Rep Power
    10

    Default

    I think it would be sad to write this off as having anything to do with virturozo. There is never a "type" of ldap or mysql that I use that is unique to my installations. I have run both openldap, and mysql, on vps with: FC 1,2,3 RHES3, Debian, Suse, etc. All with nothing more specific that yum install package (or something akin to the distro), and all from distro repositories, not virtuozo repositories.

    I'm 99% sure this is exclusive from the VE. Am I going to have to reproduce this on an actual box to get anymore help?

    Miles

  7. #17
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by exothermic
    Am I going to have to reproduce this on an actual box to get anymore help?
    Pretty much. We've never seen this before on any FC or Red Hat install we or anyone in the community has run. So from our point of view it's the virtual machine. It would b a big help to remove that as a posibility for a problem.

  8. #18
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default Not actually ldap

    To be clear - it's not ldap, in itself, throwing the error - it's the Berkeley DB, sleepycat, that's complaining about the file locking.

  9. #19
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    20
    Rep Power
    10

    Default

    Well I do stand corrected, it appears that the db4 is compiled for NPTL, which virtuozzo's kernel does not support. I don't think it is the file system, it is just the threading of the kernel.

    Is it really necessary for zimbra to be this dependent on lowlevel requirments?

    Anyway is it still possible that I am going to be able to compile this from scratch, or are these fundamental requirements?

    Thanks

    Miles

  10. #20
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default recompile

    You can recompile bdb and give it a shot.

Similar Threads

  1. Replies: 23
    Last Post: 01-24-2013, 03:44 PM
  2. [SOLVED] Yahoo Maps Zimlet not installed
    By crankin in forum Zimlets
    Replies: 2
    Last Post: 04-17-2007, 11:46 AM
  3. Migration problem from FC3 to Centos 4.3
    By kibo in forum Migration
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 07:34 PM
  4. Problems when making and installing Perl
    By wildhuman in forum Developers
    Replies: 10
    Last Post: 09-08-2006, 06:36 AM
  5. antispam not working?
    By moebis in forum Installation
    Replies: 16
    Last Post: 12-03-2005, 08:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •