Results 1 to 10 of 15

Thread: Accented (French) characters in Zimbra emails

Hybrid View

  1. #1
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    UK
    Posts
    11
    Rep Power
    3

    Default Accented (French) characters in Zimbra emails

    Hi

    I have been looking around the web and this forum for the last week or so, but am unable to find the solution. When I receive emails in French, i see this:

    Ainsi s'accomplit ce que le proph�te Esa�e avait pr�dit: Seigneur, qui a cru � ce que nous avons pr�ch� et � qui ta puissance a-t-elle �t� r�v�l�e, � Dieu? Pourquoi ne pouvaient-ils pas croire? C'est encore Esa�e qui nous en donne la raison quand il dit: Dieu les a aveugl�s, il les a rendus insensibles, afin que leurs yeux ne voient pas, que leur c&#;ur ne comprenne pas, qu'ils ne se tournent pas vers lui pour qu'il les gu�risse. Esa�e a dit cela parce qu'il avait vu la gloire de J�sus et qu'il parlait de lui. Et pourtant, m�me parmi les dirigeants, beaucoup crurent en lui; mais, � cause des pharisiens, ils n'osaient pas le reconna�tre ouvertement de peur d'�tre exclus de la synagogue. Car ils tenaient davantage � l'approbation des hommes qu'� celle de Dieu.

    I use Zimbra OS 7.1.3GA. I see the above displayed no matter which browser I use. I have tried it in FF13, Chrome Version 19.0.1084.56, Safari Version 5.0.2 (6533.18.5) and even (dare I admit this) IE 7,8,9. I have tried it on Mac OSX 10.6.5, Centos 5, 6, Fedora 16, Ubuntu, Windows XP, Win7, Win2003 and Win2008.

    The reason I tried this many combinations is due to the myriad of posts advising different OS and browsers.

    Can anybody please help in fixing this.

    Thanks

    Kobus

  2. #2
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    UK
    Posts
    11
    Rep Power
    3

    Default

    Is there absolutely no one that can shed or even suggest solution to this problem? This is not just for one user either, but the whole server is affected. I have upgraded to 7.2.0 and the same problem exist.

  3. #3
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by kbensch View Post
    Is there absolutely no one that can shed or even suggest solution to this problem? This is not just for one user either, but the whole server is affected. I have upgraded to 7.2.0 and the same problem exist.
    The usual reason for no replies is that you've either provided insufficient information (about the problem or any solutions you've tried) or people don't know the answer or don't experience the problem.

    FWIW, I don't see that problem all my (French) email arrives and is visible with the accents intact and this is on a ZCS 7.2 server. You've given no details of where this server is located nor what the default country setting are (in ZCS, the server locale or the character set in use). What investigation have you done on this subject, have you searched the forum and tried some of the solutions there?
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  4. #4
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    UK
    Posts
    11
    Rep Power
    3

    Default

    First line says I have been searching the forums for the last week or so. What this also impolies is that I have seen relevant forums but in most cases the posts I did find did not offer a solution or had any suggestions as to a fix.

    I though that trying the same emails from 3 different os with 3 different browsers would point to zimbra as the first point to start looking for a fix.

    Server is centos5_64
    in the UK with UK as default settings.
    utf8 is used

  5. #5
    phoenix is offline Zimbra Consultant & Moderator
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Vannes, France
    Posts
    23,587
    Rep Power
    58

    Default

    Quote Originally Posted by kbensch View Post
    First line says I have been searching the forums for the last week or so. What this also impolies is that I have seen relevant forums but in most cases the posts I did find did not offer a solution or had any suggestions as to a fix.
    I prefer statements to be definitive not implied, I don't know what you've seen nor tried as my telepathic powers don't work at the moment.

    Quote Originally Posted by kbensch View Post
    I though that trying the same emails from 3 different os with 3 different browsers would point to zimbra as the first point to start looking for a fix.
    It doesn't necessarily imply anything, as I said it works for me and I get plenty of email in French and it all displays correctly without any problem. I have a server that's located here in France but is configured with UK timezone, UTF8 and the local is the UK and there's no problems in displaying any accented characters.

    Quote Originally Posted by kbensch View Post
    Server is centos5_64
    in the UK with UK as default settings.
    utf8 is used
    How about also giving us details of where the clients that you used are located and what locale they are configured for. You should also update your forum profile with the output of the following command (do not post the output in this thread):

    Code:
    zmcontrol -v
    Last edited by phoenix; 06-15-2012 at 03:26 AM.
    Regards


    Bill


    Acompli: A new adventure for Co-Founder KevinH.

  6. #6
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    UK
    Posts
    11
    Rep Power
    3

    Default

    Clients UK based

    Forum posts listed when i do a search re french accented characters

    Accented characters from mobile platforms
    By abalint in forum Mobility
    Replies: 0
    Last Post: 09-21-2010, 02:27 PM

    Mails in french with accented characters
    By Samp in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 08-05-2010, 06:40 PM

    Display problem for accented characters (french)
    By Samp in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 09-10-2009, 04:24 PM

    What is the accented characters code used
    By Samp in forum Users
    Replies: 0
    Last Post: 09-05-2009, 03:03 PM

    Accented characters shown as question marks
    By fcolpron in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 08-07-2008, 08:39 PM

  7. #7
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    UK
    Posts
    11
    Rep Power
    3

    Default

    It appears as though this post, the same as all of the other posts regarding the same issue, will just be forgotten about.

    Will just take it that there is no fix and will need to find an alternative solution. Creativity will be the name of the game.

Similar Threads

  1. Accented characters from mobile platforms
    By abalint in forum Mobility
    Replies: 0
    Last Post: 09-21-2010, 07:27 AM
  2. Mails in french with accented characters
    By Samp in forum Administrators
    Replies: 6
    Last Post: 08-05-2010, 11:40 AM
  3. Display problem for accented characters (french)
    By Samp in forum Administrators
    Replies: 0
    Last Post: 09-10-2009, 09:24 AM
  4. Replies: 0
    Last Post: 09-05-2009, 08:03 AM
  5. Accented characters shown as question marks
    By fcolpron in forum Administrators
    Replies: 5
    Last Post: 08-07-2008, 01:39 PM

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •