Page 6 of 6 FirstFirst ... 456
Results 51 to 60 of 60

Thread: [SOLVED] Zimbra+Mailman Howto

  1. #51
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by bozra View Post
    iam having difficulties on adding a site wide list ,i get the following errors
    can someone please help?
    What does this have to do with Zimbra Collaboration Suite?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  2. #52
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    3
    Rep Power
    4

    Default

    Quote Originally Posted by phoenix View Post
    What does this have to do with Zimbra Collaboration Suite?
    i was following a a guide on zcs intergarion with mailman at http://www.zimbra.com/forums/adminis...man-howto.html when i reached on that stage,i got the above errors

  3. #53
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    3
    Rep Power
    4

    Default

    i have a problem when i bin/newlist --emailhost=virtual-domain1.com --urlhost=<your zimbra host> <listname> <admin-email-address> <admin-password>

    i get the following error -bash: syntax error near unexpected token `<' what am i suppose to do?

  4. #54
    Join Date
    Mar 2011
    Posts
    1
    Rep Power
    4

    Default

    Hello everyone, I got a problem of ZCS 7.0.1 on CentOS5.5_x64 with mailman.
    Follow this howto, I installed mailman with ./configure --with-cgi-gid=zimbra --with-mail-gid=zimbra & make & makeinstall.
    Everything looks good, I created a list, send mail to it and I recived:

    Command died with status 2:
    "/opt/zimbra/mailman/mail/mailman post a". Command output: Group mismatch
    error. Mailman expected the mail wrapper script to be executed as group
    "zimbra", but the system's mail server executed the mail script as group
    "mailman". Try tweaking the mail server to run the script as group
    "zimbra", or re-run configure, providing the command line option
    `--with-mail-gid=mailman'.
    so I re-run ./configure with out --with-mail-gid=zimbra and did everything the howto told me to again, this time I recived:

    Command died with status 2:
    "/opt/zimbra/mailman/mail/mailman post lililili". Command output: Group
    mismatch error. Mailman expected the mail wrapper script to be executed as
    group "mailman", but the system's mail server executed the mail script as
    group "zimbra". Try tweaking the mail server to run the script as group
    "mailman", or re-run configure, providing the command line option
    `--with-mail-gid=zimbra'.

    does someone know what to do about this ?

  5. #55
    Join Date
    Sep 2009
    Posts
    27
    Rep Power
    6

    Default

    I installed mailman with this guide on Centos 5.5 and zimbra opensource . I have 3 domains(test.example.com,test2.example.net, test.com, my hostname is not one of my domains(ztest.com).
    I can create the list with command, the list has been created, members have been added. but I can't send mail to list with "Undelivered Mail Returned to Sender" error.
    on log file I can see that mail has been bounced
    I created list on each domain separately and also on hostname too and tested one by one but no success.
    Please help me
    Thanks in advance

  6. #56
    Join Date
    Feb 2012
    Posts
    1
    Rep Power
    3

    Default how to run zimbra + mailman + https in same server.

    I have followed this thread, but I want to run over https.

    I'd like something:

    https://mail.mydomain.com -->> zimbra webmail
    https://mailman.mydomain.com -->> mailman

    Could I use the apache deployed with zimbra to do this?

    Can you help me?

  7. #57
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    1
    Rep Power
    5

    Default

    help me,

    I have 2 machine, Mailman server dan ZCS server. So i follow this thread [ ZCS Mailman Integration - Zimbra :: Wiki ]. when i patch the mailman as the instruction, i have this error :

    [root@maillist mailman]# patch -p0 < zimbra_mailman_integration.patch
    (Patch is indented 1 space.)
    patching file Mailman/Cgi/create.py
    (Patch is indented 1 space.)
    patching file Mailman/Cgi/rmlist.py
    (Patch is indented 1 space.)
    patching file Mailman/MailList.py
    (Patch is indented 1 space.)
    patching file Mailman/mm_cfg.py
    Hunk #1 FAILED at 80.
    Hunk #2 FAILED at 95.
    2 out of 2 hunks FAILED -- saving rejects to file Mailman/mm_cfg.py.rej

    when i start mailman service, it's work well :

    [root@maillist Mailman]# /etc/init.d/mailman start
    Starting mailman: [ OK ]


    and than i creat a maillist, when i try to send from my email to the maillist. it doesn't send and have bounced. the error log on my ZCS like this :

    Jun 26 07:37:24 mx1 amavis[20010]: (20010-20) ESMTP::10024 /opt/zimbra/data/amavisd/tmp/amavis-20120626T072653-20010: <tole@pramindo.com> -> <milistest@pramindo.com> SIZE=619 Received: from mx1.pramindo.com ([127.0.0.1]) by localhost (mx1.pramindo.com [127.0.0.1]) (amavisd-new, port 10024) with ESMTP for <milistest@pramindo.com>; Tue, 26 Jun 2012 07:37:24 +0700 (WIT)
    Jun 26 07:37:24 mx1 amavis[20010]: (20010-20) Checking: uTw-GJB83qVj [203.84.158.205] <tole@pramindo.com> -> <milistest@pramindo.com>
    Jun 26 07:37:24 mx1 amavis[20010]: (20010-20) FWD via SMTP: <tole@pramindo.com> -> <milistest@pramindo.com>,BODY=7BIT 250 2.6.0 Ok, id=20010-20, from MTA([127.0.0.1]:10025): 250 2.0.0 Ok: queued as E1BAA17B27A8
    Jun 26 07:37:24 mx1 amavis[20010]: (20010-20) Passed CLEAN, [203.84.158.205] [203.84.158.205] <tole@pramindo.com> -> <milistest@pramindo.com>, Message-ID: <22380081.6641340671044062.JavaMail.root@mx1.prami ndo.com>, mail_id: uTw-GJB83qVj, Hits: 2.254, size: 619, queued_as: E1BAA17B27A8, 835 ms
    Jun 26 07:37:24 mx1 postfix/smtp[23874]: 18E5717B27A7: to=<milistest@pramindo.com>, relay=127.0.0.1[127.0.0.1]:10024, delay=0.86, delays=0.01/0/0/0.85, dsn=2.0.0, status=sent (250 2.0.0 Ok: queued as E1BAA17B27A8)
    Jun 26 07:37:24 mx1 postfix/error[25187]: E1BAA17B27A8: to=<milistest@pramindo.com>, relay=none, delay=0.07, delays=0.01/0.04/0/0.01, dsn=5.0.0, status=bounced (pramindo.com)

    so ... help me.

    thank you before

  8. #58
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    23
    Rep Power
    4

    Default

    Hi,

    One issue I am having is , I haven't received the initial email message after I saw the "Initial mailman password: ...... Hit enter to notify mailman owner..." just after I created the initial list with the command "bin/newlist -e mydomain.com mailman".

    Another and bigger issue is that, I can not access the web interface of mailman. The document says the page "http://<zimbra host>:7780/mailman/listinfo" should be alive by now. The only thing I obtain on the browser is an "opening listinfo" dialog giving me options to save or open_with the file "listinfo".

    Zimbra SMTP and its web interface is still functional.

    Thanks in advance.
    Last edited by mscag; 04-03-2013 at 02:32 AM.

  9. #59
    Join Date
    May 2007
    Location
    Indonesia
    Posts
    149
    Rep Power
    8

    Default

    Hi,
    Quote Originally Posted by mscag View Post
    Hi,

    One issue I am having is , I haven't received the initial email message after I saw the "Initial mailman password: ...... Hit enter to notify mailman owner..." just after I created the initial list with the command "bin/newlist -e cagatayli.com mailman".

    Another and bigger issue is that, I can not access the web interface of mailman. The document says the page "http://<zimbra host>:7780/mailman/listinfo" should be alive by now. The only thing I obtain on the browser is an "opening listinfo" dialog giving me options to save or open_with the file "listinfo".

    Zimbra SMTP and its web interface is still functional.

    Thanks in advance.
    Did you manage what I've suggested on another thread (thread about mailman with you as thread starter)? http://www.zimbra.com/forums/adminis...tml#post262414
    Best Regards
    ---
    Masim "Vavai" Sugianto
    Zimbra Tutorial
    Personal Blog [ID]

    Release 8.0.6_GA_5922.SLES11_64_20131203103702 SLES11_64 FOSS edition.

  10. #60
    Join Date
    Aug 2011
    Posts
    23
    Rep Power
    4

    Default

    Hi,

    Your suggestion regarding the "opening listinfo" issue was to ask a question to this thread, which I did.

    Your other suggestion, which I guess was regarding the undelivered message issue, was to monitor the "/var/log/zimbra.log". I'll check this file as soon as I manage to get into the Mailman web interface and start creating lists, and then sending messages to/from these lists.

    I'm still trying to find a way to reach the Mailman web interface.

    Regards.

Similar Threads

  1. Replies: 26
    Last Post: 04-19-2011, 09:24 AM
  2. Can't start Zimbra!
    By zibra in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 03-22-2007, 11:34 AM
  3. zimbra-core missing
    By kinaole in forum Developers
    Replies: 1
    Last Post: 10-02-2006, 11:59 AM
  4. port 7071 not listening OS X install
    By leeimber in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 03-21-2006, 09:47 AM
  5. Monitoring : Data not yet avalaible
    By s3nz3x in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 11-30-2005, 06:18 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •