Results 1 to 2 of 2

Thread: weird behavior with kmail client

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    1
    Rep Power
    7

    Default weird behavior with kmail client

    My company just switched our mail server to Zimbra, and I am seeing some very strange behavior in my preferred email client, kmail on Kubuntu. (I am using KDE 4.x)

    I am seeing very strange behavior and suspect that I have something configured wrong on one side or the other.

    There are two main symptoms:

    First, kmail seems to download unread messages from the server repeatedly. I sometimes end up with as many as 15 or 20 copies of the same message. I suspect that kmail is not noticing that it has downloaded the email until it has been read.

    Second, if I am in another folder and the kmail folder summary is showing, for example, 38 messages with 6 unread, and I click on that folder entry, the counts drop briefly to 0 and 17 and messages disappear from the message list displayed. Things thrash for a while, with numbers bouncing around and messages appearing and disappearing, then eventually settle back to the original values, with the new messages visible again in the messages list.

    Are there settings I need to tweak in either kmail or zimbra or both to get better behavior?

    In the past I have generally configured my email to delete messages from the server when they are downloaded. I'm willing to change that, if necessary, but it is pretty clear that messages are NOT being deleted at download on the server, or they would be available to download repeatedly.

  2. #2
    Join Date
    May 2013
    Posts
    10
    Rep Power
    2

    Default

    I got the same problems in kmail without zimbra server.
    downloading the same mail more than one time and
    sometimes when trying to open a mail to read that goes to disappear or going some other old date/time and the every information( body, subject , sender etc) is removing..

    So, I can say it is kmail problem as per my experience.

Similar Threads

  1. Clamd getting stuck
    By d64 in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 10-21-2008, 02:05 AM
  2. Zimbra + LDAP + Posix + Samba
    By fruitlounge in forum Administrators
    Replies: 24
    Last Post: 06-30-2008, 10:55 PM
  3. can't you help me
    By iwan siahaan in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 12-17-2007, 06:53 PM
  4. Deploying Zimbra Client (zimbra.war)
    By zocs in forum Installation
    Replies: 2
    Last Post: 07-25-2007, 06:24 AM
  5. Replies: 4
    Last Post: 11-20-2006, 12:20 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •