Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Groupwise migration wizard problems

  1. #1
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    21
    Rep Power
    8

    Default Groupwise migration wizard problems

    I am having problems using the Groupwise Migration Wizard.

    I've set up the GWIA to allow LDAP access. When I watch the GWIA console after entering the LDAP settings in the wizard, I see it say LDAP connection accepted, so I know the wizard is hitting the GWIA. However, when I click "Object Picker", I get the message "Unable to perform the search". I am not sure what I am missing. Here is the PO.XML file I am using:

    Code:
    <PostofficeIpPortInfo>
    <postoffice name="cn=GW_Post,o=Students" ip="10.12.241.14" port="1677">
    </postoffice>
    </PostofficeIpPortInfo>
    GW_Post is the actual Post Office object in NDS, and not the POA object within GW_Post. I am entering an admin user for Zimbra, and I know the wizard is setting itself as a trusted app because I can see it in the GroupWise trusted applications dialog.

    I am not sure what piece I am missing to make this work. Help!!!

    EDIT:

    I forgot to mention that this system is set up with a MTA/POA in one domain, then a MTA/GWIA/WebAccess in a secondary domain, if that makes any difference.
    I also went into the GroupWise client and added a LDAP address book entry for the GWIA LDAP server. I did a search for a name and it came back with entries, so the GWIA is functioning as an LDAP server and returning results.
    Last edited by mclark; 06-12-2007 at 08:08 AM.

  2. #2
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Minnesota
    Posts
    719
    Rep Power
    9

    Default

    It may not be your problem, but we got a lot farther after finding Bug 16443 - GroupWise: Postoffice information usage is case-sensitive

    It is FIXED in 5.0, but not the latest 4.5 branch.

    All bugs and RFEs matching "GroupWise":

    TinyURL.com - shorten that long URL into a Tiny URL

  3. #3
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    21
    Rep Power
    8

    Default

    Thanks for the tip. I checked the XML file and I had already put in the PO with the correct case, so unfortunately that does not seem to be the issue.

  4. #4
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    33
    Rep Power
    8

    Default

    Postoffice information is used at the time of migration. It will not affect "Object Picker" or "Query Builder".

    Are you facing same problem with "Query Builder" also?

  5. #5
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    21
    Rep Power
    8

    Default

    I tried Query Builder, and when I click "OK" nothing happens. It just goes back to the selection screen with "Object Picker" and "Query Builder" buttons.

  6. #6
    Join Date
    May 2007
    Location
    Auckland
    Posts
    68
    Rep Power
    8

    Default

    I'm having much the same problem. Although if I select all the users in the list I get a small percentage of the users can be selected.

    I can't find any significant difference between the accounts that it will let me choose and those it won't let me choose.

    I'm using version 4.5.6 of the migration tool.

  7. #7
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    33
    Rep Power
    8

    Default

    If the users listed in object picker don't have an LDAP attribute "nGWGroupWiseID", those will not be considered for migration.

    -Uday

  8. #8
    Join Date
    May 2007
    Location
    Auckland
    Posts
    68
    Rep Power
    8

    Default

    Ok so browser the LDAP tree with LUMA a user I couldn't migrate had:

    nGWFileID
    ulq

    nGWGroupWiseID
    DOMAKL1.POAKL1.Paul{106}45889101-06C2-0000-A8E0-C500B4007C00

    nGWObjectID
    Paul

    nGWPostOffice
    cn=POAKL1,ou=GWise,ou=Services,o=Orion

    nGWVisibility
    2

    and a user the tool would have let me migrate had:

    nGWGroupWiseID
    DOMAKL1.POAKL1.pdeb{106}45889101-06C2-0000-A8E0-C500B4007C00

    nGWObjectID
    pdeb

    nGWPostOffice
    cn=POAKL1,ou=GWise,ou=Services,o=Orion

    nGWVisibility
    2

    Not also that both these users appeared in the object picker for the Post office. It was only we I chose each that the first wouldn't let me proceed but the second would

  9. #9
    Join Date
    May 2007
    Location
    Auckland
    Posts
    68
    Rep Power
    8

    Default

    Ah yes, the users I can migrate do have the UID field and the one's I can't don't.

    So I just manually added that field using Console One and am going to try again. Can you see a reason why that wouldn't work?

  10. #10
    Join Date
    May 2007
    Location
    Auckland
    Posts
    68
    Rep Power
    8

    Default

    I can now choose the user to be migrated - Thanks NRC!

    I submitted a bug for this:

    Bug 18334 - The GroupWise Migration tool relies on the uid LDAP field which doesn't appear to always exist

Similar Threads

  1. Migration Wizard: Unable to Open Directory Object
    By ThorGoLucky in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 01-31-2008, 02:01 AM
  2. GroupWise Migration stops on message ten
    By stuartg.orion in forum Migration
    Replies: 2
    Last Post: 06-24-2007, 10:08 PM
  3. My migration from GroupWise - any suggestions?
    By stuartg.orion in forum Migration
    Replies: 3
    Last Post: 06-11-2007, 06:34 PM
  4. Replies: 5
    Last Post: 06-05-2007, 05:18 AM
  5. Replies: 3
    Last Post: 02-06-2007, 03:12 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •