Results 1 to 8 of 8

Thread: Problem with z-push and Zimbra Community Version 7.0.1

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    6
    Rep Power
    3

    Default Problem with z-push and Zimbra Community Version 7.0.1

    Hi, I'm new here and would like to ask about z-push zimbra backend.
    I've installed Z-Push 1.5.12 and Zimbra Backend 53 for a Zimbra Server Version 7.0.1.
    Zimbra server is running on Ubuntu 8.04 Machine.
    Z-Push and Backend run on Ubuntu 12.04 Machine with Apache2 and php 5.3 running on it.
    Managed to install the Z-Push and Backend for Zimbra, also connects to Zimbra Server I guess because over every Webbrowser i could manage to find i could log in. Just right username and password combination is working to get to the error message about GET requests not allowed.
    However when I try to connect my HTC Smartphone I can't manage to login. It allways says there is a problem with authentification.
    I've managed to fix all problems that appeared in the debug.txt file, and also installed allready a .htaccess file with the PHP flags that are needed by Z-Push in the root directory of Z-Push, which eliminated the error messages on apache log. anybody got an idea what i could be missing? for sure i did an Alias for Microsoft-Server-ActiveSync directing to the z-push www directory and even made chmod -R 777 on the z-push directory. Btw. z-push "store" folder is still empty as well as the "zimbra" directory for the user XML files.

    Would aprecciate a fast answer on this.

    Thanks,
    I. Klein

    Speedy-Software :
    Support, Webdesign und Hosting im Thurgau - Speedy-Software

  2. #2
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Dublin, IRELAND
    Posts
    712
    Rep Power
    6

    Default

    Quote Originally Posted by speedy-software View Post
    for sure i did an Alias for Microsoft-Server-ActiveSync directing to the z-push www directory
    If you literally did this - then this is most likely your problem. For z-push the alias needs to point to the index.php file - not to the directory.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    6
    Rep Power
    3

    Default

    no yeah, sure, my fault. i ment i did alias to index.php file in the z-push directory.

  4. #4
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    6
    Rep Power
    3

    Default

    This is what i get in the debug.txt file when trying to log in from android device. In case that helps :

    09/24/12 15:22:50 [15039] [isai] Start
    09/24/12 15:22:50 [15039] [isai] Z-Push version: 1.5.12-1450
    09/24/12 15:22:50 [15039] [isai] Client IP: xxx.xxx.xxx.xxx
    09/24/12 15:22:50 [15039] [isai] Client supports version 2.5
    09/24/12 15:22:51 [15039] [isai] PHP version: 5.3.10-1ubuntu3.4 - z-push Zimbra Backend version: 53
    09/24/12 15:22:51 [15039] [isai] START Logon { username = isai; domain = ; password = <hidden> }
    09/24/12 15:22:51 [15039] [isai] END Logon { connected = true; uid = isai }
    09/24/12 15:22:51 [15039] [isai] START Setup { userid = isai; devid = HTC9a4012a81f67f9a4dd91e3f5c97f9; protocolversion =$
    09/24/12 15:22:51 [15039] [isai] No XML Profile File [/var/www/z-push/zimbra/isai.xml] Found For User - Default Rules Wil$
    09/24/12 15:22:51 [15039] [isai] END Setup { 16 Folders Loaded }
    09/24/12 15:22:51 [15039] [isai] Options request
    09/24/12 15:22:51 [15039] [isai] START Logoff
    09/24/12 15:22:51 [15039] [isai] MEMORY - REAL Now (4,980,736) Peak [6,815,744] - ALLOCATED Now (4,273,336) Peak$
    09/24/12 15:22:51 [15039] [isai] end
    09/24/12 15:22:51 [15039] [isai] --------

  5. #5
    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Dublin, IRELAND
    Posts
    712
    Rep Power
    6

    Default

    This line
    09/24/12 15:22:51 [15039] [isai] END Setup { 16 Folders Loaded }
    indicates that it is successfully reading from the zimbra server - so likely the problem is up front in z-push itself.


    What do you have for the config.php settings ...

    // Device Provisioning
    define('PROVISIONING', true);

    // This option allows the 'loose enforcement' of the provisioning policies for older
    // devices which don't support provisioning (like WM 5 and HTC Android Mail) - dw2412 contribution
    // false (default) - Enforce provisioning for all devices
    // true - allow older devices, but enforce policies on devices which support it
    define('LOOSE_PROVISIONING', false);

    Try with PROVISIONING set to false

    OR

    PROVISIONING set to true with LOOSE_PROVISIONING set to true also.

  6. #6
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    6
    Rep Power
    3

    Default

    both combinations don't work

  7. #7
    Join Date
    Sep 2012
    Posts
    6
    Rep Power
    3

    Default

    I guess that's the error when trying to go for Provisioning = true

    09/24/12 15:54:23 [15692] [isai] Start
    09/24/12 15:54:23 [15692] [isai] Z-Push version: 1.5.12-1450
    09/24/12 15:54:23 [15692] [isai] Client IP: 194.230.159.123
    09/24/12 15:54:23 [15692] [isai] Client supports version 2.5
    09/24/12 15:54:23 [15692] [isai] PHP version: 5.3.10-1ubuntu3.4 - z-push Zimbra Backend version: 53
    09/24/12 15:54:23 [15692] [isai] START Logon { username = isai; domain = speedy-software.ch; password = <hidden> }
    09/24/12 15:54:23 [15692] [isai]
    09/24/12 15:54:23 [15692] [isai] ERROR: PROVISIONING defined as TRUE but REQUIRED include file <z-push base dir>/include/zimbradb.php IS NOT FOUND
    09/24/12 15:54:23 [15692] [isai] You MUST either TURN OFF PROVISIONING in config.php - OR - Place the include file in the /include folder
    09/24/12 15:54:23 [15692] [isai] For more information on PROVISIONING support - see "Provisioning (Remote Wipe) Support" in
    09/24/12 15:54:23 [15692] [isai] https://sourceforge.net/projects/zimbrabackend/files/
    09/24/12 15:54:23 [15692] [isai]
    09/24/12 15:54:24 [15692] [isai] END Logon { connected = true; uid = isai }
    09/24/12 15:54:24 [15692] [isai] START Setup { userid = isai; devid = HTC9a4012a81f67f9a4dd91e3f5c97f9; protocolversion = 2.5; useragent = Android-EAS/3.1.2121172138.196084 }
    09/24/12 15:54:24 [15692] [isai] No XML Profile File [/var/www/z-push/zimbra/isai.xml] Found For User - Default Rules Will Apply
    09/24/12 15:54:24 [15692] [isai] END Setup { 16 Folders Loaded }
    09/24/12 15:54:24 [15692] [isai] Options request
    09/24/12 15:54:24 [15692] [isai] START Logoff
    09/24/12 15:54:24 [15692] [isai] MEMORY - REAL Now (4,980,736) Peak [6,815,744] - ALLOCATED Now (4,274,092) Peak [6,337,004] - END Logoff
    09/24/12 15:54:24 [15692] [isai] end

Similar Threads

  1. Replies: 658
    Last Post: 04-04-2014, 09:01 AM
  2. Backing up Zimbra 7.1.2 on ESXi 5.0 Community Version
    By blason in forum Virtualization
    Replies: 0
    Last Post: 06-30-2012, 11:57 AM
  3. Replies: 2
    Last Post: 09-22-2010, 07:12 AM
  4. How to backup community version
    By timgerr in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 07-29-2009, 12:49 PM
  5. installation the community version
    By azer in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 07-25-2008, 04:29 AM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •