Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 13

Thread: [SOLVED] GetServiceStatusRequest Failure

  1. #1
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Lebanon
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Unhappy [SOLVED] GetServiceStatusRequest Failure

    I've installed ZCS 5 [Debian 4 x86 package] and I'm running it on Debian Etch server. Everything was running good, until out of sudden i receive the following error when logging into the admin panel

    Message: system failure: getting service status Error code: service.FAILURE Method: GetServiceStatusRequest Details:soap:Receiver

    The daily report is:

    Generating report
    From 2008-04-22 00:00:00 to 2008-04-23 00:00:00

    No messages found


    any hint on how to fix this and re-activate the logger? will an upgrade from 5.0.4 to 5.0.5 fix this?

  2. #2
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  3. #3
    Join Date
    Mar 2008
    Location
    Lebanon
    Posts
    6
    Rep Power
    7

    Talking solved!

    #logmysql zimbra_logger

    mysql> check table service_status;
    +------------------------------+-------+----------+----------------------------------------------------------+
    | Table | Op | Msg_type | Msg_text |
    +------------------------------+-------+----------+----------------------------------------------------------+
    | zimbra_logger.service_status | check | warning | Table is marked as crashed |
    | zimbra_logger.service_status | check | warning | 4 clients are using or haven't closed the table properly |
    | zimbra_logger.service_status | check | error | Record at pos: 64 is not remove-marked |
    | zimbra_logger.service_status | check | error | record delete-link-chain corrupted |
    | zimbra_logger.service_status | check | error | Corrupt |
    +------------------------------+-------+----------+----------------------------------------------------------+
    5 rows in set (0.03 sec)

    mysql> repair table service_status;
    +------------------------------+--------+----------+------------------------------------------------------+
    | Table | Op | Msg_type | Msg_text |
    +------------------------------+--------+----------+------------------------------------------------------+
    | zimbra_logger.service_status | repair | warning | Duplicate key for record at 232 against record at 48 |
    | zimbra_logger.service_status | repair | warning | Number of rows changed from 52 to 6 |
    | zimbra_logger.service_status | repair | status | OK |
    +------------------------------+--------+----------+------------------------------------------------------+
    3 rows in set (0.04 sec)

    mysql> repair table service_status;
    +------------------------------+--------+----------+----------+
    | Table | Op | Msg_type | Msg_text |
    +------------------------------+--------+----------+----------+
    | zimbra_logger.service_status | repair | status | OK |
    +------------------------------+--------+----------+----------+
    1 row in set (0.00 sec)

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    india
    Posts
    125
    Rep Power
    7

    Smile

    Dear Sir,

    I am facing same problem regarding logmysql.server & mysql.server, these both services are not running.

    su - zimbra
    logmysql
    ERROR 1045 (28000): Access denied for user 'zimbra'@'localhost' (using password: YES)

    I am getting above error. COule you please suggest me how to solve this error?

    Message: system failure: getting database logger connection Error code: service.FAILURE Method: GetServiceStatusRequest Details:soap:Receiver
    Last edited by nishith; 06-13-2008 at 09:40 AM.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    658
    Rep Power
    8

    Default

    Launch mysql with the exact same command mcheblak used ("logmysql zimbra_logger" instead of just "logmysql").

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    india
    Posts
    125
    Rep Power
    7

    Default

    Dear Sir,

    I can login mysql by using "logmysql zimbra_logger" command. Below is the final result of my problem.

    I was facing problems of logmysql.server & mysql.server errors. Now,only I am getting this error by executing "zmcontrol status" command.

    Below is the error.

    Host webmail.renovau.net
    antispam Running
    antivirus Running
    imapproxy Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Stopped
    mysql.server is not running
    mta Running
    snmp Running
    spell Running
    stats Running


    Kindly tell me what to do.

  7. #7
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    658
    Rep Power
    8

    Default

    This is what happens when you do a "zmcontrol stop", "zmcontrol start"?

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    india
    Posts
    125
    Rep Power
    7

    Default

    Dear Sir,

    What is the suggestion posted by you? I can't understand.
    Please send me any document link,so that I can sort out my problem.

  9. #9
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    ireland
    Posts
    388
    Rep Power
    9

  10. #10
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    The bug you've filed is probably a duplicate of this bug and you should try the fix mentioned in there.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. upgrading from 5.0.4 to 5.0.5 opensource
    By smoke in forum Installation
    Replies: 4
    Last Post: 10-19-2008, 10:38 AM
  2. [SOLVED] upgrade zimbra 5.0.2 32 bit to 64 bit
    By jwilson in forum Installation
    Replies: 1
    Last Post: 03-11-2008, 12:15 PM
  3. Error loading on Mac OS X 10.4.10 server PPC
    By qprcanada in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 10-26-2007, 06:25 AM
  4. 3.0 to 4.5.3 Upgrade failed (mysql error)
    By dealt in forum Installation
    Replies: 35
    Last Post: 03-19-2007, 10:30 PM
  5. system failure: getDirectContext
    By avisser in forum Installation
    Replies: 3
    Last Post: 10-12-2005, 05:32 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •