Results 1 to 10 of 10

Thread: [SOLVED] imapsync error on zimbra

  1. #1
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Coimbatore,Tamil Nadu, India.
    Posts
    131
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] imapsync error on zimbra

    Hi,

    I have installed the zimbra 5 in RHEL 5.

    I need to migrate my merak(IMAP) email accounts to zimbra.

    I have installed the imapsync tool in one of my linux machine.

    And I can successfully can migrate the mails from merak(IMAP) server to zimbra.(in RHEL 4)

    But same way i tried to migrate the merak to zimbra(RHEL 5) but have some error.

    Error message as follow. Kindly help me to solve this issue.

    /usr/bin/imapsync --buffersize 8192000 --nosyncacls --subscribe --syncinternaldates --noauthmd5 --host1 10.100.1.64 --user1 charlesprem --password1 kgisl123 --host2 10.100.1.7 --user2 live --password2 kgisl123
    will try to use LOGIN authentication on host1
    will try to use LOGIN authentication on host2
    From imap server [10.100.1.64] port [143] user [charlesprem]
    To imap server [10.100.1.7] port [143] user [live]
    Banner : * OK IceWarp 9.3.1 RHEL4.6 IMAP4rev1 Thu, 29 Oct 2009 16:58:33 +0530
    Host 10.100.1.64 says it has CAPABILITY for AUTHENTICATE LOGIN
    Success login on [10.100.1.64] with user [charlesprem] auth [LOGIN]
    Banner : * OK IMAP4 ready
    Host 10.100.1.7 says it has NO CAPABILITY for AUTHENTICATE LOGIN
    Error login : [10.100.1.7] with user [live] auth [LOGIN]: 3 NO cleartext logins disabled

    3 NO cleartext logins disabled
    ...propagated at /usr/bin/imapsync line 676.
    User charlesprem to live done



    Thanks,

  2. #2
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    369
    Rep Power
    6

    Default

    Ok, this error happens because you don't enable authenticate LOGIN in zimbra
    Please enable it before use imapsync

  3. #3
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Coimbatore,Tamil Nadu, India.
    Posts
    131
    Rep Power
    6

    Default

    What I need to do to enable authendicate LOGIN in zimbra for this case ?

  4. #4
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    369
    Rep Power
    6

    Default

    su zimbra
    zmprov ms domain.com zimbraReverseProxyImapSaslGssapiEnabled TRUE zimbraReverseProxyImapSaslPlainEnabled TRUE zimbraReverseProxyStartTlsMode on zimbraImapCleartextLoginEnabled TRUE
    and restart your server to enable these settings

  5. #5
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    594
    Rep Power
    8

    Default

    Well depends what auth mechanism you want to use. Defaulta to LOGIN and since your server is not yet enabled with LOGIN so fails . However you an use --authmech1 ssl also if you want to use ssl

  6. #6
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Coimbatore,Tamil Nadu, India.
    Posts
    131
    Rep Power
    6

    Default

    Hi dalmate,

    Thank you very mush... its working now after giving autentication using your commends ..

    zmprov ms domain.com zimbraReverseProxyImapSaslGssapiEnabled TRUE zimbraReverseProxyImapSaslPlainEnabled TRUE zimbraReverseProxyStartTlsMode on zimbraImapCleartextLoginEnabled TRUE

    Thanks once again....

  7. #7
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    369
    Rep Power
    6

    Default

    you are welcome )

  8. #8
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    13
    Rep Power
    6

    Default

    Good afternoon, I ran the command and the following error occurred, what could it be?

  9. #9
    Join Date
    Jan 2009
    Posts
    369
    Rep Power
    6

    Default

    Can you give me your error message?
    Or you can read carefully this topic, I hope you'' resolve your problem

  10. #10
    Join Date
    Apr 2009
    Posts
    13
    Rep Power
    6

    Talking

    I got it resolved by the zmprov, although it enabled the cleartext, migration was not running, but with help from the community realized a few commands and was able to migrate at least one account, now I try to make multiple accounts. I found a script here on the forum and will perform the tests.

Similar Threads

  1. /tmp filling
    By Nutz in forum Administrators
    Replies: 8
    Last Post: 02-22-2008, 01:00 AM
  2. Can't start Zimbra!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-22-2007, 11:34 AM
  3. zmtlsctl give LDAP error
    By sourcehound in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-11-2007, 03:48 PM
  4. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 10:38 AM
  5. huge log size
    By rmvg in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 01-02-2007, 09:39 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •