Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: cannot connect to pop/imap but can connect pops and imaps

  1. #1
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    150
    Rep Power
    8

    Default cannot connect to pop/imap but can connect pops and imaps

    I had to reinstall zimbra. Everything seems to be working except for pop3 and imap. Outlook cannot connect to pop3 or imap. But if I use pop3S (995) and imaps (993) it works. but for regular 110 and 143 it does not work. Proxy appears to be running also as ssl pop and imap are working.

    Also, I tried telnet to 110 and 143 and it goes through so I'm sure it's not a firewall issue.... it keeps asking for password when I try POP or IMAP...

    any ideas?

    EDIT:

    btw it is more or less a default installation. everything is working except for pop and imap access.
    Last edited by bangsters; 07-15-2009 at 08:17 AM.

  2. #2
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    150
    Rep Power
    8

    Default

    bump anyone???

  3. #3
    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    594
    Rep Power
    8

    Default

    What is the value of:
    zmprov gs `zmhostname` | grep zimbraReverseProxyImapStartTlsMode zimbraReverseProxyPop3StartTlsMode

    Both should be set to on instead of only

  4. #4
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    150
    Rep Power
    8

    Default

    zmprov gs `zmhostname` | grep zimbraReverseProxyImapStartTlsMode shows only

    zmprov gs `zmhostname` | grep zimbraReverseProxyPop3StartTlsMode shows only.

    how do i switch to on?

  5. #5
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    658
    Rep Power
    8

    Default

    You should be able to set it in the server settings in the admin console. Be sure to restart Zimbra so it takes effect.

    You can also set it via zmprov, but it should be pretty straight forward in the admin console.

  6. #6
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    150
    Rep Power
    8

    Default

    Quote Originally Posted by y@w View Post
    You should be able to set it in the server settings in the admin console. Be sure to restart Zimbra so it takes effect.

    You can also set it via zmprov, but it should be pretty straight forward in the admin console.
    In the admin console POP has alread been enabled but for some reason it won't accept it....i'll try from cli...

    thanks

  7. #7
    Join Date
    Jan 2008
    Posts
    658
    Rep Power
    8

    Default

    Sorry.. I didn't catch that you had the proxy enabled.

    Veronica was on the right track and I threw you off.. You'll want to make sure you specify the properties posted.

  8. #8
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    150
    Rep Power
    8

    Default

    thanks. so now how do i enable it? From admin POP and IMAP are already enabled. At the same time zmprov gs `zmhostname` | grep zimbraReverseProxyImapStartTlsMode shows "only".

    Is there something that I'm missing? This was all working prior to a reinstall.

    Oh btw, proxy is enabled as well. and I can collect POP via 995 if that makes sense...

  9. #9
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    150
    Rep Power
    8

    Default

    bump anyone?? looks like the problem might be with zimbra's proxy. although in admin gui it says that it's running....if i disable it, i can connect to pop and imap....do i really need this proxy? what exactly are the benefits?
    Last edited by bangsters; 07-16-2009 at 09:16 PM.

  10. #10
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Is this a single server installation?

    Please update your forum profile (don't post it in this thread) with the output of the following:

    Code:
    zmcontrol -v
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

Similar Threads

  1. IMAPS & POPS with Zimbra?
    By Abdelmonam Kouka in forum Developers
    Replies: 2
    Last Post: 04-22-2008, 07:06 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •