Results 1 to 6 of 6

Thread: web mail not staying on-line

  1. #1
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default web mail not staying on-line

    All,

    I am a simple user, not technical in any way so please forgive me in advance for my ignorance!

    My issue is that despite having Zimbra web mail options box to check for mail every two minutes and having the green 'online' button on zimbra does not automatically get my mail. Whenever I hit theget mail button it get s my mail. Is there something I have done wronG?

  2. #2
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Massachusetts
    Posts
    965
    Rep Power
    10

    Default

    What operating system and browser are you using? How long have you let it sit before clicking the "Get Mail" button? I have had a few reports over time from my users of similar issues, but I haven't actually seen it myself.

    Just as something to try, go in and change the setting to something other than 2 minutes. I'd suggest going higher rather than lower. If there is a bad setting in there for some reason maybe changing it will reset it.

  3. #3
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default Not getting email

    Still having this issue- ie despite being online and having set how frequently Zimbra is to get mail, it does not- I have to hit the get mail button.

  4. #4
    Join Date
    Nov 2006
    Location
    UK
    Posts
    8,017
    Rep Power
    24

    Default

    Code:
    su - zimbra
    zmprov gc default zimbraMailMinPollingInterval zimbraPrefMailPollingInterval
    default is the standard CoS so if you have a different one assigned to your account you will need to change that for the command to report correctly.

  5. #5
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    13

    Default

    markg, this has to be fixed by the administrator of your Zimbra server.

    It's a (very) simple task to perform but it's not user-doable.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2009
    Posts
    4
    Rep Power
    6

    Default

    Thanks for the assistance so far but I need more help. I am a one man company so I am my own administrator. Can anyone step a non-technical lawyer to do this. I have not changed or done anything to my Zimbra set up - what I am using is stock standard so I am a bit puzzled as to why I need to do this.

Similar Threads

  1. Problems with port 25
    By yogiman in forum Installation
    Replies: 57
    Last Post: 06-13-2011, 01:55 PM
  2. Replies: 7
    Last Post: 02-03-2011, 06:01 AM
  3. Migration Assistance
    By dwill in forum Administrators
    Replies: 10
    Last Post: 12-02-2008, 07:20 AM
  4. M3 problem with shares
    By titangears in forum Users
    Replies: 4
    Last Post: 01-12-2006, 12:01 PM
  5. receiveing mail
    By maybethistime in forum Administrators
    Replies: 15
    Last Post: 12-09-2005, 03:55 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •