Results 1 to 4 of 4

Thread: Authentication problems

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    1
    Rep Power
    8

    Default Authentication problems

    I just completed an evaluation install of the latest Zimbra, and I can log in fine as the administrator and (evidently) successfully create new user accounts. However, when I try to log into those user accounts, I get:

    "The username or password is incorrect. Verify that CAPS LOCK is not on, and then retype the current username and password"

    (This happens regardless of whether the login is using just the username, or username@mailhost.example.com)

    This is just a stock installation on a stock RHEL4 system. Authentication is set to Internal in the admin screen.

    I'm not seeing any errors in zimbra.log, or in any of the /opt/zimbra/tomcat/logs.

    Here is the relevant excerpt from my mailbox.log:
    2007-05-18 15:35:21,838 INFO [http-80-Processor99]
    [ua=ZimbraWebClient - FF1.0 (Linux)/undefined;ip=192.168.6.98;]
    SoapEngine - handler exception
    com.zimbra.cs.account.AccountServiceException: authentication failed
    for john@zimbra.example.com
    at com.zimbra.cs.account.AccountServiceException.AUTH _FAILED(AccountServiceException.java:87)
    at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapProvisioning.verify PasswordInternal(LdapProvisioning.java:2423)
    at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapProvisioning.verify Password(LdapProvisioning.java:2374)
    at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapProvisioning.authAc count(LdapProvisioning.java:2265)
    at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapProvisioning.authAc count(LdapProvisioning.java:2250)
    at com.zimbra.cs.service.account.Auth.handle(Auth.jav a:116)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatchRequest(SoapEng ine.java:270)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:168)
    at com.zimbra.soap.SoapEngine.dispatch(SoapEngine.jav a:90)
    at com.zimbra.soap.SoapServlet.doPost(SoapServlet.jav a:223)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:709)
    at com.zimbra.cs.servlet.ZimbraServlet.service(Zimbra Servlet.java:162)
    at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet .java:802)
    at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.in ternalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:252)
    at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.do Filter(ApplicationFilterChain.java:173)
    at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invo ke(StandardWrapperValve.java:213)
    at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invo ke(StandardContextValve.java:178)
    at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke( StandardHostValve.java:126)
    at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke (ErrorReportValve.java:105)
    at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invok e(StandardEngineValve.java:107)
    at org.apache.catalina.valves.AccessLogValve.invoke(A ccessLogValve.java:541)
    at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.servic e(CoyoteAdapter.java:148)
    at org.apache.coyote.http11.Http11Processor.process(H ttp11Processor.java:869)
    at org.apache.coyote.http11.Http11BaseProtocol$Http11 ConnectionHandler.processConnection(Http11BaseProt ocol.java:667)
    at org.apache.tomcat.util.net.PoolTcpEndpoint.process Socket(PoolTcpEndpoint.java:527)
    at org.apache.tomcat.util.net.LeaderFollowerWorkerThr ead.runIt(LeaderFollowerWorkerThread.java:80)
    at org.apache.tomcat.util.threads.ThreadPool$ControlR unnable.run(ThreadPool.java:684)
    at java.lang.Thread.run(Thread.java:595)


    And here is the relevant excerpt from my audit.log:

    2007-05-18 15:35:21,834 WARN [http-80-Processor99]
    [ua=ZimbraWebClient - FF1.0 (Linux)/undefined;ip=192.168.6.98;]
    security - cmd=Auth; account=john@zimbra.example.com; protocol=soap;
    error=authentication failed for john@zimbra.example.com;

    Any ideas what is going wrong, and/or how I can fix it?

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Try to reset the password:

    Code:
    zmprov sp   (user e-mail) (new password)
    Last edited by jholder; 05-22-2007 at 08:12 PM.

  3. #3
    Join Date
    May 2007
    Location
    Sidney, MT, USA
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default

    I get the same error. Changing the password via the CLI did not work, however, I found that if I set the account to an administrator, the account works just fine. If I switch it back, the account will not login. Any suggestions?

  4. #4
    Join Date
    May 2007
    Location
    Sidney, MT, USA
    Posts
    4
    Rep Power
    8

    Default

    Never mind, I figured it out. I forgot that I was using External Active Directory for authentication. The user account that I created did not work because I didn't create the domain account that corresponded with the Zimbra account. Whoops.

Similar Threads

  1. Mail Queue Problems
    By cryptogram in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 04-24-2010, 05:41 AM
  2. Does Zimbra support IMAP Secure Authentication?
    By zzzzsg in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 11-06-2009, 07:19 PM
  3. iSync Connector / Apple Address Book Problems
    By jrosen in forum CalDAV / CardDAV / iSync
    Replies: 11
    Last Post: 04-16-2007, 04:40 PM
  4. iSync - problems with authentication
    By johnclose in forum CalDAV / CardDAV / iSync
    Replies: 5
    Last Post: 03-26-2007, 08:18 PM
  5. Authentication to external ldap stop working.
    By jahaj in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 12-05-2006, 03:17 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •