[SOLVED] Problems upgrading from 5.0.16 to 5.0.18

Ask questions about your setup or get help installing ZCS server (ZD section below).
hchan
Posts: 34
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:46 pm

[SOLVED] Problems upgrading from 5.0.16 to 5.0.18

Postby hchan » Tue Jul 14, 2009 8:23 pm

In the installation phase, getting:
-------------------------
ERROR: service.FAILURE (system failure: ZimbraLdapContext) (cause: java.net.SocketException Broken pipe)
------------------------
When trying to start, getting:
------------------------
Starting ldap...Done.

Unable to determine enabled services from ldap.

Enabled services read from cache. Service list may be inaccurate.

Starting logger...Done.

Starting mailbox...Done.

Starting antispam...Done.

Starting antivirus...Done.

Starting snmp...Done.

Starting spell...Done.

Starting mta...FAILED

Starting zmmtaconfig...zmmtaconfig is already running.

Starting saslauthd...saslauthd[22546] :set_auth_mech : failed to initialize mechanism zimbra

failed.

zmsaslauthdctl failed to start


Starting stats...Done.
--------------------------------
Dead in the water at the moment. Any thoughts? I've been pouring through the forums looking and trying a few things (e.g. permission fix, explicit https URL in saslauthd.conf.in) but still no go.
Thanks in advance.


1542brian
Zimbra Alumni
Zimbra Alumni
Posts: 619
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:13 pm

[SOLVED] Problems upgrading from 5.0.16 to 5.0.18

Postby 1542brian » Tue Jul 14, 2009 8:55 pm

can you provide a little information like the operating system you are running and the full name of the zcs version you downloaded/installed?
hchan
Posts: 34
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:46 pm

[SOLVED] Problems upgrading from 5.0.16 to 5.0.18

Postby hchan » Tue Jul 14, 2009 8:59 pm

RHEL 4.6
zcs-5.0.18_GA_3011.RHEL4.20090707151706.tgz
Hope you're still there...
Thanks.
1542brian
Zimbra Alumni
Zimbra Alumni
Posts: 619
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:13 pm

[SOLVED] Problems upgrading from 5.0.16 to 5.0.18

Postby 1542brian » Wed Jul 15, 2009 3:45 pm

this problem was solved last night via support. turned out to be expired ssl certificates.
hchan
Posts: 34
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:46 pm

[SOLVED] Problems upgrading from 5.0.16 to 5.0.18

Postby hchan » Wed Jul 15, 2009 3:50 pm

Yes, thanks to Brian and support, the issue was resolved to be an expired self signed certificate.
However, why this didn't happen to the last few upgrades is puzzling since the certificates had expired before.
Anyway, I'm going to look for documents here on how best to manage Zimbra servers with self signed certificates. Also, given my experience looking for information on solving this problem, this thread should be another data point that if those error messages come up, one likely source is an expired certificate.
nlongmuir
Posts: 7
Joined: Fri Sep 12, 2014 11:24 pm

[SOLVED] Problems upgrading from 5.0.16 to 5.0.18

Postby nlongmuir » Thu Jul 30, 2009 8:18 pm

What commands were run and on what servers ... the same is happening to me within a multi-server env

Return to “Installation and Upgrade”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests