Results 1 to 6 of 6

Thread: Installation gets stuck - CentOS 4.5

  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    52
    Rep Power
    10

    Default Installation gets stuck - CentOS 4.5

    Hello everybody

    I have installed a CentOS 4.4 ServerCD wich upgraded itself to 4.5 after the first yum. Downloaded zcs4.5.5 for RHEL4.

    When I run install.sh I answer yes to all questions except for the Spell.
    The installation runs fine, up to the point where zimbra-store is being installed. There it says zimbra-store installation... done and does nothing for hours.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    59

    Default

    Welcome to the forums.

    What's in the install logs? Have you setup your /etc/hosts file correctly and your DNS A & MX records?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    May 2007
    Posts
    52
    Rep Power
    10

    Default

    Thanks for the welcome

    1. Where do I find the logs?
    2. the hosts file is set up right
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    10.0.0.252 mail.i-gofman.com mail
    (I am running behind NAT - a simple hardware router where I forwarded the ports to the servers in the LAN)
    3. the MX and A records are set on the ISP's DNS servers with the external IP for mail.i-gofman.com (could it be the problem here?)

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    59

    Default

    The problem is your DNS records, you'll need a local DNS server for a split DNS setup. The install log name is listed on the console when you do the install.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    Join Date
    May 2007
    Posts
    52
    Rep Power
    10

    Default

    OK, I've set up the DNS on the local MSserver, looks like the installation passed the dead stop mark.

    Thanks! This is the fastest support I ever got on any product )

  6. #6
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    59

    Default

    Glad you've fixed it.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. Replies: 11
    Last Post: 02-23-2014, 12:08 PM
  2. INSTALLATION PROBLEM ON Centos 4.3 x_86-64Bit.
    By jawad@cogilent.com in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 07-09-2007, 08:09 AM
  3. Replies: 8
    Last Post: 07-04-2007, 08:23 AM
  4. Installation problem on CENTOS 4.3 x86_64
    By Fabio in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 09-07-2006, 07:56 AM
  5. Zimbra startup hangs after install CentOS 4.2
    By eger in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 02-10-2006, 10:08 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •