Results 1 to 5 of 5

Thread: Cannot get chat to work

  1. #1
    Join Date
    May 2010
    Posts
    7
    Rep Power
    5

    Default Cannot get chat to work

    Hello
    We are new to Zimbra (resellers) and have very recently installed the hosted version and have been trying to get the Chat facility running between 2 of us.
    In order to start this we have both tried to declare the other person as a buddy.
    Zimbra 'knows' about the other person in that as soon as you start typing in their name it auto-completes the name and allows to to accept them as a buddy. However if you then go back into the buddy facility it says that you have no buddies...............and hence I guess no chat facility.
    Can anyone assist with this ? Many thanks.
    Richard Walsh

  2. #2
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Indiana
    Posts
    185
    Rep Power
    8

    Default

    I had the same issue. I followed a thread I found on here somewhere. I can't remember exactly what I had to do but I did have to go to a command line and do something like 'zmprov yadda yadda yadda'

    If i bookmarked it I'll be back later and post the link. There is hope though!

  3. #3
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Indiana
    Posts
    185
    Rep Power
    8

    Default

    it may have been this:

    zmprov -l -v mcf zimbraXMPPEnabled TRUE
    zmprov -v mc default zimbraFeatureIMEnabled TRUE
    zmprov -v mc default zimbraFeatureInstantNotify TRUE

    restart server

    Obviously you wanna double check that with the smart people around here!

    I know once I got it going I download pidgin and used it setup chat groups for different departments in our company and it seems to work pretty well.

  4. #4
    Join Date
    May 2010
    Posts
    7
    Rep Power
    5

    Default Thanks for reply

    Hi
    Thanks very much for your reply. However since we are using the hosted version rather than our own Zimbra server I'm assuming that the commands you have given won't have the desired effect.
    When I find out the resolution I'll post it here.............unless someone else does first. Thanks again for your assistance.
    Richard

  5. #5
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Indiana
    Posts
    185
    Rep Power
    8

    Default

    Well, the only other thing I could think of would be make sure that it is enabled in Class of Service options.

    Good Luck!

Similar Threads

  1. Tired of trying over and over again to make it work..
    By itmltd in forum Installation Help
    Replies: 3
    Last Post: 05-04-2010, 01:59 PM
  2. Replies: 0
    Last Post: 08-18-2009, 09:59 AM
  3. Disable Chat
    By abhinav701 in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 06-03-2009, 08:06 AM
  4. [SOLVED] IM don't work
    By danny.sierra@omtech.net in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 02-29-2008, 07:01 AM
  5. Chat Folder and Preferences Tab not visible in client
    By mstreet in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 02-10-2008, 09:00 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •