Results 1 to 5 of 5

Thread: Frequent error messages when using Kmail to access mails on Zimbra

  1. #1
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    22
    Rep Power
    9

    Default Frequent error messages when using Kmail to access mails on Zimbra

    Our users in the office check mails using a number of different email clients, including webmail. However, when using KDE's Kmail, we regularly (as in almost each click in the IMAP folder structure), we see a pop-up error message like this:

    ------------

    Error while uploading status of messages to server:

    Cannot Write to Resource
    This means that although the resource, Changing the flags of message imap://user%40domain.com@zimbra.emailserver.domain.com:14 3/Junk/;UID=1039 failed., was able to be opened, an error occurred while writing to the resource.

    Details of the request:
    URL: (unknown)
    Date and time: Saturday 18 November 2006 09:33
    Additional information: Changing the flags of message imap://user%40domain.com@zimbra.emailserver.domain.com:14 3/Junk/;UID=1039 failed.

    Possible causes:
    You may not have permissions to write to the resource.
    There may have been a problem with your network connection.
    Although unlikely, a hardware error may have occurred.

    Possible solutions:
    Check your access permissions on this resource.
    Check your network connection status.
    Contact your appropriate computer support system, whether the system administrator, or technical support group for further assistance.

    ------------

    * Please note that the email address and domain above has been changed to protect the guilty.

    This currently only happens in Kmail and not in any other client (we're using a mix of Thunderbird, Outlook and Evolution in addition to Kmail).

    When the above error message happens on the email client, an exception similar to the following is logged in zimbra.log:

    ------------

    2006-11-18 09:41:03,628 WARN [ImapServer-47] [ip=202.190.62.1;name=user@domain.com;] imap - UID STORE failed
    com.zimbra.cs.mailbox.MailServiceException: cannot apply tag "\Draft" to item 1052
    at com.zimbra.cs.mailbox.MailServiceException.CANNOT_ TAG(MailServiceException.java:250)
    at com.zimbra.cs.mailbox.Mailbox.alterTag(Mailbox.jav a:3549)
    at com.zimbra.cs.operation.AlterTagOperation.callback (AlterTagOperation.java:86)
    at com.zimbra.cs.operation.Operation.schedule(Operati on.java:190)
    at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.doSTORE(ImapHandler .java:1773)
    at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.executeRequest(Imap Handler.java:470)
    at com.zimbra.cs.imap.ImapHandler.processCommand(Imap Handler.java:227)
    at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.processCon nection(ProtocolHandler.java:231)
    at com.zimbra.cs.tcpserver.ProtocolHandler.run(Protoc olHandler.java:198)
    at EDU.oswego.cs.dl.util.concurrent.PooledExecutor$Wo rker.run(Unknown Source)
    at java.lang.Thread.run(Thread.java:595)

    -------------

    The email client is configured as follows:
    1) IMAP access (have not tested with POP as the KMail users access using IMAP exclusively)
    2) Connection is protected via TLS

    If there are any pointers as to how to solve this, I would appreciate it.

    Thank you!!
    Wong

  2. #2
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default Check bugzilla!

    This is bug 10581, fixed in the coming release.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  3. #3
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    22
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by dkarp
    This is bug 10581, fixed in the coming release.
    Ah, I see. Guess we're not the only Kmail users around here after all

    Thanks!

  4. #4
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    1,433
    Rep Power
    12

    Default Not the only ones!

    By the way, since the bug was fixed before the beta was cut, the 4.5 beta should include this fix.
    Bugzilla - Wiki - Downloads - Before posting... Search!

  5. #5
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    22
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by dkarp
    By the way, since the bug was fixed before the beta was cut, the 4.5 beta should include this fix.
    Well, since I'm trying to encourage most of the users to use Webmail more (cuts down on migration efforts when we switch their PCs) so I guess I'd cut over to 4.5 as and when it's released as GA.

    Thanks!

Similar Threads

  1. Zimbra shutdowns every n hours.
    By Andrewb in forum Administrators
    Replies: 13
    Last Post: 08-14-2007, 09:55 AM
  2. Removing hostname from hosts file fixed prob.
    By lemur in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 06-13-2007, 07:29 PM
  3. 4.5 Upgrade failure
    By brained in forum Installation
    Replies: 9
    Last Post: 03-03-2007, 03:30 PM
  4. svn version still won't start
    By kinaole in forum Developers
    Replies: 0
    Last Post: 10-04-2006, 07:47 AM
  5. FC3 Install and no zimbra ?
    By aws in forum Installation
    Replies: 10
    Last Post: 10-09-2005, 05:19 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •