Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 19

Thread: Exchange 2003 migration

  1. #1
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Bordeaux
    Posts
    21
    Rep Power
    9

    Default Exchange 2003 migration

    Hi all

    I want to migrate from Exchange 2003 to Zimbra Opensource with the migration wizard and i've got two problems

    The first is the ssl certificate and i ontain this message :"One or more errors were found in the ssl certificate sent by the server.continue with invalide certificate ?" i answer "yes" to this question

    the account was created but nothing were imported, the log file give me this :
    03-07-2006 14:41:17 [2476]: Creating / starting 1 worker threads
    03-07-2006 14:41:17 [2476]: Dispatching work to worker threads
    03-07-2006 14:41:17 [2468]: Worker thread started
    03-07-2006 14:41:17 [2476]: Notifying threads to exit
    03-07-2006 14:41:17 [2468]: Waiting for work
    03-07-2006 14:41:17 [2468]: Work arrived.../o=INOCONCEPT/ou=first administrative group/cn=Recipients/cn=Administrateur Administrateur@inoconcept.fr
    03-07-2006 14:41:17 [2468]: Logging on to zimbra server
    03-07-2006 14:41:38 [2468]: RPC Error: Unable to connect.
    03-07-2006 14:41:38 [2468]: Waiting for work
    03-07-2006 14:41:38 [2468]: Worker thread exiting

    I use the 3.1.4 GA 518 on opensuse 10.0

    Does anyone could help me to solve this ?

    Thanks

    Thibaut

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Do you have a valid SSL cert on your Exchange server? Is it possible to not use SSL for that connection?
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Bordeaux
    Posts
    21
    Rep Power
    9

    Default

    Hello , thanks for answer me
    Yes i have a valid certificate on my exchange serveur
    If i want to use on zimbra server a non secure connection, on which port does it possible , because the server refuse the non ssl connection on port 7071

    Thanks

    Thibaut

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    port 80 is the non-SSL port, but that doesn't support admin functionality. So you may need to use the SSL ports for the migration. If you connect to the admin UI do you get any error with just a browser?
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  5. #5
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Bordeaux
    Posts
    21
    Rep Power
    9

    Default

    hello,

    the admin UI works find, just an alert on the ssl certificat own by the zimbra server on the name

    it seems that there was an rpc error when the migration wizard want to connect to the zimbra server

    thanks

    Thibaut

  6. #6
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Anything in the log file of the wizard?
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  7. #7
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Bordeaux
    Posts
    21
    Rep Power
    9

    Default

    Hi,

    Here the content of the logfile of the migration wizard

    03-07-2006 14:41:17 [2476]: Creating / starting 1 worker threads
    03-07-2006 14:41:17 [2476]: Dispatching work to worker threads
    03-07-2006 14:41:17 [2468]: Worker thread started
    03-07-2006 14:41:17 [2476]: Notifying threads to exit
    03-07-2006 14:41:17 [2468]: Waiting for work
    03-07-2006 14:41:17 [2468]: Work arrived.../o=INOCONCEPT/ou=first administrative group/cn=Recipients/cn=Administrateur Administrateur@inoconcept.fr
    03-07-2006 14:41:17 [2468]: Logging on to zimbra server
    03-07-2006 14:41:38 [2468]: RPC Error: Unable to connect.
    03-07-2006 14:41:38 [2468]: Waiting for work
    03-07-2006 14:41:38 [2468]: Worker thread exiting

    I have tested on other account but it's the same error

    Thanks for all

  8. #8
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    I logged bug 8963 to add logging of the Zimbra server host/port. You should check that Zimbra is running and you've got the right server host/port configured.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  9. #9
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    821
    Rep Power
    11

    Default

    You can get more information about whats happening by tracing the http traffic using winhttptracecfg. After you get the winhttptrace log, post it here (you may want to sanitize it first).

    more info on winhttptracecfg here:
    http://zimbra.com/forums/showpost.ph...29&postcount=4
    Sam Khavari

    :: :: [ Zimbra ] :: :: [ Bugzilla ] :: :: [ Product Portal ] :: :: [ Wiki ] :: :: [ Downloads ] :: :: [ . ] ::

  10. #10
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Bordeaux
    Posts
    21
    Rep Power
    9

    Default

    Thanks for informations

    I'll trace the http data and post it on this forum

    Regards,

    Thibaut

Similar Threads

  1. Exchange 2003 Migration Issues
    By JordanPWilliams in forum Migration
    Replies: 10
    Last Post: 07-27-2007, 10:51 AM
  2. Troubles when importing Exchange 2003 accounts
    By gallycyborg in forum Migration
    Replies: 21
    Last Post: 04-21-2007, 12:13 AM
  3. Exchange 2000 Migration
    By rwjblue in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 02-23-2006, 06:54 AM
  4. Migration from Exchange 2003
    By goetzi in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 11-22-2005, 09:50 PM
  5. Replies: 1
    Last Post: 09-28-2005, 04:58 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •