activate Video Chat

Ask questions about your setup or get help installing ZCS server (ZD section below).
elias122$
Posts: 4
Joined: Thu May 14, 2020 5:13 pm

activate Video Chat

Postby elias122$ » Tue May 19, 2020 12:15 pm

Hello together
We recently upgraded Zimbra 8.8.15 to 9.9.0 GA on Testserver and installed also Zimbra Connect
But if I want to activate the Video Chat Function with the zxsuite CLI Command the Error as described in the Attachment occurs

How can we activate the module?



Thanks for your help


User avatar
fs.schmidt
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 222
Joined: Sat Sep 13, 2014 3:37 am
Location: Brazil
Contact:

Re: activate Video Chat

Postby fs.schmidt » Sat May 23, 2020 1:49 am

Hi,

I can't see the attachment in your post. Could you post it again or a screenshot with the error?
My best regards,
Fabio S. Schmidt
http://www.bktech.com.br
Brasília - Brazil
elias122$
Posts: 4
Joined: Thu May 14, 2020 5:13 pm

Re: activate Video Chat

Postby elias122$ » Sun May 24, 2020 5:47 pm

fs.schmidt wrote:Hi,

I can't see the attachment in your post. Could you post it again or a screenshot with the error?


Sure see attachment

We get no error but within the Connector Module the Video Chat Function is'nt available

Even i activate the function with the following CLI command

Code: Select all

for cos in `zmprov gac`; do zxsuite config cos set $cos attribute teamChatEnabled value true; zxsuite config cos set $cos attribute videoChatEnabled value true; zxsuite config cos set $cos attribute historyEnabled value true; done


And the required NG Module is also activated within the Admin Console
Attachments
2020-05-24 19_40_53-Zimbra_ Connect.png
2020-05-24 19_40_53-Zimbra_ Connect.png (33.69 KiB) Viewed 639 times
User avatar
fs.schmidt
Outstanding Member
Outstanding Member
Posts: 222
Joined: Sat Sep 13, 2014 3:37 am
Location: Brazil
Contact:

Re: activate Video Chat

Postby fs.schmidt » Mon May 25, 2020 5:41 pm

Hi,

I've never used the CLI to enable the Connect features. I alway enable it on global or COS settings in the Connect tab and then mark the "Enable Connect features". It always worked.

You must have the connect product licensed as well.
My best regards,
Fabio S. Schmidt
http://www.bktech.com.br
Brasília - Brazil

Return to “Installation and Upgrade”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests