Results 1 to 9 of 9

Thread: imapsync error

  1. #1
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    177
    Rep Power
    9

    Default imapsync error

    I'm attempting to move messages from Exchange 5.5 to Zimbra via imapsync.

    When I try, I get the following message:

    exchsvr: No CAPABILITY for AUTHENTICATE CRAM-MD5

    Clear Text login is enabled on Zimbra.

    I've installed the following Perl modules:

    Mail::IMAPClient
    Term::ReadKey
    Net::SSLeay
    Getopt::Long
    MIME::Base64
    Digest::MD5
    IO::Socket::SSL

    Anyone have any insight on how to fix this problem?

  2. #2
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    177
    Rep Power
    9

    Default

    Okay...I've resolved my problem even though I don't know it's cause.

    I was using imapsync 1.190, now I've reverted back to imapsync 1.182 and it works.

    I would appreciate it if anyone knows why that would matter.

    Thanks.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    39
    Rep Power
    8

    Default

    I am getting this same thing now, whether I use authentication mechanism LOGIN or CRAM-MD5, same thing. And it says "NO cleartext logins disabled" whatever that means. I already went into my global settings and enabled clear text login though. /confused

  4. #4
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    13

    Default

    Did you try to add "--ssl2" (for the second account) ?

  5. #5
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    39
    Rep Power
    8

    Default

    Hmmm, no I haven't done that, where would I add that in this path?

    imapsync --nosyncacls --subscribe --syncinternaldates \
    --host1 server.gtds.lan --user1 yourAccount --password1 yourPassword \
    --host2 zimbra.gtds.lan --user2 yourZimbraAccount --password2 yourZimbraPassword

    I also tried "imapsync --nosyncacls --subscribe --syncinternaldates \
    --host1 server.gtds.lan --user1 yourAccount --password1 yourPassword \
    --host2 zimbra.gtds.lan --user2 yourZimbraAccount --password2 yourZimbraPassword --authmech1 LOGIN --authmech2 LOGIN"

    This is actually my first real experience with RH EL4 or any of the RH versions, so I'm kind of learning as I go through trial and error. Where would i add -ssl2? or even ssl1 for that matter

  6. #6
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    13

    Default

    I've used imapsync to migrate some customers from CourierIMAP to Zimbra (either CE or NE). I used :
    Code:
    imapsync --nosyncacls --subscribe --syncinternaldates \
       --host1 server.gtds.lan --user1 yourAccount --password1 yourPassword \
       --host2 zimbra.gtds.lan --user2 yourZimbraAccount --password2 yourZimbraPassword --ssl2

  7. #7
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    39
    Rep Power
    8

    Default

    I hate life..... lol. Ok. When adding --ssl2 I get "can't locate IO/Socket/SSL.pm" and when I don't use --authmech1 LOGIN it tries to use CRAM-MD5 by default and it hangs on host 1 for a bit, then says "Error login, socket closed while reading data from server". This is confusing.

  8. #8
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    39
    Rep Power
    8

    Default

    Ok let's make this easier, this is exactly what I get without --ssl2.

    [root@myzimbraserver imapsync]# ./imapsync --nosyncacls --subscribe --syncinternaldates --host1 oldmailserver --user1 myusername --password1 mypassword --host2 myzimbraserver --user2 myusername --password2 mypassword --authmech1 LOGIN --authmech2 LOGIN $RCSfile: imapsync,v $ $Revision: 1.201 $ $Date: 2007/01/03 23:49:10 $
    Mail::IMAPClient version used here is 2.2.9
    will try to use LOGIN authentication on host1
    will try to use LOGIN authentication on host2
    From imap server [oldmailserver] port [143] user [myusername]
    To imap server [myzimbraserver] port [143] user [myusername]
    Banner : * OK [CAPABILITY IMAP4rev1 UIDPLUS CHILDREN NAMESPACE THREAD=ORDEREDSUBJECT THREAD=REFERENCES SORT QUOTA IDLE ACL ACL2=UNION STARTTLS] Courier-IMAP ready. Copyright 1998-2004 Double Precision, Inc. See COPYING for distribution information.
    Host oldmailserver says it has NO CAPABILITY for AUTHENTICATE LOGIN
    Banner : * OK myzimbraserver Zimbra IMAP4rev1 service ready
    Host myzimbraserver says it has NO CAPABILITY for AUTHENTICATE LOGIN
    Error login : [myzimbraserver] with user [myusername] : 3 NO cleartext logins disabled


    Here is what i get WITH --ssl2 in addition to that stuff.

    Can't locate IO/Socket/SSL.pm in @INC (@INC contains: /usr/lib/perl5/5.8.5/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/5.8.5 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.5/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.4/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.3/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.2/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.1/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.0/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.5 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.4 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.3 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.2 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.1 /usr/lib/perl5/site_perl/5.8.0 /usr/lib/perl5/site_perl /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.5/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.4/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.3/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.2/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.1/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.0/i386-linux-thread-multi /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.5 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.4 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.3 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.2 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.1 /usr/lib/perl5/vendor_perl/5.8.0 /usr/lib/perl5/vendor_perl .) at ./imapsync line 595.

  9. #9
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    13

    Default

    It seems the perl SSL package is missing (or badly setup).
    I can not help on the Exchange part as I have no clue how to set the auth to it.

Similar Threads

  1. Replies: 23
    Last Post: 01-24-2013, 03:44 PM
  2. Zimbra fails after working for 2 weeks
    By Linsys in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 10-07-2008, 01:42 AM
  3. M3 problem with shares
    By titangears in forum Users
    Replies: 4
    Last Post: 01-12-2006, 01:01 PM
  4. Replies: 14
    Last Post: 12-22-2005, 04:59 PM
  5. Building native libraries on MacOS X
    By ajmas in forum Developers
    Replies: 3
    Last Post: 10-15-2005, 12:00 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •