Results 1 to 3 of 3

Thread: Email Address wrong format

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default Email Address wrong format

    I'm trying to migrate an old exchange 2000 to zimbra.
    I'm using zimbra migration tool from zimbra homepage.
    I've tried migrate just one account and apparently all the mails and folders were copied ok.

    The only problem is that under exchange, the users email is something like:
    firstname.lastname.mydomain.org but zimbra is creating email addresses like username@mydomain.org. The user alias are ok (first.last) but when I try to send a new email, the address in the "from field" is username@mydomain.org and not firsname.lastname.mydomain.org. How to I change this?

  2. #2
    Join Date
    May 2006
    Location
    USA
    Posts
    6,242
    Rep Power
    21

    Default

    Welcome to the forums,

    So both username@ and first.last@ are valid address on the account already? Then from the ZWC in the account itself visit preferences tab > accounts area > add persona button.

    This will make it available as on option on compose, and you can also specify rules as to when to use it/configure it so it's always the primary choice.

    (Alternatively you can remove the first.last@ alias, rename the username@ > first.last@, then add username@ back as an alias instead.)

  3. #3
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4
    Rep Power
    5

    Default Mapping Exchange User IDs to ZCS User IDs

    According with Appendix A* About XML files used in the Migration Wizard I can use usermap to do that, but it's not working. Apparently migration tool is not recognizing the file. I don't know if I'm using the correct sintaxe. I hope I found a solution because renaming all the accounts by hand is not a solution.

    <ZCSImport>
    <ZimbraServer>
    <serverName>omega</serverName>
    </ZimbraServer>
    <ImportUsers>
    <User>
    <ExchangeMail>user1.@xpto.org</ExchangeMail>
    <ZimbraAccount>user1firstname.user1lastname@xpto.o rg</ZimbraAccount>
    </User>
    </ImportUsers>
    </ZCSImport>

Similar Threads

  1. need advice on configuring zimbra to work with fax server
    By pheonix1t in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 07-11-2007, 07:46 PM
  2. user+detail format for email address
    By Nutz in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 05-15-2007, 07:58 AM
  3. upgrade to 4.0.3 antispam does'nt work
    By lucanannipieri in forum Administrators
    Replies: 14
    Last Post: 11-07-2006, 02:56 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 09-10-2005, 09:47 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •