Results 1 to 8 of 8

Thread: yikes

  1. #1
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default yikes

    So, everything was running fine... I decided today would be a good time to reboot my machine (since I havn't done it in a long time)

    Well, when I did, Zimbra didn't come backup. Somtime about a
    javax.naming.CommunicationException

    So, I reinstalled, and I got an error with can't connecting to LDAP on port 389 (the same problem I had before.)

    So I followed the instructions marcmac gave me earlier by
    deleting /opt/zimbra/openldap-data/* and now it comes up great! However, all my users and data is not appearing.

    I have a feelings all their stores are there. Is there anyway to re-import them?

    thx

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default ldap db gone

    You can re-import them, if you have a backup.

  3. #3
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    does it have to be a backup of the /opt/zimbra/openldap-data/ dir?

    Also, it did so many save configs when I tried to recover. Is it possible to scavange that?

  4. #4
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default ldap

    That, or a backup via zmbackup will dump ldap data to /opt/zimbra/backup/ldap.bak.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    what would I need to do to extract the data from the save configs? I already erased the /opt/zimbra/openldap-data/ dir, so I think that's what I'll have to do.

  6. #6
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default Help

    I tried resetting the ldap password
    [zimbra@tusd-exch01 bin]$ ldap start
    db_recover: Ignoring log file: /opt/zimbra/openldap-data/log.0000000001: magic number 0, not 40988
    db_recover: Invalid log file: log.0000000001: Invalid argument
    db_recover: PANIC: Invalid argument
    db_recover: PANIC: DB_RUNRECOVERY: Fatal error, run database recovery
    db_recover: DB_ENV->open: DB_RUNRECOVERY: Fatal error, run database recovery
    Started slapd: pid

  7. #7
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default ok

    Okay, I've read through, and tried everything that's been posted here.

    No matter what I doduring the install of M2, I get the
    Code:
    Done
    Creating server entry for tusd-exch01.tombstone.k12.az.us...*** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmprov cs tusd-exch01.tombstone.k12.az.us
    Done
    Setting spell check URL to http://tusd-exch01.tombstone.k12.az.us:7780/aspell.php...
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmprov ms tusd-exch01.tombstone.k12.az.us zimbraSpellCheckURL http://tusd-exch01.tombstone.k12.az.us:7780/aspell.php
    Done
    Setting service ports on tusd-exch01.tombstone.k12.az.us...
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmprov ms tusd-exch01.tombstone.k12.az.us zimbraImapBindPort 143 zimbraImapSSLBindPort 993 zimbraPop3BindPort 110 zimbraPop3SSLBindPort 995
    Done
    Adding tusd-exch01.tombstone.k12.az.us to zimbraMailHostPool in default COS
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException tusd-exch01.tombstone.k12.az.us:389)
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException tusd-exch01.tombstone.k12.az.us:389)
    Done
    Creating domain tusd-exch01.tombstone.k12.az.us...
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmprov cd tusd-exch01.tombstone.k12.az.us
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmprov mcf zimbraDefaultDomainName tusd-exch01.tombstone.k12.az.us
    Done
    Creating user admin@tusd-exch01.tombstone.k12.az.us...
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmprov
    Done
    Creating postmaster alias...
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/zmprov aaa admin@tusd-exch01.tombstone.k12.az.us root@tusd-exch01.tombstone.k12.az.us
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/zmprov aaa admin@tusd-exch01.tombstone.k12.az.us postmaster@tusd-exch01.tombstone.k12.az.us
    Done
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmprov mcf zimbraLogHostname tusd-exch01.tombstone.k12.az.us
    Initializing mta config...
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/libexec/zmmtainit
    Done
    Configuring SNMP...
    Setting local config snmp_notify to yes
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e snmp_notify=yes
    Setting local config smtp_notify to yes
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e smtp_notify=yes
    Setting local config snmp_trap_host to tusd-exch01.tombstone.k12.az.us
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e snmp_trap_host=tusd-exch01.tombstone.k12.az.us
    Setting local config smtp_source to admin@tusd-exch01.tombstone.k12.az.us
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e smtp_source=admin@tusd-exch01.tombstone.k12.az.us
    Setting local config smtp_destination to admin@tusd-exch01.tombstone.k12.az.us
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmlocalconfig -f -e smtp_destination=admin@tusd-exch01.tombstone.k12.az.us
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/libexec/zmsnmpinit
    Done
    Configuring Spell server...
    Done
    Setting services on tusd-exch01.tombstone.k12.az.us
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmprov ms tusd-exch01.tombstone.k12.az.us zimbraServiceInstalled antivirus zimbraServiceInstalled antispam zimbraServiceInstalled logger zimbraServiceInstalled mailbox zimbraServiceInstalled mta zimbraServiceInstalled snmp zimbraServiceInstalled ldap zimbraServiceInstalled spell 
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmprov ms tusd-exch01.tombstone.k12.az.us zimbraServiceEnabled antivirus zimbraServiceEnabled antispam zimbraServiceEnabled spell zimbraServiceEnabled logger zimbraServiceEnabled mailbox zimbraServiceEnabled mta zimbraServiceEnabled snmp zimbraServiceEnabled ldap zimbraServiceEnabled spell 
    Done
    *** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/zmcontrol start
    ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException tusd-exch01.tombstone.k12.az.us:389)
    I'm pretty sure it is a password syncing issue. I've tries resetting it with zmldappasswd utility (the normal one and the root one).

    I still get the same error.

    Any ideas??? Pleese??

  8. #8
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default password

    It's not a password syncing issue - the issue is, you deleted your ldap database, which is why ldap won't start - it can't find any DB files.

    Does the /opt/zimbra/openldap-data directory still exist? If not, re-create it.

    Once that's done, start ldap - if it starts, you can re-run the /opt/zimbra/libexec/zmldapinit step by hand - but you're still not going to have any users, preferences, servers, etc configured, so you won't be able to start anything.

    If you don't have an ldap backup, you're pretty much in the position of having to re-install, and recreate all the users.

    You may try copying all of your messages to another place, then re-injecting them after you reinstall (search the forums for lmtpinject)

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 10-12-2006, 11:28 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •