Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11

Thread: Outlook Idle Timeout

  1. #1
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    8
    Rep Power
    10

    Default Outlook Idle Timeout

    We have several clients in our organization that are using Outlook (2K, XP, 2003) as their mail client. They are getting an error several times a day about idle timeouts. From what I have gathered on the Internet it is related to how Outlook handles NOOP and IDLE messages from the server. Everything continues to work, but it is a huge nuisance for the user. Is there any fix or work around for this issue?

  2. #2
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Beaucaire, France
    Posts
    2,322
    Rep Power
    15

    Default

    Which protocol are you using ?

  3. #3
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    8
    Rep Power
    10

    Default imap

    IMAP. We did not experience it when using POP.

  4. #4
    Join Date
    May 2007
    Posts
    3
    Rep Power
    9

    Default Bump

    Just posting activity to bring this post back. We are still having this issue with several Outlook clients.

  5. #5
    Join Date
    Oct 2005
    Location
    Thatcher, AZ
    Posts
    5,606
    Rep Power
    22

    Default

    May try to disable IDLE by appending /ni to the username.

    let's see if that helps.

  6. #6
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    8
    Rep Power
    10

    Default /ni to username?

    You say "appending /ni to the username". I just went to a mail client (thunderbird) and tried to change the username from wesbaker to wesbaker/ni.

    It won't log in that way. The zimbra login won't take the username/ni syntax either.

    Was this what you intended me to try or did I misunderstand?

  7. #7
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    2
    Rep Power
    10

    Default 4.5.6

    Are you running Zimbra 4.5.6? Support for /ni is new.

  8. #8
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    8
    Rep Power
    10

    Default Version 4.5.0

    I just went to the admin tool, and from there it reports the version to be
    4.5.0_GA612

  9. #9
    Join Date
    Jun 2007
    Location
    Philippines
    Posts
    193
    Rep Power
    9

    Default

    Quote Originally Posted by wesbaker View Post
    You say "appending /ni to the username". I just went to a mail client (thunderbird) and tried to change the username from wesbaker to wesbaker/ni.

    It won't log in that way. The zimbra login won't take the username/ni syntax either.

    Was this what you intended me to try or did I misunderstand?
    You having trouble with outlook or thunderbird? You presented error in outlook and yet you tested it in thundirbird? Did I read you correctly?

  10. #10
    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    8
    Rep Power
    10

    Default Only Outlook

    I have multiple outlook and thunderbird clients.

    None of the t-bird clients have the issue. Some outlook clients have it worse than others.

Similar Threads

  1. Error message from Outlook connector
    By redhat in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 12
    Last Post: 01-05-2010, 12:42 AM
  2. Dynamics AX and Outlook Connector
    By area in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 1
    Last Post: 05-15-2007, 11:15 AM
  3. Outlook connector sync errors on 4.5.1
    By russgalleywood in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 10
    Last Post: 02-26-2007, 09:38 AM
  4. New messages not showing up in outlook
    By bersrker in forum Zimbra Connector for Outlook
    Replies: 4
    Last Post: 01-16-2007, 07:17 AM
  5. Activesync w/ Outlook Connector Kills Outlook
    By jnetman1 in forum Administrators
    Replies: 4
    Last Post: 04-27-2006, 11:58 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •