Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 10 of 26

Thread: postfix and mta error

  1. #1
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Dubai
    Posts
    53
    Rep Power
    7

    Default postfix and mta error

    hello
    i have a problem with the postfix and mta service , it is always down and not running .
    the following error is what iam getting:

    Server error encountered Message: system failure: exception during auth {RemoteManager: imap.gmail.com->zimbra@imap.gmail.com:22} Error code: service.FAILURE Method: GetMailQueueInfoRequest Details:soap:Receiver

    i search in the forums and the wiki's , i followed all the instructions , i know that this port is used by ssh , i change the port many times , i killed the send mail service but no results and that is the following output from the status:

    zmcontrol status
    Host imap.gmail.com
    antispam Running
    antivirus Running
    imapproxy Running
    ldap Running
    logger Running
    mailbox Running
    mta Stopped
    postfix is not running
    saslauthd is running with pid 13771
    snmp Running
    spell Running
    stats Running
    my certification is not expired , i know also that this is one cause of not making the mta anf posfix service running.

    I also tried :
    /opt/zimbra/libexec/zmfixperms
    zmsshkeygen
    zmupdateauthkeys
    ssh -i .ssh/zimbra_identity -o strictHostKeyChecking=no zimbra@imap.gmail.com
    zmprov ms imap.gmail.com zimbraRemoteManagementPort 2222

    still no results at all , the postfix cannot be running because simply the port is used by another process and i cant replace that port to the zimbra postfix.

    any help is very appreciated and thanks in advance.
    Regards

  2. #2
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Dubai
    Posts
    53
    Rep Power
    7

    Default any replies!!!

    any help guys please , iam in the middle of nowhere here.
    regards

  3. #3
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Why do you have a domain name that is owned by Google ? I presume this server is on a private LAN so is the DNS okay ?
    Code:
    cat /etc/hosts
    cat /etc/resolv.conf
    dig gmail.com mx
    dig imap.gmail.com
    host `hostname` <- note backticks and not double quotes

  4. #4
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Dubai
    Posts
    53
    Rep Power
    7

    Default the commands are:

    xbod thanks for your reply , here is the commands:

    [zimbra@imap /]$ cat /etc/hosts
    # Do not remove the following line, or various programs
    # that require network functionality will fail.
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    192.168.21.75 imap.gmail.com mail imap

    [zimbra@imap /]$ cat /etc/resolv.conf
    ; generated by /sbin/dhclient-script
    nameserver 192.168.20.15

    [zimbra@imap /]$ dig gmail.com mx

    ; <<>> DiG 9.2.4 <<>> gmail.com mx
    ;; global options: printcmd
    ;; connection timed out; no servers could be reached

    [zimbra@imap /]$ dig imap.gmail.com

    ; <<>> DiG 9.2.4 <<>> imap.gmail.com
    ;; global options: printcmd
    ;; connection timed out; no servers could be reached

    [zimbra@imap /]$ host `hostname`
    ;; connection timed out; no servers could be reached

    i appreciate your help

  5. #5
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    Your DNS is not resolveable. As you are on a private IP address have a read through Split DNS - Zimbra :: Wiki.

    I would also recommend you use your own domain name

  6. #6
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Dubai
    Posts
    53
    Rep Power
    7

    Default

    Alright , Do you think i need to uninstall my existing zimbra and install a fresh one using my own domain ?
    if yes , does install -u do the job or i need to kill some services first like ldap?
    Note: using gmail account was an error in my installing it was just for testing perposes to test zimbra localy but iam sure that your recommendation is right.

  7. #7
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    If you run shutdown ZCS and then do a ps -ef | more and check that all Zimbra processes have stopped you should then be fine to perform a ./install -u.

  8. #8
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Dubai
    Posts
    53
    Rep Power
    7

    Default

    Now a fresh installation with new configurations:

    [root@mail /]# cat /etc/hosts
    # Do not remove the following line, or various programs
    # that require network functionality will fail.
    127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
    192.168.21.75 mail.alghurair.com mail

    [root@mail /]# dig alghurair.com mx

    ; <<>> DiG 9.2.4 <<>> alghurair.com mx
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 15107
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 0, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;alghurair.com. IN MX

    ;; AUTHORITY SECTION:
    alghurair.com. 86400 IN SOA alghurair.com. root.localhost.alghurair.com. 11 28800 7200 604800 86400

    ;; Query time: 4 msec
    ;; SERVER: 192.168.20.15#53(192.168.20.15)
    ;; WHEN: Tue Jun 24 13:57:53 2008
    ;; MSG SIZE rcvd: 82

    [root@mail /]# dig mail.alghurair.com

    ; <<>> DiG 9.2.4 <<>> mail.alghurair.com
    ;; global options: printcmd
    ;; Got answer:
    ;; ->>HEADER<<- opcode: QUERY, status: NOERROR, id: 54118
    ;; flags: qr aa rd ra; QUERY: 1, ANSWER: 1, AUTHORITY: 1, ADDITIONAL: 0

    ;; QUESTION SECTION:
    ;mail.alghurair.com. IN A

    ;; ANSWER SECTION:
    mail.alghurair.com. 86400 IN A 192.168.20.21

    ;; AUTHORITY SECTION:
    alghurair.com. 86400 IN NS dc.alghurair.com.alghurair.com.

    ;; Query time: 6 msec
    ;; SERVER: 192.168.20.15#53(192.168.20.15)
    ;; WHEN: Tue Jun 24 13:58:24 2008
    ;; MSG SIZE rcvd: 83

    [root@mail /]# host `hostname`
    mail.alghurair.com has address 192.168.20.21
    but still the mta and the postfix not running , that is the error iam having:
    Message: system failure: exception during auth {RemoteManager: mail.alghurair.com->zimbra@mail.alghurair.com:22} Error code: service.FAILURE Method: MailQueueFlushRequest Details:soap:Receiver
    Thanks in advance for your help

  9. #9
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    25

    Default

    The IP address in /etc/hosts for your server does not match to what DNS is returning. In hosts you have 192.168.21.75 but DNS says it is 192.168.20.21. You need to fix these errors first.

  10. #10
    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Dubai
    Posts
    53
    Rep Power
    7

    Default

    alright i have fix that already , do you want me to post the digs?
    my postfix still not working.

Similar Threads

  1. Daily mail report always reports "No messages found"
    By McPringle in forum Installation
    Replies: 42
    Last Post: 06-13-2011, 09:57 AM
  2. Replies: 7
    Last Post: 04-17-2008, 09:24 AM
  3. Postfix Start-up Error
    By fizi in forum Installation
    Replies: 7
    Last Post: 04-09-2007, 11:44 PM
  4. mta and postfix can not work
    By wildhuman in forum Administrators
    Replies: 3
    Last Post: 08-12-2006, 09:03 AM
  5. Replies: 2
    Last Post: 05-24-2006, 11:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •