Results 1 to 6 of 6

Thread: Microsoft Outlook issue with Zimbra and Exchange

  1. #1
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    3
    Rep Power
    9

    Default Microsoft Outlook issue with Zimbra and Exchange

    We have installed Zimbra Network edition [ trial] and the users are connecting to the server through the outlook connector.
    Currently the customer is using MS Exchange. Every user has two profiles in their outlook [ Zimbra profile & Exchange profile] the zimbra profile works fine and does not have a problem.
    When using the exchange profile user can send and receive mails without a problem, however when trying to reply a received message or when trying to forward a message, outlook crashes and asks to restart outlook.
    When zimbra or exchange use independently on a single PC, it working without any issue. when you use both profiles together it gives the problem on the exchange profile, after installing the outlook connector for zimbra.
    I installed the latest MS updates and reinstalled the outlook connector, but the problem persists.
    Then I created some logs and those are attached for your reference.

    Please help us on this issue. We can't lose this deal for MS Exchange
    Attached Files Attached Files
    • File Type: txt 1.txt (1.5 KB, 222 views)
    • File Type: txt 2.txt (172 Bytes, 202 views)
    • File Type: txt 3.txt (648 Bytes, 201 views)

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    821
    Rep Power
    11

    Default

    Try disabling the add-ins. If that doesn't work, contact Zimbra support.
    Sam Khavari

    :: :: [ Zimbra ] :: :: [ Bugzilla ] :: :: [ Product Portal ] :: :: [ Wiki ] :: :: [ Downloads ] :: :: [ . ] ::

  3. #3
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    3
    Rep Power
    9

    Default Clarify about the add-ins

    Hi Sam,

    Appreciate if you could more specific about the add-ins.

    Best Regards

    Quote Originally Posted by sam View Post
    Try disabling the add-ins. If that doesn't work, contact Zimbra support.

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    821
    Rep Power
    11

    Default

    The only thing that *could* interfere with the exchange profiles are the add-ins ZCO installs. There are 2. If you disable them and still experience problems, some other software must be the culprit.

    1. Start Outlook 2003.
    2. On the Tools menu, click Options.
    3. On the Other tab:
      • Remove COM add-ins. To do this, follow these steps:
        1. Click Advanced Options.
        2. In the Advanced Options dialog box, click COM Add-ins.
        3. In the Add-Ins available list, click to clear the check box for any Zimbra add-ins that are installed.
        4. Click OK to close the COM Add-Ins dialog box.
      • Remove add-ins in the Add-In Manager. To do this, follow these steps:
        1. Click Add-In Manager.
        2. Click to clear the check box of any installed Zimbra add-ins that are listed in the Add-In Manager dialog box.
        3. Click OK.
    4. Click OK to close the Advanced Options dialog box.
    5. Click OK to close the Options dialog box.
    Sam Khavari

    :: :: [ Zimbra ] :: :: [ Bugzilla ] :: :: [ Product Portal ] :: :: [ Wiki ] :: :: [ Downloads ] :: :: [ . ] ::

  5. #5
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    3
    Rep Power
    9

    Default The Current Situation

    Hi Sam,

    As you have adviced, i have chacked the two parts in the MS Outlook options. But only the Add-In Manager part was available. COM Add-In was not there.
    I have clear the text box for Zimbra in the Add-In Manager, Now the problem comes in the Zimbra Profile. Exchange Profile works well now.

    How should i proceed further.
    Please advice.

    Best Regards

    Dinendra

  6. #6
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    821
    Rep Power
    11

    Default

    Please file a bug in bugzilla. Make sure to include detailed information about what the problem is and how to reproduce it.

    In the meantime, when you use your exchange profile, the add-ins must be disabled.

    What problems to you get with the zimbra profile?
    Sam Khavari

    :: :: [ Zimbra ] :: :: [ Bugzilla ] :: :: [ Product Portal ] :: :: [ Wiki ] :: :: [ Downloads ] :: :: [ . ] ::

Similar Threads

  1. zmtlsctl give LDAP error
    By sourcehound in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-11-2007, 04:48 PM
  2. Zimbra working with Act 2007
    By russgalleywood in forum Administrators
    Replies: 16
    Last Post: 03-06-2007, 02:40 AM
  3. ZCS 4 Webinar -- 10/5/06
    By GregA in forum Webinars
    Replies: 21
    Last Post: 01-03-2007, 03:33 AM
  4. Zimbra 4 dies on reboot
    By Jools in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 09-24-2006, 09:35 AM
  5. Mail logs
    By Rick Baker in forum Installation
    Replies: 8
    Last Post: 01-17-2006, 04:33 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •