Page 3 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 21 to 30 of 36

Thread: Ubuntu 7.04 (Feisty) Package

  1. #21
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    17
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by Maja View Post
    I've tried the package, I've tried building from source, each time I end up with only mail, no contacts or calendar. Unfortunately those are the key items I need, as I need to sync this data to my Treo. I'd go the route of Thunderbird, which I prefer, if you could sync in Linux, but apparently this is a big area of few options. You either use Gnome-pilot with Evolution or JPilot, neither of which offer support for Thunderbird.

    Back to the issue, I don't see any errors, I just don't get data. Ideas?
    Maja,

    It has to do with the self-signed SSL certificate on the server end which precludes the Connector from successfully doing anything. If it is a commercial SSL certificate, then you are fine.

    This problem has been biting me for so long that I will try to have a patch ready to go in a few days time. Please be patient.

    -
    Emil

  2. #22
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kansas City
    Posts
    36
    Rep Power
    9

    Default

    Thanks esoleyman. I am using unsecured, port 80, traffic thus I didn't think that the SSL issues were causing my issues. At this point I'll wait and see what comes out in the next week or so. I went back to Thunderbird using the ScheduleWorld plugin, but frankly that thing is a mess. Seems there are some issues there to be sorted out before I'll go back to that route. Hoping that Evolution gives me what I need.

  3. #23
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    17
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by Maja View Post
    I've tried the package, I've tried building from source, each time I end up with only mail, no contacts or calendar. Unfortunately those are the key items I need, as I need to sync this data to my Treo. I'd go the route of Thunderbird, which I prefer, if you could sync in Linux, but apparently this is a big area of few options. You either use Gnome-pilot with Evolution or JPilot, neither of which offer support for Thunderbird.

    Back to the issue, I don't see any errors, I just don't get data. Ideas?
    Can you attach your ~/.evolution/log/zimbra.log file to your post? Remember to remove any passwords or sensitive information from there.

  4. #24
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kansas City
    Posts
    36
    Rep Power
    9

    Default

    That's the strange part, I don't have any logs in my .evolution directory.

  5. #25
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    17
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by Maja View Post
    That's the strange part, I don't have any logs in my .evolution directory.
    Maja,

    It's not the SSL self-certificate that seems to be the problem - the hack for it is already in the codebase. Can you confirm something for me?

    Drop down to a shell, become root, and execute the evolution-data-server by giving the following command: /usr/lib/evolution/evolution-data-server-2.22 (or something similar to it) and paste the results into the next post.

  6. #26
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kansas City
    Posts
    36
    Rep Power
    9

    Default

    So I have no idea why, but I went ahead and reinstalled everything and it started working. Kudos on the plugin, so far so good. Now to just see what happens when I sync with my Treo.

  7. #27
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Kansas City
    Posts
    36
    Rep Power
    9

    Default

    Guess I spoke too soon. Things, I thought, were working well, but now I cannot see my contacts within Evolution. The following is from the logs:

    Code:
    INFO  20859   Thu Mar 27 04:32:07 2008 e-book-backend-zimbra.c(2368):e_book_backend_zimbra_authenticate_user enter
    INFO  20859   Thu Mar 27 04:32:07 2008 e-book-backend-zimbra.c(2969):e_book_backend_zimbra_get_type enter
    DEBUG 20859   Thu Mar 27 04:32:07 2008 e-book-backend-zimbra.c(2423):e_book_backend_zimbra_authenticate_user mode is remote!
    INFO  20859   Thu Mar 27 04:32:08 2008 e-book-backend-zimbra.c(2751):e_book_backend_zimbra_get_static_capabilities enter
    INFO  20859   Thu Mar 27 04:32:08 2008 e-book-backend-zimbra.c(2969):e_book_backend_zimbra_get_type enter
    INFO  20859   Thu Mar 27 04:32:08 2008 e-book-backend-zimbra.c(2969):e_book_backend_zimbra_get_type enter
    INFO  20859   Thu Mar 27 04:32:08 2008 e-book-backend-zimbra.c(1690):e_book_backend_zimbra_start_book_view enter
    INFO  20859   Thu Mar 27 04:32:08 2008 e-book-backend-zimbra.c(1603):book_view_thread enter
    INFO  20859   Thu Mar 27 04:32:08 2008 e-book-backend-zimbra.c(1633):book_view_thread summary not found, reading the uids from cache

  8. #28
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    5
    Rep Power
    7

    Default must restart evolution-data-server

    Quote Originally Posted by Maja View Post
    So I have no idea why, but I went ahead and reinstalled everything and it started working. Kudos on the plugin, so far so good. Now to just see what happens when I sync with my Treo.
    I had a similar problem with e-mail working but no calendar or contacts. It seems that the evolution-data-server was still running. I killed all evo processes and restarted evolution. Voila. Contacts were there. Now I'll see if I can work with this. M<
    Last edited by walter.80@osu.edu; 04-01-2008 at 01:05 PM. Reason: improve the posting

  9. #29
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    San Jose, CA
    Posts
    17
    Rep Power
    8

    Default Problems: Jot down your versions

    This is for Maja, Walter.80, and others who are experiencing problems with contacts and calendars:

    Please let me know the versions of both the Connector plugin and Evolution Groupware Suite you are currently running.

    Thanks,
    Emil

  10. #30
    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    5
    Rep Power
    7

    Default

    Quote Originally Posted by esoleyman View Post
    This is for Maja, Walter.80, and others who are experiencing problems with contacts and calendars:

    Please let me know the versions of both the Connector plugin and Evolution Groupware Suite you are currently running.

    Thanks,
    Emil
    Emil, thanks for following up. I am not sure at this time whether I am still having problems with the calendar and contacts. I wanted to post the suggestion to kill the evolution-data-server because the fixed the problem I had seeing calendars and contacts. I learned that this was my problem after I ran "/usr/lib/evolution/evolution-data-server-1.12" and found the error that "books" was already running.

    Anyway, I'll be putting the connector through its paces later in the week. In the meantime to answer your question, I compiled "evolution-zimbra-0.1.0.tar.gz" from sourceforge for my evolution 2.12.1. I got hints from various postings in the forums. I am running all this on Ubuntu Gutsy on an AMD64. thanks, mark

Similar Threads

  1. Ubuntu 7.04
    By Mike Oliveri in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 08-04-2007, 04:19 PM
  2. Unable to install on Ubuntu 7.04 64 bit
    By geekneck in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 07-16-2007, 07:52 PM
  3. Ubuntu 7.04 Feisty Fawn Guide
    By Dijital in forum Installation
    Replies: 6
    Last Post: 06-09-2007, 10:05 AM
  4. Zimbra on Ubuntu Feisty Fawn 7.04?
    By SnowPunk98 in forum Installation
    Replies: 11
    Last Post: 04-19-2007, 07:14 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •