Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 15 of 15

Thread: Zimbra Services reported not running in GUI but everythingl fine in CLI

  1. #11
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    9
    Rep Power
    3

    Default

    Quote Originally Posted by kruon View Post
    Which syslogd is centos 6.3 using?
    If it's rsyslog zimbra needs manual tuning in few config files, not sure if fixed in version 8.

    Is cron configured properly?
    It should run zmstatuslog every 2 minutes.
    will check crontab. Thanks

  2. #12
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    9
    Rep Power
    3

    Default

    Quote Originally Posted by sviriyala View Post
    You can try this to disable services: (to enable use + instead of -)

    zmprov -zimbraServiceEnabled <service>

    The following are the services:
    zimbraServiceEnabled: mta
    zimbraServiceEnabled: stats
    zimbraServiceEnabled: snmp
    zimbraServiceEnabled: logger
    zimbraServiceEnabled: mailbox
    zimbraServiceEnabled: spell
    zimbraServiceEnabled: ldap
    zimbraServiceEnabled: memcached
    zimbraServiceEnabled: proxy

    To get the above list, I used the following command:

    zmprov gas -v | grep zimbraServiceEnabled

    Long time back I used this to disable the AV/AS services in Zimbra 6.x.

    Let me know if this works.

    Regards
    Thanks. Disabled memcached as recommended.

  3. #13
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    9
    Rep Power
    3

    Default

    Quote Originally Posted by sviriyala View Post
    Since this is a single server install, all services run on the same box. POP3, IMAP, HTTP(S) services will be serviced by the proxy process. Internally it will talk to the respective POP3/IMAP/HTTP servers.
    I don't think SMTP works thro proxy. BTW how are you testing without proxy?

    If this is a new install and still under testing, why not do a fresh install this time choosing NOT to install unwanted services such as Memcached, proxy etc? Also another suggestion. If you already have a external Antivirus, Antispam service deployed, then don't install clamav, spamassassin as well. They too hog Memory and CPU.

    Regards
    First time by default v8 isntall script not including memcached and proxy in the config, and I got a trouble with accessing system via pop3/secure pop3 and gui. Decided to uninstall and install back again. Now will all services.
    Last test I did - diasabled proxy , but immediately secure pop3 stop working - even responding for telnet to the port. So currently system working without memcached only. However still can not login via non secure pop3, send mails via non secure SMTP (assuming relay configuration needs to be fixed with me remote IPs, but seure SMTP is good for me), and GUI still showing that all services are down

  4. #14
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    9
    Rep Power
    3

    Default

    Quote Originally Posted by Andrejs Sahovs View Post
    will check crontab. Thanks

    Crontab was disabled on runlevel 3 in some reason. reenabled. Will see how this help. There is mile long zimbra file in /var/spool/cron/ directory

  5. #15
    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    9
    Rep Power
    3

    Default

    Crontab was source of issue for "not running services" in Gui. Now it is green

    Thanks all!

Similar Threads

  1. Replies: 1
    Last Post: 10-29-2012, 10:06 AM
  2. Replies: 1
    Last Post: 05-21-2012, 12:00 AM
  3. Replies: 0
    Last Post: 05-20-2012, 11:51 PM
  4. Running Zimbra with other services
    By dbarro in forum Administrators
    Replies: 1
    Last Post: 09-28-2007, 09:24 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •