Results 1 to 9 of 9

Thread: Interface Issues

  1. #1
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Daytona Beach, FL
    Posts
    39
    Rep Power
    10

    Default Interface Issues

    We are successfully up and running with the Open Source version. We are running into a few admin interface issues that look like they will be very problematic in the future.

    -- account managemant --
    We host about 1100 domains. The search is nice although not perfect. I would really like to have a tab (or something) when I go into a domain (under Domains) that would show me the users and aliases for that particular domain.

    -- new accounts --
    When adding new accounts, there is a dropdown with the domains listed. Forst the domains arent in alphabetical order. Second, with 1100 domains, I can see that becoming a long, unmanagable list. I would prefer a text field so we could just type the domain for the email address. Also, i think the full domain list in that dropdown will eventually fall past teh bottom of the screen making many of the domains unselectable (see aliases below).

    -- aliases --
    In the admin interface, when you're adding aliases to an account, after you get past about 10 or 11 aliases, the domain list dropdown falls off the bottom of the screen and you cant select anything. I would prefer to have a text field like the Forwards section has.

    -- administratively check email --
    Since we cant see the users passwords in teh Zimbra admin, the "View Email" button doesnt do me too much good. To see someones email, I would have to usually reset their password and acces the webmail. There are definitely times that I would need to log into a users mailbox and it would be nice to be able to easily do that.

    -- client interface --
    In the Zimbra client webmail interface (not the admin), there should really be a button for 'Check Mail', I know that the mail flows into the inbox by itself and that you can click on the Inbox to refresh it, while showing the product to end users, thats one of the first things they have been asking me. I've had a few that have tried to refresh the page to check mail again.

  2. #2
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default good stuff

    I'll pass these on to the admin team.

    However:

    The "view email" button is intended to do exactly what you're asking for - log you into a users account, without knowing (or changing) their password. That said, I believe there are problems with it in M2, especially if you're running the web server in http mode.

  3. #3
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    5
    Rep Power
    10

    Default

    Thanks for the feedback on what is and isn't working well for you. As you've noticed our design center for the admin console was deployments with a handful of domains and a similar number of aliases for each user. I assume you'd also want to search on domains (find all domains with 'foo' in them)? For now I'll file your issues as enhancements.

    The view e-mail function was designed to allow you to access a user's account without knowing their password. When you click it, it should launch a new window that is exactly what that user sees after they log in. If not, there's a bug and we'd appreciate hearing it.

    Yeah, we've heard the refresh / check mail / send/receive issue several times. I expect something like that will be added shortly.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Daytona Beach, FL
    Posts
    39
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by kevin_kluge
    Thanks for the feedback on what is and isn't working well for you. As you've noticed our design center for the admin console was deployments with a handful of domains and a similar number of aliases for each user. I assume you'd also want to search on domains (find all domains with 'foo' in them)? For now I'll file your issues as enhancements.

    The view e-mail function was designed to allow you to access a user's account without knowing their password. When you click it, it should launch a new window that is exactly what that user sees after they log in. If not, there's a bug and we'd appreciate hearing it.

    Yeah, we've heard the refresh / check mail / send/receive issue several times. I expect something like that will be added shortly.
    On my computer at work, the View Email function was opening a new window to the webmail but it was the regular login screen. My computer at home is behaving normally, automatically logging me into the user's account. I'll play with it a bit more and see if I can define the behavior a bit more.

  5. #5
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    228
    Rep Power
    10

    Default

    I thought there as an open bug for this. If you are already logged when you hit view mail, it will use that account instead of the one you are trying to view. The workaround for now is to logout of the mail app before running view mail.

    I just added a "check mail" button which will show up in M3.

    roland

  6. #6
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Daytona Beach, FL
    Posts
    39
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by schemers
    I thought there as an open bug for this. If you are already logged when you hit view mail, it will use that account instead of the one you are trying to view. The workaround for now is to logout of the mail app before running view mail.

    I just added a "check mail" button which will show up in M3.

    roland
    Is there a list of known bugs somewhere? Or somewhere more appropriate to submit bugs?

  7. #7
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Calgary
    Posts
    208
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by marcmac
    I'll pass these on to the admin team.

    However:

    The "view email" button is intended to do exactly what you're asking for - log you into a users account, without knowing (or changing) their password. That said, I believe there are problems with it in M2, especially if you're running the web server in http mode.
    I have noticed the same thing however it works ok with mozilla just not in ie oh well i like mozilla best anyway also noticed that u must logout or u just get the same usrs mail over and over
    Computer King

    http://www.computerking.ca

    Sales, Service, and Hosting
    Email, Data, and Web Packages
    Ask about web design specials

    Affiliates
    http://www.computerking.ca/pages/lin...affiliates.htm

  8. #8
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by altimage
    Is there a list of known bugs somewhere? Or somewhere more appropriate to submit bugs?

    We have a bugzilla with all the bugs. It's not public at the moment. We plan to get this out to you guys before the end of the year.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  9. #9
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    5
    Rep Power
    10

    Default

    altimage, I filed your issues as bugs 4972, 4973, 4974, and 4975. As KevinH says the bug db will be public shortly.

    -kevin

Similar Threads

  1. Couple of Issues with Web Client
    By soxfan in forum Users
    Replies: 9
    Last Post: 09-13-2008, 02:58 PM
  2. Exchange 2003 Migration Issues
    By JordanPWilliams in forum Migration
    Replies: 10
    Last Post: 07-27-2007, 11:51 AM
  3. interface conflict issues with debian install.
    By thequestion in forum Installation
    Replies: 5
    Last Post: 03-16-2007, 07:53 AM
  4. Replies: 1
    Last Post: 10-31-2005, 10:14 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •