Results 1 to 5 of 5

Thread: Freebusy sync failling with java.lang.NullPointerException

  1. #1
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    15
    Rep Power
    3

    Default Freebusy sync failling with java.lang.NullPointerException

    Hi,

    My zimbra users are able to see free/buzy infos from my exchange server (2010 SP1).
    But the one still on the exchange server are not able to see the F/B from the Zimbra users.

    It seems Zimbra is unable to push change in the Exchage Public Folders.

    In the logfile /opt/zimbra/log/mail.log I can see the following :

    Code:
    2012-05-10 15:36:40,104 ERROR [EXCHANGE2010 Free/Busy Sync Queue] [] fb - error while syncing freebusy for EXCHANGE2010
    java.lang.NullPointerException
            at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapProvisioning.fixupAccountName(LdapProvisioning.java:741)
            at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapProvisioning.getAccountByNameInternal(LdapProvisioning.java:779)
            at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapProvisioning.getAccountByName(LdapProvisioning.java:763)
            at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapProvisioning.getAccountByName(LdapProvisioning.java:758)
            at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapProvisioning.get(LdapProvisioning.java:669)
            at com.zimbra.cs.account.ldap.LdapProvisioning.get(LdapProvisioning.java:654)
            at com.zimbra.cs.fb.ExchangeEWSFreeBusyProvider$BasicUserResolver.getServerInfo(ExchangeEWSFreeBusyProvider.java:180)
            at com.zimbra.cs.fb.ExchangeEWSFreeBusyProvider.getServerInfo(ExchangeEWSFreeBusyProvider.java:938)
            at com.zimbra.cs.fb.ExchangeEWSFreeBusyProvider.handleMailboxChange(ExchangeEWSFreeBusyProvider.java:499)
            at com.zimbra.cs.fb.FreeBusyProvider$FreeBusySyncQueue.run(FreeBusyProvider.java:263)
            at java.lang.Thread.run(Thread.java:662)
    My Zimbra version is :
    Release 7.2.0_GA_2669.RHEL6_64_20120410002117 RHEL6_64 NETWORK edition


    The Free/Busy Interop seems fine (Check report as OK)
    Code:
    zimbraFreebusyExchangeAuthPassword: <hidden>
    zimbraFreebusyExchangeAuthScheme: basic
    zimbraFreebusyExchangeAuthUsername: <a_valid_service_account_with_admin_rights>@<domain>
    zimbraFreebusyExchangeCachedInterval: 60d
    zimbraFreebusyExchangeCachedIntervalStart: 7d
    zimbraFreebusyExchangeServerType: ews
    zimbraFreebusyExchangeURL: http://<FQDN>/EWS/exchange.asmx
    zimbraFreebusyExchangeUserOrg: /o=<myOrganisation>/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)
    The LegacyExchange is the same on Exchange and Zimbra.
    The Foreign Principal is set to the Exchange Contact.


    Do you have any hints where to search ?
    Last edited by anael; 05-10-2012 at 11:55 PM.

  2. #2
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    2
    Rep Power
    3

    Default my solution

    Hi-

    After banging my head against this exact wall for several weeks, we changed the setting for the zimbrafreebusyexchangeuserorg from

    "o=First Organization/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)"

    to

    "EX:/o=First Organization/ou=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT)"

    That fixed it.

  3. #3
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    15
    Rep Power
    3

    Default

    I have tried you point, it is not fixing my problem. The problem should be somewhere else.


    I have finally the required accounts for the NE support .... Hope they will find the problem.

  4. #4
    Join Date
    Jul 2012
    Posts
    3
    Rep Power
    3

    Default

    Hi Anael,

    Were you able to find a solution to the problem? If yes, then could you please share the solution? I'm stuck with this problem for the past couple of days.

    Thanks,
    Arun.

  5. #5
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    15
    Rep Power
    3

    Default

    Hi,

    Unfortunately, I wasn't able to be anything useful with the logs / NE support.

    It is working on a fresh installation from Exchange but not in my current production environment.
    Some users weren't able to see some calendar while the migration was rolling.


    I have voted on some Exchange IIOP bugs/RFE do should do the same, perhaps with more votes someone will implements theses.

Similar Threads

  1. Replies: 60
    Last Post: 04-16-2013, 04:32 AM
  2. Replies: 39
    Last Post: 09-04-2012, 11:18 PM
  3. Replies: 16
    Last Post: 01-23-2012, 06:01 AM
  4. Replies: 13
    Last Post: 11-20-2008, 11:42 AM
  5. Hangs on "Loading" screen
    By gbr in forum General Questions
    Replies: 16
    Last Post: 06-19-2008, 01:01 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •