Results 1 to 3 of 3

Thread: [SOLVED] DNS Migration from Google Apps to Zimbra

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    23
    Rep Power
    6

    Default [SOLVED] DNS Migration from Google Apps to Zimbra

    Hello,

    We are shifting from Google Apps to self hosted Zimbra and facing a peculiar problem with DNS transfer.
    It has been more than 24 hours, and when I type mail.mydomain.com, it still resolved to GMail interface on and off.
    To be precise, on nslookup, it appears that the transfer is complete.
    Then suddenly after half an hour GMail page shows up.
    nslookup and ping also changes to google and my domain every half an hour.

    Hence, we are losing mails, and the user interface also gets frustrating.

    Please help me as soon as possible.
    Our whole day has been messed up.

    Regards,

    Gurdeep

  2. #2
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Portland, OR
    Posts
    1,147
    Rep Power
    10

    Default

    If the authoritative name servers have all been updated (not just one...), then you are dealing with cached replies. For local machines:
    Windows machines - you can clear this by doing a "ipconfig /flushdns"
    Linux - Depends but if it is running the nscd daemon, restarting that generally does it.
    However if your ISP DNS servers are the ones returning invalid results there really isn't much that you can do other then wait for the cached values to expire.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    23
    Rep Power
    6

    Default

    The DNS was messed up.
    I changed the DNS service provider and things are getting stable.

    Thanks,

    Gurdeep

Similar Threads

  1. [SOLVED] Postfix unavailable - queue down
    By pmona in forum Administrators
    Replies: 20
    Last Post: 01-21-2010, 10:03 PM
  2. [SOLVED] Error Installing Zimbra on RHEL 5
    By harris7139 in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 09-25-2007, 12:39 PM
  3. Zimbra shutdowns every n hours.
    By Andrewb in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 08-14-2007, 09:55 AM
  4. Can't start Zimbra!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-22-2007, 12:34 PM
  5. zmtlsctl give LDAP error
    By sourcehound in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-11-2007, 04:48 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •