Results 1 to 9 of 9

Thread: IMAP Client - Delete Meassages?

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    25
    Rep Power
    9

    Default IMAP Client - Delete Meassages?

    I'm sure there is an obvious answer to this on these boards or elsewhere but I can't find it.

    Using an IMAP client, in my case Evolution, deleting messages via the client does not delete the messages on the server.

    Thanks

    -Mike

  2. #2
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    518
    Rep Power
    10

    Default

    how do you know the messages aren't deleted on the server?

    if you close evolution and then load the web client, are the messages in the trash?

    are there any clues in the zimbra.logs?

  3. #3
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    25
    Rep Power
    9

    Default

    My inbox via the web interface shows 36 messages. I see 4 in evolution. I delete a message in evolution, still appears in web interface.

    Nothing apparent to me in the logs.

    Basically it seems to be working like a standard POP interface with a leave copy of message on server option.

    -Mike

  4. #4
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    IIRC, in evolution when you delete a message it only gets the moved to Trash. To completely remove them from the server as well you need to go to the menu Actions/Expunge or hit ctrl-e - that will delete them from Evolution and the server.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  5. #5
    dijichi2 is offline OpenSource Builder & Moderator
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,176
    Rep Power
    12

    Default

    i think he's referring to the problem outlined here:

    http://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=2712

    i agree, its very confusing behaviour to those who use multiple clients or who share accounts with others.

  6. #6
    Join Date
    Feb 2006
    Posts
    25
    Rep Power
    9

    Default

    dijichi2, you are corect. The following bug is exactly it. I can't figure out anyway in Evolution, at least via the GUI options, to change behavior.

    http://bugzilla.zimbra.com/show_bug.cgi?id=2712

    Now how to deal with it...

Similar Threads

  1. I'd rather have a complete IMAP client!
    By dwmtractor in forum General Questions
    Replies: 8
    Last Post: 01-26-2008, 07:19 AM
  2. Nee a head start with IMAP client to access Zimbra mails
    By abhishek_agl in forum Developers
    Replies: 14
    Last Post: 12-08-2006, 02:14 AM
  3. Replies: 1
    Last Post: 01-29-2006, 08:44 AM
  4. Error on IMAP - Tomcat crashes!
    By rodrigoccurvo in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 11-30-2005, 06:14 PM
  5. Replies: 15
    Last Post: 11-16-2005, 11:36 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •