Results 1 to 5 of 5

Thread: can't receive local mail

  1. #1
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Roswell, GA
    Posts
    58
    Rep Power
    10

    Default can't receive local mail

    OK - had this working with M1, but can't get it to work with M2. I can send emails outbound, but no inbound mails get delivered.

    I've seen a couple of threads similar to this. Both of them had a commong thread in them that the DNS service is being provided by dyndns.org.

    here's a dig of my domain:

    [zimbra@stud ~]$ dig orlandini.us

    ; <<>> DiG 9.3.1 <<>> orlandini.us
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 38150
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 5, ADDITIONAL: 5

    ;; QUESTION SECTION:
    ;orlandini.us. IN A

    ;; ANSWER SECTION:
    orlandini.us. 60 IN A 216.27.161.17

    ;; AUTHORITY SECTION:
    orlandini.us. 43737 IN NS ns2.mydyndns.org.
    orlandini.us. 43737 IN NS ns3.mydyndns.org.
    orlandini.us. 43737 IN NS ns4.mydyndns.org.
    orlandini.us. 43737 IN NS ns5.mydyndns.org.
    orlandini.us. 43737 IN NS ns1.mydyndns.org.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    ns1.mydyndns.org. 64355 IN A 63.208.196.92
    ns2.mydyndns.org. 64007 IN A 204.13.249.82
    ns3.mydyndns.org. 22908 IN A 63.209.15.211
    ns4.mydyndns.org. 70645 IN A 213.155.150.206
    ns5.mydyndns.org. 69791 IN A 63.208.196.93

    ;; Query time: 49 msec
    ;; SERVER: 207.69.188.186#53(207.69.188.186)
    ;; WHEN: Sat Nov 26 14:12:15 2005
    ;; MSG SIZE rcvd: 228


    so - it seems like i have an MX and A records set right.

    I've tried sending email through gmail and also through telnet to SMTP on the host. Both ways, the SMTP session completes ok, but the message does not get delivered.

    Is there some place where I can see what zimbra is doing with the message after the SMTP session is complete?

    Thanks!

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default Mx?

    Unless I'm blind this morning - I don't see any MX records listed for your domain at all...


    Quote Originally Posted by tachijuan
    OK - had this working with M1, but can't get it to work with M2. I can send emails outbound, but no inbound mails get delivered.

    I've seen a couple of threads similar to this. Both of them had a commong thread in them that the DNS service is being provided by dyndns.org.

    here's a dig of my domain:

    [zimbra@stud ~]$ dig orlandini.us

    ; <<>> DiG 9.3.1 <<>> orlandini.us
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 38150
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 5, ADDITIONAL: 5

    ;; QUESTION SECTION:
    ;orlandini.us. IN A

    ;; ANSWER SECTION:
    orlandini.us. 60 IN A 216.27.161.17

    ;; AUTHORITY SECTION:
    orlandini.us. 43737 IN NS ns2.mydyndns.org.
    orlandini.us. 43737 IN NS ns3.mydyndns.org.
    orlandini.us. 43737 IN NS ns4.mydyndns.org.
    orlandini.us. 43737 IN NS ns5.mydyndns.org.
    orlandini.us. 43737 IN NS ns1.mydyndns.org.

    ;; ADDITIONAL SECTION:
    ns1.mydyndns.org. 64355 IN A 63.208.196.92
    ns2.mydyndns.org. 64007 IN A 204.13.249.82
    ns3.mydyndns.org. 22908 IN A 63.209.15.211
    ns4.mydyndns.org. 70645 IN A 213.155.150.206
    ns5.mydyndns.org. 69791 IN A 63.208.196.93

    ;; Query time: 49 msec
    ;; SERVER: 207.69.188.186#53(207.69.188.186)
    ;; WHEN: Sat Nov 26 14:12:15 2005
    ;; MSG SIZE rcvd: 228


    so - it seems like i have an MX and A records set right.

    I've tried sending email through gmail and also through telnet to SMTP on the host. Both ways, the SMTP session completes ok, but the message does not get delivered.

    Is there some place where I can see what zimbra is doing with the message after the SMTP session is complete?

    Thanks!

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Roswell, GA
    Posts
    58
    Rep Power
    10

    Default more data

    You were right. Copy pasted the wrong thing ....

    here's the dig mx records:
    Code:
    tachijuan@shell4:~$ dig orlandini.us mx
    
    ; <<>> DiG 9.2.4 <<>> orlandini.us mx
    ;; global options:  printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 20387
    ;; flags: qr rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 0, ADDITIONAL: 0
    
    ;; QUESTION SECTION:
    ;orlandini.us.                  IN      MX
    
    ;; ANSWER SECTION:
    orlandini.us.           42381   IN      MX      5 orlandini.us.
    
    ;; Query time: 1 msec
    ;; SERVER: 66.93.87.2#53(66.93.87.2)
    ;; WHEN: Sun Nov 27 17:52:37 2005
    ;; MSG SIZE  rcvd: 46


    here's a /var/log/zimbra.log copy paste of a session:

    Code:
    Nov 27 20:50:38 stud postfix/smtpd[30555]: connect from shell4.sea5.speakeasy.net[69.17.116.5]
    Nov 27 20:50:38 stud postfix/anvil[30714]: warning: My hostname stud is not a fully qualified name - set myhostname or mydomain in /opt/zimbra/postfix-2.2.3/conf/main.cf
    Nov 27 20:50:38 stud postfix/smtpd[30555]: B9E6A100F4F: client=shell4.sea5.speakeasy.net[69.17.116.5]
    Nov 27 20:50:38 stud postfix/cleanup[30576]: B9E6A100F4F: message-id=
    Nov 27 20:50:38 stud postfix/qmgr[6108]: B9E6A100F4F: from=, size=569, nrcpt=1 (queue active)
    Nov 27 20:50:38 stud amavis[16589]: (16589-09) ESMTP::10024 /opt/zimbra/amavisd/tmp/amavis-20051127T150004-16589:  ->  Received: SIZE=569 from stud ([127.0.0.1]) by localhost (stud [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024) with ESMTP id 16589-09 for ; Sun, 27 Nov 2005 20:50:38 -0500 (EST)
    Nov 27 20:50:38 stud amavis[16589]: (16589-09) body hash: e92849bffd71ad8cfc61db0e5d06dfea
    Nov 27 20:50:38 stud amavis[16589]: (16589-09) Checking: exVjHubebqTO [69.17.116.5]  -> 
    Nov 27 20:50:38 stud amavis[16589]: (16589-09) p001 1 Content-Type: text/plain, size: 23 B, name: 
    Nov 27 20:50:38 stud amavis[16589]: (16589-09) Checking for banned types and filenames
    Nov 27 20:50:38 stud amavis[16589]: (16589-09) collect banned table[0]: XXXX@orlandini.us, tables: DEFAULT=>Amavis::Lookup::RE=ARRAY(0xa2f9e20)
    Nov 27 20:50:38 stud amavis[16589]: (16589-09) p.path XXXX@orlandini.us: "P=p001,L=1,M=text/plain,T=asc"
    Nov 27 20:50:38 stud amavis[16589]: (16589-09) Using ClamAV-clamd: (built-in interface)
    Nov 27 20:50:38 stud amavis[16589]: (16589-09) Using (ClamAV-clamd) on dir: CONTSCAN /opt/zimbra/amavisd/tmp/amavis-20051127T150004-16589/parts\n
    Nov 27 20:50:38 stud postfix/smtpd[30555]: disconnect from shell4.sea5.speakeasy.net[69.17.116.5]
    Nov 27 20:50:38 stud amavis[16589]: (16589-09) ClamAV-clamd: Connecting to socket  127.0.0.1:3310
    Nov 27 20:50:38 stud amavis[16589]: (16589-09) ClamAV-clamd: Sending CONTSCAN /opt/zimbra/amavisd/tmp/amavis-20051127T150004-16589/parts\n to INET socket 127.0.0.1:3310
    Nov 27 20:50:38 stud amavis[16589]: (16589-09) ask_av (ClamAV-clamd): /opt/zimbra/amavisd/tmp/amavis-20051127T150004-16589/parts CLEAN
    Nov 27 20:50:38 stud amavis[16589]: (16589-09) ClamAV-clamd result: clean
    Nov 27 20:50:39 stud amavis[16589]: (16589-09) spam_scan: hits=-0.583 tests=[AWL=-0.147,BAYES_20=-1.951,BLANK_LINES_70_80=1.515]
    Nov 27 20:50:39 stud amavis[16589]: (16589-09) lookup_ldap_attr(amavisspamkilllevel) (WARN: no such attribute in LDAP entry), "XXXX@orlandini.us" result=undef
    Nov 27 20:50:39 stud amavis[16589]: (16589-09) lookup_ldap_attr(amavisspamtaglevel) (WARN: no such attribute in LDAP entry), "XXXX@orlandini.us" result=undef
    Nov 27 20:50:39 stud amavis[16589]: (16589-09) lookup_ldap_attr(amavisspamtag2level) (WARN: no such attribute in LDAP entry), "XXXX@orlandini.us" result=undef
    Nov 27 20:50:39 stud amavis[16589]: (16589-09) SPAM-TAG,  -> , No, hits=-0.583 tagged_above=-10 required=6.6 autolearn=no tests=[AWL=-0.147, BAYES_20=-1.951, BLANK_LINES_70_80=1.515]
    Nov 27 20:50:39 stud postfix/smtpd[30584]: connect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Nov 27 20:50:39 stud amavis[16589]: (16589-09) AUTH not needed, user='', MTA offers ''
    Nov 27 20:50:39 stud postfix/smtpd[30584]: 2D400100F62: client=localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Nov 27 20:50:39 stud amavis[16589]: (16589-09) response to RCPT TO for : "250 Ok"
    Nov 27 20:50:39 stud postfix/cleanup[30576]: 2D400100F62: message-id=
    Nov 27 20:50:39 stud postfix/qmgr[6108]: 2D400100F62: from=, size=1113, nrcpt=1 (queue active)
    Nov 27 20:50:39 stud postfix/smtpd[30584]: disconnect from localhost.localdomain[127.0.0.1]
    Nov 27 20:50:39 stud amavis[16589]: (16589-09) FWD via SMTP:  -> , 250 2.6.0 Ok, id=16589-09, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 Ok: queued as 2D400100F62
    Nov 27 20:50:39 stud amavis[16589]: (16589-09) lookup_ldap_attr(amavisspamtag2level) (WARN: no such attribute in LDAP entry), "XXXX@orlandini.us" result=undef
    Nov 27 20:50:39 stud amavis[16589]: (16589-09) Passed CLEAN, [69.17.116.5] [69.17.116.5]  -> , Message-ID: , mail_id: exVjHubebqTO, Hits: -0.583, 402 ms
    Nov 27 20:50:39 stud amavis[16589]: (16589-09) TIMING [total 414 ms] - SMTP EHLO: 7 (2%)2, SMTP pre-MAIL: 3 (1%)2, lookup_ldap: 46 (11%)14, SMTP pre-DATA-flush: 4 (1%)15, SMTP DATA: 1 (0%)15, body_hash: 2 (1%)15, gen_mail_id: 2 (0%)16, mime_decode: 20 (5%)21, get-file-type1: 16 (4%)24, decompose_part: 1 (0%)25, parts_decode: 0 (0%)25, AV-scan-1: 22 (5%)30, spam-wb-list: 9 (2%)32, SA msg read: 1 (0%)32, SA parse: 3 (1%)33, SA check: 138 (33%)66, update_cache: 5 (1%)67, deal_with_mail_size: 3 (1%)68, fwd-connect: 19 (5%)73, fwd-mail-from: 7 (2%)74, fwd-rcpt-to: 8 (2%)76, write-header: 7 (2%)78, fwd-data: 1 (0%)78, fwd-data-end: 40 (10%)88, fwd-rundown: 3 (1%)88, main_log_entry: 40 (10%)98, update_snmp: 6 (1%)99, unlink-1-files: 2 (1%)100, rundown: 1 (0%)100
    Nov 27 20:50:39 stud postfix/smtp[30581]: B9E6A100F4F: to=, relay=127.0.0.1[127.0.0.1], delay=1, status=sent (250 2.6.0 Ok, id=16589-09, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 Ok: queued as 2D400100F62)
    Nov 27 20:50:39 stud amavis[16589]: (16589-09) extra modules loaded: Net/LDAP/Bind.pm
    Nov 27 20:50:39 stud amavis[16589]: (16589-09) load: 0 %, total idle 21018.817 s, busy 16.410 s
    Nov 27 20:50:39 stud postfix/qmgr[6108]: B9E6A100F4F: removed
    Nov 27 20:50:39 stud postfix/lmtp[30717]: warning: My hostname stud is not a fully qualified name - set myhostname or mydomain in /opt/zimbra/postfix-2.2.3/conf/main.cf
    Nov 27 20:50:39 stud postfix/bounce[30718]: warning: My hostname stud is not a fully qualified name - set myhostname or mydomain in /opt/zimbra/postfix-2.2.3/conf/main.cf
    Nov 27 20:50:39 stud postfix/lmtp[30717]: 2D400100F62: to=, relay=none, delay=0, status=deferred (connect to stud.orlandini.us[216.27.161.17]: Connection refused)
    and a quick look at zmcontrol status:
    Code:
    [zimbra@stud ~]$ zmcontrol status
    Host stud.orlandini.us
            antispam                Running
            antivirus               Running
            ldap                    Running
            logger                  Running
            mailbox                 Running
            mta                     Running
            snmp                    Running
            spell                   Running
    and some more info: running on fc3 with yum update as of monday last week. Also sitting behind a nat router with ports 25, 110, 143, and 465 pointing to the mail server (stud).

    This configuration was working with M1.

    This thing is soooo cool. Please help :-)
    Last edited by tachijuan; 11-28-2005 at 05:26 PM. Reason: clean up email addresses

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default postfix errors

    stud postfix/lmtp[30717]: warning: My hostname stud is not a fully qualified name - set myhostname or mydomain in /opt/zimbra/postfix-2.2.3/conf/main.cf
    Nov 27 20:50:39 stud postfix/bounce[30718]: warning: My hostname stud is not a fully qualified name - set myhostname or mydomain in /opt/zimbra/postfix-2.2.3/conf/main.cf
    Nov 27 20:50:39 stud postfix/lmtp[30717]: 2D400100F62: to=, relay=none, delay=0, status=deferred (connect to stud.orlandini.us[216.27.161.17]: Connection refused)


    The last line is attempting to deliver via LMTP, port 7025 - forward that on your firewall, too, and you should be ok.

  5. #5
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Roswell, GA
    Posts
    58
    Rep Power
    10

    Default that did it!

    thanks!

    this is very cool. hosting email for three domains.

    adding the second and third two took minutes.

    that's very, very cool.

Similar Threads

  1. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 07:01 AM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 01:42 AM
  3. fresh install down may be due to tomcat
    By gon in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 07-25-2007, 09:09 AM
  4. DynDNS and Zimbra
    By afterwego in forum Installation
    Replies: 30
    Last Post: 04-01-2007, 04:34 PM
  5. Mail not getting to mail boxes
    By ehults in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 10-31-2005, 09:24 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •