Page 5 of 6 FirstFirst ... 3456 LastLast
Results 41 to 50 of 54

Thread: Can Not Start MTA

  1. #41
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default tlsctl

    You have this:

    sed -e 's/^zimbra_url: http:/zimbra_url: https:/' \
    /opt/zimbra/cyrus-sasl/etc/saslauthd.conf.in > \
    /tmp/saslauthd.conf.in.$$
    fi
    else
    if [ -f /opt/zimbra/cyrus-sasl/etc/saslauthd.conf.in ]; then
    sed -e 's/^zimbra_url: http:/zimbra_url: http:/' \

    which makes no sense.

    You want:

    sed -e 's/^zimbra_url: https:/zimbra_url: http:/' \
    /opt/zimbra/cyrus-sasl/etc/saslauthd.conf.in > \
    /tmp/saslauthd.conf.in.$$
    fi
    else
    if [ -f /opt/zimbra/cyrus-sasl/etc/saslauthd.conf.in ]; then
    sed -e 's/^zimbra_url: http:/zimbra_url: https:/' \

  2. #42
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Calgary
    Posts
    208
    Rep Power
    10

    Default

    zimbra_url: http://@@zimbra_server_hostname@@/service/soap/
    zimbra_cert_file: /opt/zimbra/conf/smtpd.crt
    zimbra_cert_check: off

    here is saslauthd.conf
    zimbra_url: http://shoemasters.com/service/soap/
    zimbra_cert_file: /opt/zimbra/conf/smtpd.crt
    zimbra_cert_check: off
    Computer King

    http://www.computerking.ca

    Sales, Service, and Hosting
    Email, Data, and Web Packages
    Ask about web design specials

    Affiliates
    http://www.computerking.ca/pages/lin...affiliates.htm

  3. #43
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Calgary
    Posts
    208
    Rep Power
    10

    Default

    is this right ??

    EDIT: Removed file. Need to use attachments.
    Last edited by KevinH; 12-01-2005 at 12:38 PM.
    Computer King

    http://www.computerking.ca

    Sales, Service, and Hosting
    Email, Data, and Web Packages
    Ask about web design specials

    Affiliates
    http://www.computerking.ca/pages/lin...affiliates.htm

  4. #44
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by rmvg
    is this right ??
    Does it work? BTW: You need to attach files and not post them inline. It breaks the HTML in the treads so I need to delete them.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  5. #45
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Calgary
    Posts
    208
    Rep Power
    10

    Default

    no does not work does not seem to ask for a cert anymore so we must be making some progress here are the files in text form
    Attached Files Attached Files
    Computer King

    http://www.computerking.ca

    Sales, Service, and Hosting
    Email, Data, and Web Packages
    Ask about web design specials

    Affiliates
    http://www.computerking.ca/pages/lin...affiliates.htm

  6. #46
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    181
    Rep Power
    10

    Default Glad I wasnt losing my mind...

    If it helps RMVG to get working then as the Zimbra user simply running

    zmtlsctl https

    then correcting the resulting saslauthd.conf and saslauthd.conf.in to reflect

    zimbra_url: https://@@zimbra_server_hostname@@/service/soap/

    should get it working for now (after a restart!). I checked with another clean install of Zimbra and it works fine if done that way (or of course editing the script instead). May be simpler to go the clean install route incase you changed other stuff on the certs getting here.

    I presume the next release will fix the script so its only a short term thing.

    Thanks for your help Marcmac.
    Last edited by kevindods; 12-01-2005 at 06:25 PM.

  7. #47
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Calgary
    Posts
    208
    Rep Power
    10

    Default

    Thanks as always for the post still a bit confused as to what exactly is up did'nt i already fix the script?
    u are talking about zmtlsctl script right?

    Anyways here goes making the suggested mods now

    YIPPY it worked i gotta recheck........................................... ...........................................
    yep working I changed the the lines in both saslauthd.conf and saslauthd.in.conf to this and now things work great
    changed them both to shoemasters.com


    ps i have not changed anything on the certs to get here just a stock intall. However i did for get to set hostname and zimbra used localhost or something so i just did a quik reinstall overtop could that have caused this breakage
    Computer King

    http://www.computerking.ca

    Sales, Service, and Hosting
    Email, Data, and Web Packages
    Ask about web design specials

    Affiliates
    http://www.computerking.ca/pages/lin...affiliates.htm

  8. #48
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    181
    Rep Power
    10

    Default

    Thats great, glad its all come together for you - its a good feeling when you get it cracked!

    Right, now that it's working back to testing all the bits and seeing if we can break it! :-)

  9. #49
    Guest

    Default

    [zimbra@isis bin]$ ./zmcontrol status
    Host isis.zimbra.orolix.local
    antispam Stopped
    antivirus Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    mta Stopped
    snmp Running
    spell Running


    didn't get the antispam, mailbox and mta running. No messages in zimbra.log
    what could it be ?
    Tks on advance

  10. #50
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default amavis

    I suspect that amavis is not running (ps axuww | grep amavis) and possibly tomcat as well.

    WHat OS? Which version of ZCS?

    su - zimbra
    sh -x bin/zmmailboxctl status
    sh -x bin/zmmtactl status
    sh -x bin/zmantispamctl status

Similar Threads

  1. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 09:57 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  3. Replies: 9
    Last Post: 06-15-2009, 10:31 AM
  4. After Install: MTA does´t start
    By pc-nico in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 06-15-2007, 07:54 AM
  5. Is it started or not
    By kwelipatton in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 03-28-2006, 11:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •