Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 21 to 30 of 30

Thread: fc4 zcs-3.0.1 -> 3.1 upgrade worked great.. almost

  1. #21
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    274
    Rep Power
    10

    Default

    zmrcd must be in libexec. Maybe there is a bug in upgrade. Does your /opt/zimbra/.ssh/authorized_keys command point at /opt/zimbra/bin or /opt/zimbra/libexec?
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  2. #22
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    135
    Rep Power
    10

    Default

    Code:
    [zimbra@mail ~]$ cat /opt/zimbra/.ssh/authorized_keys
    
    command="/opt/zimbra/bin/zmrcd" ssh-dss

  3. #23
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    keyhman (steve)

    Could you please elaborate a little more on exactly the steps you took to get the queue to work? A step by step would be nice.

    Also, did you get a chance to file that bugzilla? If so, do you have an ID?

    Thanks,
    jh

  4. #24
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    9
    Rep Power
    9

    Default known_hosts not there

    known_hosts is not in my .ssh folder
    i made one and added the key but still get nothing.
    do i need to remove the ssh-des part.

  5. #25
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    20
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by wannabetenor
    keyhman (steve)

    Could you please elaborate a little more on exactly the steps you took to get the queue to work? A step by step would be nice.

    Also, did you get a chance to file that bugzilla? If so, do you have an ID?

    Thanks,
    jh
    I agree, a step by step process to get queues working would be most welcome

    Adrian

  6. #26
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    518
    Rep Power
    11

    Default

    actually i think what you need is the zimbra user id in the authorized keys. n.b. make sure you have both arrows '>>' in order to append instead of overwrite (need i say run all this as zimbra):

    cat ~/.ssh/zimbra_identity.pub >> ~/.ssh/authorized_keys

    if the zimbra id isn't there you can set everything up like this:

    zmsshkeygen
    zmupdateauthkeys
    tomcat restart

    i filed the bug:
    Bug 7241 - ssh auth exception for queue manager
    http://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=7241

  7. #27
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    20
    Rep Power
    9

    Default Queues working

    OK, I thought Id feedback what happened. First off I made a copyof authorized keys and I noticed that there was some extra stuff in there (see below)

    cat ~/.ssh/authorized_keys

    command="/opt/zimbra/bin/zmrcd" ssh-dss AAAAB3NzaC1kc3MAAACBAOsnIF6CqtajdxUnCx8uOLj+oJ5Xuz grBtO6CEW9XdaLtViPe09Kt1Q8D0SxN5Hziy6BQ0Aif5psCHoa aPP+2+JpiBq4SBcQYXwA9haBUcG/7dFYgc+kOCMPJQF57Zn9BrevLNW7TshHY9IpqpLVDw2O+izGTO/H0CDqCQaE7R8RAAAAFQDe

    Hmmm, so I removed all the lines and then did the first bit of your suggestion - the cat part

    This didnt seem to work. Then I noticed that the owners of the files in .ssh seemed to be wrong also (see below)

    ls .ssh/ -l
    total 48
    -rw-r--r-- 1 root root 614 Apr 18 19:00 authorized_keys
    -rw-r--r-- 1 zimbra zimbra 438 Apr 17 13:43 known_hosts
    -rw------- 1 zimbra zimbra 668 Apr 18 19:17 zimbra_identity
    -rw-r--r-- 1 root root 614 Apr 15 12:56 zimbra_identity.pub

    Notice two are owned by root, so chmoded them to zimbra - still now good

    Finally I did the last part of what you suggested - the zmsskeygen lines - this worked a treat, so thank you very much for that. I think that I may have needed to do some of the other parts also, such as chmoding but i hope that helps anyone else with this problem

    Im still totally impressed with this product, its an amazing bit of coding

    Adrian

  8. #28
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    518
    Rep Power
    11

    Default

    >the cat part. This didnt seem to work
    >
    my typo. just run "zmsshkeygen; zmupdateauthkeys; tomcat restart" instead

  9. #29
    Join Date
    Mar 2006
    Posts
    9
    Rep Power
    9

    Default auth key problem 3.0 -> 4.0.2

    hello everyone,
    I just did the upgrade to 4.0.2 and everything is working great, except...
    I am also having Mail Queue problems.

    I have done the following :
    zmsshkeygen
    zmupdateauthkeys
    tomcat restart

    when I try "/opt/zimbra/libexec/zmrc mail.myserver.com", it asks for a password. After entering blank passwords I get
    "Permission denied (publickey,gssapi-with-mic,password)."

    The .ssh/zimbra_identity.pub is in .ssh/authorized_keys. I understand what a public key is (although I am fuzzy on the how), and I don't understand why it is asking for a password.

    This box started out as a fresh minimal install of FC4, installed zimbra 3.0, upgraded to zimbra 3.0.1 (i think), finally upgraded to 4.0.2.

    I obviously have something configured sideways somewhere... any ideas?

  10. #30
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    32
    Rep Power
    9

    Default

    I fixed mine by adding zimbra to the allowed users in my ssh server.

Similar Threads

  1. Trouble Sending mail - All Messages deferred!
    By SiteDiscovery in forum Administrators
    Replies: 7
    Last Post: 09-03-2009, 05:52 AM
  2. ZCS 3.2 Beta Available
    By KevinH in forum Announcements
    Replies: 31
    Last Post: 07-07-2006, 04:46 PM
  3. ZCS 3.1 upgrade
    By dent in forum Administrators
    Replies: 29
    Last Post: 05-16-2006, 01:33 AM
  4. Interupted 3.0 -> 3.1 upgrade
    By bin2hex in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 05-03-2006, 10:07 PM
  5. From 3.0.1 --> 3.1 issues -- fixes
    By shankwc in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 04-28-2006, 10:03 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •