Hi,

I attempted to upgrade to Zimbra 4.5.6 this morning. All went well until the install.sh script attempted to initialize the LDAP service, at which point things went haywire. We're running on RHEL 4 x64. Relevant output from the install script is copied below (long):

--------------------------------------------------------------
The system will be modified. Continue? [N] y

Shutting down zimbra mail

Backing up ldap


Removing existing packages

zimbra-ldap...done
zimbra-logger...done
zimbra-mta...done
zimbra-snmp...done
zimbra-store...done
zimbra-spell...done
zimbra-apache...done
zimbra-core...done

Removing deployed webapp directories
Installing packages

zimbra-core......zimbra-core-4.5.6_GA_1023.RHEL4_64-20070627170359.x86_64.rpm...done
zimbra-ldap......zimbra-ldap-4.5.6_GA_1023.RHEL4_64-20070627170359.x86_64.rpm...done
zimbra-logger......zimbra-logger-4.5.6_GA_1023.RHEL4_64-20070627170359.x86_64.rpm...done
zimbra-mta......zimbra-mta-4.5.6_GA_1023.RHEL4_64-20070627170359.x86_64.rpm...done
zimbra-snmp......zimbra-snmp-4.5.6_GA_1023.RHEL4_64-20070627170359.x86_64.rpm...done
zimbra-store......zimbra-store-4.5.6_GA_1023.RHEL4_64-20070627170359.x86_64.rpm...done
zimbra-apache......zimbra-apache-4.5.6_GA_1023.RHEL4_64-20070627170359.x86_64.rpm...done
zimbra-spell......zimbra-spell-4.5.6_GA_1023.RHEL4_64-20070627170359.x86_64.rpm...done

Setting defaults from saved config in /opt/zimbra/.saveconfig/config.save
HOSTNAME=*****
LDAPHOST=*****
LDAPPORT=389
SNMPTRAPHOST=*****
SMTPSOURCE=*****
SMTPDEST=*****
SNMPNOTIFY=yes
SMTPNOTIFY=yes
LDAPROOTPW=*****
LDAPZIMBRAPW=*****
Restoring existing configuration file from /opt/zimbra/.saveconfig/config.save...Restoring backup schedule...done
Operations logged to /tmp/zmsetup.log.411
Checking ldap status
Starting ldap
ldap startup failed with exit code 256
main: TLS init def ctx failed: -1
ERROR - failed to start slapd
Setting defaults...Checking ldap status
Starting ldap
ldap startup failed with exit code 256
main: TLS init def ctx failed: -1
ERROR - failed to start slapd
Checking ldap status
Starting ldap
ldap startup failed with exit code 256
main: TLS init def ctx failed: -1
ERROR - failed to start slapd
Checking ldap status
Starting ldap
ldap startup failed with exit code 256
main: TLS init def ctx failed: -1
ERROR - failed to start slapd
Done
Setting defaults from existing config...Upgrading from 4.5.5_GA_838 to 4.5.6_GA_1023
Stopping zimbra services
Stop failed - exiting
UPGRADE FAILED - exiting
------------------------------------------------------------------

An additional log file, /tmp/zmsetup.log, is mentioned during the install. I've copied the relevant bits of that file below for reference:

------------------------------------------------------------------
Getting installed packages
checking isEnabled zimbra-core
zimbra-core not in enabled cache
enabled packages
Getting local config zimbra_server_hostname
Getting local config ldap_url
zimbra_server_hostname contained in ldap_url checking ldap status
Checking ldap status
*** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/ldap status
Starting ldap
*** Running as zimbra user: /opt/zimbra/openldap/sbin/slapindex -q -f /opt/zimbra/conf/slapd.conf
could not stat config file "/opt/zimbra/conf/slapd.conf": No such file or directory (2)
slapindex: bad configuration file!
*** Running as zimbra user: /opt/zimbra/libexec/zmldapapplyldif
TLS: error:02001002:system library:fopen:No such file or directory bss_file.c:259
TLS: error:20074002:BIO routines:FILE_CTRL:system lib bss_file.c:261
TLS: error:140B0002:SSL routines:SSL_CTX_use_PrivateKey_file:system lib ssl_rsa.c:691
main: TLS init def ctx failed: -1
ERROR - failed to start slapd

ldap_bind: Can't contact LDAP server (-1)
ldap_bind: Can't contact LDAP server (-1)
ldap_bind: Can't contact LDAP server (-1)
ldap_bind: Can't contact LDAP server (-1)
ldap_bind: Can't contact LDAP server (-1)
ldap_bind: Can't contact LDAP server (-1)
*** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/ldap status
*** Running as zimbra user: /opt/zimbra/bin/ldap start
TLS: error:02001002:system library:fopen:No such file or directory bss_file.c:259
TLS: error:20074002:BIO routines:FILE_CTRL:system lib bss_file.c:261
TLS: error:140B0002:SSL routines:SSL_CTX_use_PrivateKey_file:system lib ssl_rsa.c:691
main: TLS init def ctx failed: -1
ERROR - failed to start slapd

ldap startup failed with exit code 256
------------------------------------------------------------------

This repeats several times. Are there other log files that I should be looking at? What additional information can I provide to help debug the issue?

Thanks in advance.