Results 1 to 9 of 9

Thread: Can't login to any web panel!

  1. #1
    Join Date
    May 2007
    Posts
    53
    Rep Power
    8

    Default Can't login to any web panel!

    Hi,

    After having zimbra running ok for a few weeks. now i cant login into the control panel (admin or user) firefox states: cant establish connection. i tried a netstat -a but cant see any of the zimbra ports, tried netsat -a | grep 7071 that returns nothing. has my server been hacked!!.

    zmcontrol status reports everything but tomcat. i have restarted the server and tried to start tomcat but no joy. i was just bout to put this out live and this happens!. any help anyone?.

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Post some details of Zimbra version, operating system, what's in the catalina.out or the logs?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    May 2007
    Posts
    53
    Rep Power
    8

    Default

    Running Zimbra 4.5.5 OSS on Ubuntu

    Attached catalina log
    Last edited by derr1ck; 09-26-2007 at 08:30 AM.

  4. #4
    Join Date
    May 2007
    Posts
    53
    Rep Power
    8

    Angry

    Ok, so i tried re-installing, now i get some slap_open_listener error failed to start slapd !! (YEAH I'M GONNA GET SLAP SOON IF THIS AINT FIXED!). this server was working perfectly, now i'm back to square one with this damn thing!. And the minute it fell over was when i had to do presentation on how GREAT zimbra is and EASY to maintain (Once you have it running of course )


    THIS THING IS KILLING ME

    zimbra tech got a remote support dept?

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by derr1ck View Post
    Ok, so i tried re-installing, now i get some slap_open_listener error failed to start slapd !! (YEAH I'M GONNA GET SLAP SOON IF THIS AINT FIXED!). this server was working perfectly, now i'm back to square one with this damn thing!. And the minute it fell over was when i had to do presentation on how GREAT zimbra is and EASY to maintain (Once you have it running of course )
    It might help if you posted some details of the error message(s) you're seeing.

    According to the log detail you posted earlier there is something running on port 110:

    Code:
    Zimbra server reserving server socket port=110 bindaddr=null ssl=false
    Fatal error: terminating: PrivilegedServlet init failed
    java.net.BindException: Address already in use
    There's a tutorial here on installing Zimbra on Ubuntu, have a look at it and follow it. BTW, which version of Ubuntu is it?

    Quote Originally Posted by derr1ck View Post
    zimbra tech got a remote support dept?
    Yes, we have. If you want to purchase the Network Edition you can use it.

    Oh, and if you've got an LDAP error after installation the you most likely have a DNS problem. DO you have a local DNS server with correct DNS A & MX records set?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    Join Date
    May 2007
    Posts
    53
    Rep Power
    8

    Default

    I'm using Ubuntu 6.10 server and A,MX records should be ok as it was working ok before, I think someone has installed our service helpdesk software on here recently without telling me that may have affected it. how can i check whats running on the ports?

  7. #7
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Running
    Code:
    lsof -i :110
    should tell you what's got it - kill it and try to start Zimbra. Can't you check what services are starting at boot?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  8. #8
    Join Date
    May 2007
    Posts
    53
    Rep Power
    8

    Default

    Ok, restarted from scrtach installed Ubuntu 6.10 server, reset my dns settings and now I get a completed install but my admin account is set to admin@mail.MYDOMAIN.co.uk how do i change this for all email i want going to user@MYDOMAIN.co.uk ?. also if i want collect pop or imap email for another domain like user@MYDOMAIN1.com do I just setup the domain in the admin panel?. hey i'm probably answering my own questions, but thought i'd check before I stuff up the install again. Also is any way to have the mail auto delivered as aposed to clicking get mail everytime?

    ONE LAST THING............... anyone got rsync backup script working for zimbra?

    Zimbra support ROCKS! (Thanks guys)

  9. #9
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    If you wanted the domain to be mydomain.co.uk you should have set it during the install, it asks you if you want to create a domain name just before it commits the final install.

    You can make the changes by creating another domain and setting it as the default then adding the addresses to that domain as an alias. The easiest solution might be to uninstall and then reinstall and when you get to the final menu set the correct domain name.

    Please search the forums and wiki for some information on doing a backup.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. Cannot login to web interface or use IMAP...
    By Chewie71 in forum Administrators
    Replies: 20
    Last Post: 02-23-2009, 03:46 PM
  2. Web Login Doesn't Log In from External Address
    By risen80 in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 07-30-2007, 06:27 AM
  3. Web Client Fails to login
    By maestro in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 12-21-2006, 11:31 AM
  4. Can't login to web client
    By mhiles in forum Users
    Replies: 17
    Last Post: 04-10-2006, 02:51 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •