Results 1 to 8 of 8

Thread: RSS and HTTPS:

  1. #1
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    53
    Rep Power
    10

    Default RSS and HTTPS:

    I'm trying to access an RSS feed that has an https: url and requires authentication. This doesn't seem to work with the Zimbra web client. After I enter the url, I get a "Critical Error": "Content could not be retrieved. Make sure the following URL is a RSS/ATOM feed:" followed by the url. It does not request authentication. I'm using FireFox 1.5 with network release 3.0, I believe.

    Please note that this RSS feed does work with Thunderbird, and http: RSS feeds work with the Zimbra client.

    Any suggestions? I couldn't find any relevant info in the Forums or Bugzilla. Should I file this in Bugzilla?

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    What is the URL and how did you enter it? The format in that case should be:

    Code:
    https://USER:PASS@site.com/rss.xml
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  3. #3
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    53
    Rep Power
    10

    Default

    Hello Kevin,
    Thanks but no progress. I tried: https://richard.parker:password@site...cent_items_rss
    and received the same error message.

    Other suggestions?

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Does that URL open in your browser? Are you running the latest 3.0.1 GA?
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  5. #5
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    53
    Rep Power
    10

    Default

    Quote Originally Posted by KevinH
    Does that URL open in your browser? Are you running the latest 3.0.1 GA?
    In FF 1.5, it pops up a login request even if I use the format https://richard.parker:password@site...cent_items_rss
    After I provide the account/password, the xml appears and looks ok.

    I've tried subscribing to the feed in both 3.0.0 GA and 3.0.1 GA, same results. I'm going to see if I can change my account name at the feed source to remove the ".". Perhaps that is confusing something?

  6. #6
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    San Mateo, CA
    Posts
    4,789
    Rep Power
    19

    Default

    Not being able to open it in a browser is a good indication it won't work in Zimbra from other feeds I've tested.
    Looking for new beta users -> Co-Founder of Acompli. Previously worked at Zimbra (and Yahoo! & VMware) since 2005.

  7. #7
    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    2,103
    Rep Power
    14

    Default

    I think we only support basic auth for rss feeds - could this site be using digest authentication?
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  8. #8
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    53
    Rep Power
    10

    Default

    Thanks Kevin and Marc,
    I think you are correct that they are doing some other type of authentication. I'll contact the provider and see what they can tell me.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •