Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 12

Thread: Configuring Outlook express

  1. #1
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    100
    Rep Power
    9

    Default Configuring Outlook express

    Hi,

    I could not find any information in the forums or on Wiki pages on how I can configure Outlook express to work with Zimbra. If the IP address used to access Zimbra from the web browser is 123.23.2.2, then how should I configure it?

    I am currently working with latest version 4.5.2 network edition. I could find that the POP port is 110, but I could not find port number mentioned in the zimbra documentation.

    so, please help me on how I can configure zimbra account with Outlook express.

    Thanks

  2. #2
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Hi mansuper,
    It really depends on whether your using TLS or not. Have you read this thread:
    http://www.zimbra.com/forums/showthread.php?t=426

    -john

  3. #3
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    100
    Rep Power
    9

    Default

    Hi John,

    I read that thread it did not work for me. What is TLS? As I mentioned in my earlier post that I am trying to configure the outlook express by using my IP address. Any other ideas please?

    Thanks

  4. #4
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    TLS stands for Transport Layer Security. It is the latest version of SSL. It is an enhancement of SSL version 3.0, and is a proposed Internet Standard (see RFC2246).

    If you know the ip address, then you should be able to when ever it asks for a server name, to enter your ip.

    john

  5. #5
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    100
    Rep Power
    9

    Default

    I tried this way by using the IP address. But, got the following prompts which are not allowing me to send and receive emails.

    Its prompts me enter the login name and passoword again and again even though they were correct.

    Any ideas please?
    Attached Images Attached Images

  6. #6
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Looks like you have TLS enabled. You need to enable it in OE.
    You can do this by editing the pop account and enabling TLS/SSL
    Attached Images Attached Images

  7. #7
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    100
    Rep Power
    9

    Default

    This worked for me.

    Thanks

  8. #8
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    100
    Rep Power
    9

    Default

    I have another problem. Why is the folder hierarchy different in the OE to that of what we see in the Zimbra web client? It's different for me.

  9. #9
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    21

    Default

    Are you using pop3 or imap access?
    If you're using pop3, then only inbox will be displayed.

    If you're using IMAP, you need to specify which folders get downloaded.

    ONLY IF IMAP:
    1) Choose the Tools Menu
    2) Choose Folders, and select which ones you want
    Attached Images Attached Images

  10. #10
    Join Date
    Jun 2006
    Posts
    100
    Rep Power
    9

    Default

    Thanks for your reply John. I will try this and update you soon.

Similar Threads

  1. Please, help me with Outlook Express settings.
    By maykonsantini in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 7
    Last Post: 02-16-2007, 01:40 PM
  2. Replies: 12
    Last Post: 01-16-2007, 11:46 AM
  3. Can't delete messages in Outlook Express
    By mond in forum Administrators
    Replies: 2
    Last Post: 10-05-2006, 02:01 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •