Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 33

Thread: multi-domain configuration - mail loops back

  1. #1
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Somewhere south of the border at this point... nice and sunny
    Posts
    47
    Rep Power
    10

    Default multi-domain configuration - mail loops back

    hey guys, i just started hosting a secondary domain on my server, using zimbra 4.5, and everything is fine in the primary domain (domain1.com), but when i try to send mail to the internal users (userxxx@domain2.com), i get a message saying:

    : mail for domian2.com loops back to myself

    there's nothing for the external relay, and the smtp server globally is set to smtp.domain1.com. i can send from domain2.com to domain1.com without a problem. domain2.com can send e-mail to external accounts, but i can't send to anyone @domain2.com.

    any ideas?
    cheers,

    rodolfo

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    there's nothing for the external relay
    1 physical (ok or virtual) server-with two domains in zimbra correct? Try setting all the MTA settings-in BOTH the server individual mta tab and the global mta tab to 'localhost' is.
    -that would be 4 blanks both 'webmail mta' and 'relay mta external delivery' all set to 'localhost'
    Last edited by mmorse; 05-13-2007 at 03:02 PM.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Somewhere south of the border at this point... nice and sunny
    Posts
    47
    Rep Power
    10

    Default

    because originally, there wasn't going to be a second domain hosted on the same server. that kinda crept up in the last few days. if setting the external mta was in the instructions, i missed it, but without the setting, it worked fine.
    cheers,

    rodolfo

  4. #4
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    welp-set them all to localhost and see what happens i guess

  5. #5
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Somewhere south of the border at this point... nice and sunny
    Posts
    47
    Rep Power
    10

    Default

    now all e-mail is being deferred on both domains (unless it's domain1 to domain1 or domain2 to domain1; everything to domain2 is being deferred). webmail MTA and external MTA are both set to localhost. The error mesage is saying that mail delivery is being temporarily suspended: mail to localhost loops back to myself.

    hmmmmmm....

    Update:

    OK, so I've played around with the settings a bit:

    1.- If i don't have anything in the external MTA field, mail will bounce back to the user (me, let's say) saying that mail can't be delivered because it loops back to itself. This is only if it's domain2.com to domain2.com. domain2.com to anywhere else works.
    2.- If i put localhost/smtp.domain1.com (which is the same server)/domain2.com, mail will get stuck in the deferred queue with the same error message: loops back to itself.

    if i do a dig for domain1.com:
    Code:
    ; <<>> DiG 9.3.2 <<>> mechanus.org any
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 10722
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 4, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;mechanus.org.                  IN      ANY
    
    ;; ANSWER SECTION:
    mechanus.org.           86400   IN      MX      5 sigil.mechanus.org.
    mechanus.org.           86400   IN      SOA     sigil.mechanus.org. admin.mechanus.org. 2007051314 10800 3600 604800 3600
    mechanus.org.           86400   IN      NS      sigil.mechanus.org.
    mechanus.org.           86400   IN      A       192.168.13.13
    
    ;; ADDITIONAL SECTION:
    sigil.mechanus.org.     86400   IN      A       192.168.13.13
    
    ;; Query time: 1 msec
    ;; SERVER: 192.168.13.13#53(192.168.13.13)
    ;; WHEN: Sun May 13 23:47:29 2007
    ;; MSG SIZE  rcvd: 140
    this is dig for domain2.com:
    Code:
    ; <<>> DiG 9.3.2 <<>> eskinaproductions.com any
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 49673
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 4, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 1
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;eskinaproductions.com.         IN      ANY
    
    ;; ANSWER SECTION:
    eskinaproductions.com.  86400   IN      MX      5 sigil.eskinaproductions.com.
    eskinaproductions.com.  86400   IN      SOA     sigil.eskinaproductions.com. admin.mechanus.org. 2007051303 10800 3600 604800 3600
    eskinaproductions.com.  86400   IN      NS      sigil.eskinaproductions.com.
    eskinaproductions.com.  86400   IN      A       192.168.13.13
    
    ;; ADDITIONAL SECTION:
    sigil.eskinaproductions.com. 86400 IN   A       192.168.13.13
    
    ;; Query time: 1 msec
    ;; SERVER: 192.168.13.13#53(192.168.13.13)
    ;; WHEN: Sun May 13 23:38:42 2007
    ;; MSG SIZE  rcvd: 161
    both reside on the server, which is also the DNS server.

    externally, domain2.com looks like:
    Code:
    We asked f.gtld-servers.net (192.35.51.30) for a nameserver for eskinaproductions.com, and got ns4.mydyndns.org.
    Searching ns4.mydyndns.org (213.155.150.206) for ANY records for eskinaproductions.com.
    
    Query 	TTL 	Class 	Type 	Answer
    ns2.mydyndns.org. 	74264 	IN 	A 	204.13.249.82
    ns3.mydyndns.org. 	74264 	IN 	A 	204.13.250.82
    ns4.mydyndns.org. 	74264 	IN 	A 	213.155.150.206
    ns5.mydyndns.org. 	74264 	IN 	A 	63.208.196.93
    eskinaproductions.com. 	59 	IN 	A 	200.122.157.139
    eskinaproductions.com. 	43200 	IN 	MX5 	eskinaproductions.com.
    mydyndns.org. 	74264 	IN 	NS 	ns1.mydyndns.org.
    mydyndns.org. 	74264 	IN 	NS 	ns2.mydyndns.org.
    mydyndns.org. 	74264 	IN 	NS 	ns3.mydyndns.org.
    mydyndns.org. 	74264 	IN 	NS 	ns4.mydyndns.org.
    mydyndns.org. 	74264 	IN 	NS 	ns5.mydyndns.org.
    eskinaproductions.com. 	86399 	IN 	NS 	ns1.mydyndns.org.
    eskinaproductions.com. 	86399 	IN 	NS 	ns2.mydyndns.org.
    eskinaproductions.com. 	86399 	IN 	NS 	ns3.mydyndns.org.
    eskinaproductions.com. 	86399 	IN 	NS 	ns4.mydyndns.org.
    eskinaproductions.com. 	86399 	IN 	NS 	ns5.mydyndns.org.
    eskinaproductions.com. 	86400 	IN 	SOA 	ns1.mydyndns.org.
    while domain1.com looks like:
    Code:
    	
    
    We asked b.gtld-servers.net (192.33.14.30) for a nameserver for mechanus.org, and got ns4.mydyndns.org.
    Searching ns4.mydyndns.org (213.155.150.206) for ANY records for mechanus.org.
    
    Query 	TTL 	Class 	Type 	Answer
    ns2.mydyndns.org. 	74314 	IN 	A 	204.13.249.82
    ns3.mydyndns.org. 	74314 	IN 	A 	204.13.250.82
    ns4.mydyndns.org. 	74314 	IN 	A 	213.155.150.206
    ns5.mydyndns.org. 	74314 	IN 	A 	63.208.196.93
    mechanus.org. 	21600 	IN 	A 	200.122.157.139
    mx2.mechanus.org. 	21600 	IN 	A 	216.110.36.4
    mechanus.org. 	43200 	IN 	MX10 	mx2.mechanus.org.
    mechanus.org. 	43200 	IN 	MX5 	mechanus.org.
    mydyndns.org. 	74314 	IN 	NS 	ns1.mydyndns.org.
    mydyndns.org. 	74314 	IN 	NS 	ns2.mydyndns.org.
    mydyndns.org. 	74314 	IN 	NS 	ns3.mydyndns.org.
    mydyndns.org. 	74314 	IN 	NS 	ns4.mydyndns.org.
    mydyndns.org. 	74314 	IN 	NS 	ns5.mydyndns.org.
    mechanus.org. 	86400 	IN 	NS 	ns1.mydyndns.org.
    mechanus.org. 	86400 	IN 	NS 	ns2.mydyndns.org.
    mechanus.org. 	86400 	IN 	NS 	ns3.mydyndns.org.
    mechanus.org. 	86400 	IN 	NS 	ns4.mydyndns.org.
    mechanus.org. 	86400 	IN 	NS 	ns5.mydyndns.org.
    mechanus.org. 	86400 	IN 	SOA 	ns1.mydyndns.org.
    it doesn't look like a dns problem to my untrained eye in these matters. any ideas?
    Last edited by segleaur; 05-13-2007 at 10:55 PM. Reason: clarification
    cheers,

    rodolfo

  6. #6
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Somewhere south of the border at this point... nice and sunny
    Posts
    47
    Rep Power
    10

    Default

    I forgot to mention, setting both the webmail MTA and the external relay host causes the same problems are option 1 above. So, I'm fresh out of ideas. Is there anyone out there that is running a single server setup with two or more virtual hosts?
    cheers,

    rodolfo

  7. #7
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Take a look at your hosts file. Can you post that?

  8. #8
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Somewhere south of the border at this point... nice and sunny
    Posts
    47
    Rep Power
    10

    Default

    sure thing:

    Code:
    ##
    # Host Database
    #
    # localhost is used to configure the loopback interface
    # when the system is booting.  Do not change this entry.
    ##
    127.0.0.1       localhost
    255.255.255.255 broadcasthost
    ::1             localhost
    
    # Local IPs
    192.168.13.13   smtp.mechanus.org imap.mechanus.org www.mechanus.org webmail.mechanus.org animus.mechanus.org ftp.mechanus.org stats.mechanus.org sigil.mechanus.org www.eskinaproductions.com webmail.eskinaproductions.com sigil.eskinaproductions.com
    cheers,

    rodolfo

  9. #9
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Try reverting any config you have in this thread, and only make the hosts file
    xxx.xxx.xxx.xxx hostname.domain.com

    The actual hostname. The rest should be up to DNS.

  10. #10
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Somewhere south of the border at this point... nice and sunny
    Posts
    47
    Rep Power
    10

    Default

    ok, so the server is now configured with its own hostname in the hosts file (192.168.13.13 sigil.mechanus.org), dns is unchanged. and the webmail UI is: webmail MTA: smtp.mechanus.org and external relay is localhost. but no dice. i get a relay error from my test gmail account:

    Delivery to the following recipient failed permanently:

    Technical details of permanent failure:
    PERM_FAILURE: SMTP Error (state 9): 554 <>: Relay access denied
    cheers,

    rodolfo

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 01:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 06:01 AM
  3. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 08:09 AM
  4. DynDNS and Zimbra
    By afterwego in forum Installation
    Replies: 30
    Last Post: 04-01-2007, 03:34 PM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 03:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •