Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 11 to 20 of 24

Thread: OS X: no succesfull user login

  1. #11
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germany
    Posts
    18
    Rep Power
    9

    Default debug_level

    OK, i'll do it, but how in the easiest way?
    BTW: another question. I'd just logged in the server as root and took a look at the file and folder rights of the zimbra-home. they a very different. some folders owner is root, some are zimbra. the same by folders. some are wheel, some are zimbra owned. Is this normal, or what are the correct rights for owner/group?

  2. #12
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    The permissions are set to root in come cases do to several processes needing to run as sudo (to bind to privileged ports).

    The *easy* way is to just open:

    /opt/zimbra/tomcat/logs/access_log.2006-02-09

    Look for the entries near 2006-02-09 18:35:43,443 copy/paste them here.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  3. #13
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germany
    Posts
    18
    Rep Power
    9

    Default tomcat log

    192.168.0.75 - - [09/Feb/2006:18:35:43 +0100] "GET /service/proxy?target=http%3A//api.maps.yahoo.com/ajaxymap%3Fv%3D2.0%26appid%3DZimbraMail HTTP/1.1" 500 2751 "https://192.168.0.5/zimbra/mail" "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1"
    192.168.0.75 - - [09/Feb/2006:18:35:43 +0100] "GET /service/proxy?target=http%3A//api.maps.yahoo.com/ajaxymap%3Fv%3D2.0%26appid%3DZimbraMail HTTP/1.1" 500 2751 "https://192.168.0.5/zimbra/mail" "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1"
    192.168.0.75 - - [09/Feb/2006:18:36:05 +0100] "POST /service/soap/ HTTP/1.1" 200 275 "-" "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1"
    192.168.0.75 - - [09/Feb/2006:18:36:05 +0100] "POST /zimbra/auth/ HTTP/1.1" 302 - "https://192.168.0.5/zimbra/" "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1"
    192.168.0.75 - - [09/Feb/2006:18:36:11 +0100] "POST /service/soap/GetInfoRequest HTTP/1.1" 200 10027 "-" "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1"
    192.168.0.75 - - [09/Feb/2006:18:36:11 +0100] "GET /service/proxy?target=http%3A//api.maps.yahoo.com/ajaxymap%3Fv%3D2.0%26appid%3DZimbraMail HTTP/1.1" 500 2751 "https://192.168.0.5/zimbra/mail" "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1"
    192.168.0.75 - - [09/Feb/2006:18:36:11 +0100] "POST /service/soap/GetContactsRequest HTTP/1.1" 200 166 "-" "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1"
    192.168.0.75 - - [09/Feb/2006:18:36:14 +0100] "POST /service/soap/SearchRequest HTTP/1.1" 200 199 "-" "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1"
    192.168.0.75 - - [09/Feb/2006:18:36:14 +0100] "POST /service/soap/BatchRequest HTTP/1.1" 200 215 "-" "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1"
    192.168.0.75 - - [09/Feb/2006:18:36:20 +0100] "POST /service/soap/SearchRequest HTTP/1.1" 200 199 "-" "Mozilla/5.0 (Macintosh; U; PPC Mac OS X Mach-O; en-US; rv:1.8.0.1) Gecko/20060111 Firefox/1.5.0.1"

  4. #14
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Ok it's trying to load the Yahoo API for the maps Zimlet. If you really are running the GA version this shouldn't happen. Let's try to remove/reload the maps zimlet
    Code:
    su - zimbra
    zmzimletctl undeploy com_zimbra_ymaps
    cd /opt/zimbra/zimlets
    zmzimletctl deploy com_zimbra_ymaps.zip
    /opt/zimbra/bin/tomcat restart
    Then clear your cache and try to login again.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  5. #15
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germany
    Posts
    18
    Rep Power
    9

    Default

    i tried it, but recieved this message:

    g4-server:/Users/admin_user zimbra$ zmzimletctl undeploy com_zimbra_ymaps
    su: zmzimletctl: command not found

  6. #16
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germany
    Posts
    18
    Rep Power
    9

    Default Surprise!

    changing a normal user by checking the admin-button and then login using https://xxx.yyy.zzz.aaa instead of https://xxx.yyy.zzz.aaa:7071 all user are not disconnected in seconds. And now: must all users allowed to be admins?

  7. #17
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by DetSignum
    i tried it, but recieved this message:

    g4-server:/Users/admin_user zimbra$ zmzimletctl undeploy com_zimbra_ymaps
    su: zmzimletctl: command not found
    Something is wrong.

    Can you just list the ~/bin dir as the zimbra user:

    Code:
    [zimbra@xxxx ~]$ ls ~/bin
    get_plat_tag.sh  postfix         zmbackup       zmcreateca     zmhsm                zmloggerprune     zmmtactl         zmrcd               zmsshkeygen
    ldap             qshape          zmbackupabort  zmcreatecert   zmiostat             zmlogprocess      zmmtareport      zmrestore           zmstatuslog
    ldapsearch       redoverify      zmbackupquery  zmdisklog      zmjava               zmlogswatchctl    zmmycnf          zmrestoreldap       zmswatchctl
    logmysql         sa-learn        zmcertinstall  zmdumpenv      zmjavane             zmmailboxctl      zmmylogpasswd    zmrestoreoffline    zmsyslogsetup
    logmysql.server  swatch          zmclamdctl     zmexplainslow  zmldapapplyldif      zmmailboxmove     zmmypasswd       zmroll_catalina.sh  zmtlsctl
    logmysqladmin    tomcat          zmconfigure    zmexplainsql   zmldapenablereplica  zmmaintaintables  zmmysqlstatus    zmsaslauthdctl      zmtrainsa
    logswatch        zimbra          zmcontrol      zmextractsql   zmldappasswd         zmmboxsearch      zmperditionctl   zmsaslauthdctl~     zmtrainsa2
    mysql            zmamavisdctl    zmconvertctl   zmfetchercfg   zmlmtpinject         zmmon             zmprov           zmschedulebackup    zmupdateauthkeys
    mysql.server     zmantispamctl   zmconvertd     zmfixperms.sh  zmlocalconfig        zmmsgtrace        zmpurgemessages  zmshutil            zmvolume
    mysqladmin       zmantivirusctl  zmconvertdmon  zmgengraphs    zmlogger             zmmtaconfig       zmqueuelog       zmslapcat           zmzimletctl
    postconf         zmapachectl     zmcpustat      zmhostname     zmloggerctl          zmmtaconfigctl    zmrc             zmspellctl
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  8. #18
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Quote Originally Posted by DetSignum
    changing a normal user by checking the admin-button and then login using https://xxx.yyy.zzz.aaa instead of https://xxx.yyy.zzz.aaa:7071 all user are not disconnected in seconds. And now: must all users allowed to be admins?
    I don't understand your question.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  9. #19
    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Germany
    Posts
    18
    Rep Power
    9

    Unhappy

    Hello. I'd compared the two directories and found that these binaries are missing in the folder of my server:
    redoverify
    zmbackup
    zmbackupabort
    zmbackupquery
    zmconvertctl
    zmconvertd
    zmconvertdmon
    zmfetchercfg
    zmhsm
    zmmailboxmove
    zmmboxsearch
    zmmtareport
    zmrestore
    zmrestoreldap
    zmrestoreoffline
    zmsaslauthdctl~
    zmschedulebackup
    zmtrainsa2
    zmzimletctl

  10. #20
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default upgraded to OSS

    Quote Originally Posted by DetSignum
    Hello. I'd compared the two directories and found that these binaries are missing in the folder of my server:
    redoverify
    zmbackup
    zmbackupabort
    zmbackupquery
    zmconvertctl
    zmconvertd
    zmconvertdmon
    zmfetchercfg
    zmhsm
    zmmailboxmove
    zmmboxsearch
    zmmtareport
    zmrestore
    zmrestoreldap
    zmrestoreoffline
    zmsaslauthdctl~
    zmschedulebackup
    zmtrainsa2
    zmzimletctl
    Looks like you upgraded a network box to the OSS version.

Similar Threads

  1. Replies: 21
    Last Post: 02-04-2010, 09:06 AM
  2. Post instsallation problems
    By Assaf in forum Installation
    Replies: 14
    Last Post: 01-29-2007, 10:38 AM
  3. Getting problems in FC4 while instalation
    By kitty_bhoo in forum Installation
    Replies: 13
    Last Post: 09-12-2006, 10:34 PM
  4. Services stopped working
    By lilwong in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 08-15-2006, 09:19 AM
  5. Fedora Core 3, Clean Install - Not working!
    By pcjackson in forum Installation
    Replies: 17
    Last Post: 03-05-2006, 06:38 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •