Results 1 to 5 of 5

Thread: Problems using Zimbra Migration Wizard for Zimbra 5.0 vs Exchange 2000

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default Problems using Zimbra Migration Wizard for Zimbra 5.0 vs Exchange 2000

    Hello,

    We're using Zimbra Migration Wizard for Zimbra 5.0 vs Exchange 2000.

    We connect OK with Zimbra (we see mailboxes and domains) and we're able to select accounts from Exchange to import them into Zimbra.

    Once listed the accounts to migrate, when we're migrating... we check the account exists into Zimbra, but last step in the migration fails.

    We have access to Zimbra (both IP and hostname) using port 7071 (it works perfectly with IE and we can see domains and mailboxes already created from the wizard).

    Looking in Zimbra forum: we've checked DNS issues, firewall, and the process is being performed from a PC Client with Outlook. All seems OK.

    The problem is the infamous RPC error (marked below):

    13-06-2008 14:42:03 [4064]: ZCSExchangeMigrationWizard-5.0.6_GA_2299 Version 5.0
    13-06-2008 14:42:03 [4064]: Outlook.Application\CurVer: 11
    13-06-2008 14:42:44 [4064]: RPC Error:- WinHttpReceiveResponse failed. The RPC request is logged as C:\DOCUME~1\DESARR~1\CONFIG~1\Temp\ZCSExchangeMigr ationWizard-5.0.6_GA_2299\1-RPCErrorRequest.xml
    13-06-2008 14:42:44 [4064]: RPC Error: One or more errors were found in the Secure Sockets Layer (SSL) certificate sent by the server.
    Continue with the invalid certificate?
    13-06-2008 14:43:02 [4064]: Picking Objects
    13-06-2008 14:43:23 [4064]: Creating / starting 1 worker threads
    13-06-2008 14:43:23 [400]: Worker thread started
    13-06-2008 14:43:23 [4064]: Dispatching work to worker threads
    13-06-2008 14:43:23 [4064]: Notifying threads to exit
    13-06-2008 14:43:23 [400]: Waiting for work
    13-06-2008 14:43:23 [400]: Work arrived.../o=Intras/ou=Primer grupo administrativo/cn=Recipients/cn=dsp dsp@EDITED.DOM
    13-06-2008 14:43:23 [400]: Opening other users store
    13-06-2008 14:43:23 [400]: Logging on to zimbra server (intrasmail.opensistemas.com:7071)
    13-06-2008 14:43:24 [400]: RPC Error:- WinHttpReceiveResponse failed. The RPC request is logged as C:\DOCUME~1\DESARR~1\CONFIG~1\Temp\ZCSExchangeMigr ationWizard-5.0.6_GA_2299\2-RPCErrorRequest.xml
    13-06-2008 14:43:24 [400]: Deleting mapi folder list
    13-06-2008 14:43:24 [400]: RPC Error: Unable to connect.
    13-06-2008 14:43:24 [400]: Waiting for work
    13-06-2008 14:43:24 [400]: Worker thread exiting

    We're stalled at this point, and any help will be appreciated.

    Regards,

    Juanjo


    EDIT:

    That's the XML file:

    <soap:Envelope xmlns:soap="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope"><soap:Header><context xmlns="urn:zimbra"><nonotify/><noqualify/><nosession/></context></soap:Header><soap:Body><AuthRequest xmlns="urn:zimbraAdmin"><name>admin</name><password>EDITED</password></AuthRequest></soap:Body></soap:Envelope>

    I don't think this information is useful.
    Last edited by Juan J. Martínez; 06-16-2008 at 02:41 PM.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Austin
    Posts
    441
    Rep Power
    8

    Default

    Welcome to the forums.

    Is there anything interesting in that log file?
    C:\DOCUME~1\DESARR~1\CONFIG~1\Temp\ZCSExchangeMigr ationWizard-5.0.6_GA_2299\2-RPCErrorRequest.xml

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    3
    Rep Power
    7

    Default

    That's the XML file:

    <soap:Envelope xmlns:soap="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope"><soap:Header><context xmlns="urn:zimbra"><nonotify/><noqualify/><nosession/></context></soap:Header><soap:Body><AuthRequest xmlns="urn:zimbraAdmin"><name>admin</name><password>EDITED</password></AuthRequest></soap:Body></soap:Envelope>

    I don't think this information is useful.

    The point might be the WinHttpReceiveResponse log... but we don't know what it means.

    13-06-2008 14:43:24 [400]: RPC Error:- WinHttpReceiveResponse failed. The RPC request is logged as C:\DOCUME~1\DESARR~1\CONFIG~1\Temp\ZCSExchangeMigr ationWizard-5.0.6_GA_2299\2-RPCErrorRequest.xml

  4. #4
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    Pune, INDIA
    Posts
    5
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by Juan J. Martínez View Post
    That's the XML file:

    <soap:Envelope xmlns:soap="http://www.w3.org/2003/05/soap-envelope"><soap:Header><context xmlns="urn:zimbra"><nonotify/><noqualify/><nosession/></context></soap:Header><soap:Body><AuthRequest xmlns="urn:zimbraAdmin"><name>admin</name><password>EDITED</password></AuthRequest></soap:Body></soap:Envelope>

    I don't think this information is useful.

    The point might be the WinHttpReceiveResponse log... but we don't know what it means.

    13-06-2008 14:43:24 [400]: RPC Error:- WinHttpReceiveResponse failed. The RPC request is logged as C:\DOCUME~1\DESARR~1\CONFIG~1\Temp\ZCSExchangeMigr ationWizard-5.0.6_GA_2299\2-RPCErrorRequest.xml
    Hi,

    A brief set of steps in sequential order regarding what you did that caused the above error to appear would help us understand your problem better!
    Thanks,
    Arindam

  5. #5
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    1
    Rep Power
    6

    Default

    Hi Juan.

    I had this issue when trying to use ZCS Wizard across the LAN. Our server was named example.domain.com but the FQDN for the server was example01.domain.com. It was solved by entering these two into the hosts file on the machine you are running the wizard on and using the server's ip or FQDN in the hostname field when running the ZCS Wizard.

    I realise this is probably far too late for you, but it may help someone else in the future with this problem.

    Chris

Similar Threads

  1. Replies: 12
    Last Post: 02-25-2008, 06:28 PM
  2. Major Issue - 5.0RC2 NE to 5.0GA NE failed
    By DougWare in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 01-06-2008, 08:56 PM
  3. upgrade woes -made into new thread
    By JustinHarlow in forum Installation
    Replies: 18
    Last Post: 06-08-2007, 12:11 PM
  4. 4.5 Upgrade failure
    By brained in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 03-03-2007, 02:30 PM
  5. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 06:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •