Page 1 of 4

Cannot connect to Zimbra after installation

Posted: Thu Sep 08, 2005 9:50 pm
by bob_p
Cannot connect to 7071, cannot even see it in NETSTAT:



Active Internet connections (only servers)

Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name

tcp 0 0 fugly.lawyer.local:7777 *:* LISTEN 22755/perl

tcp 0 0 *:7075 *:* LISTEN 6309/master

tcp 0 0 fugly.lawyer.local:10025 *:* LISTEN 6309/master

tcp 0 0 fugly.lawyer.local:mysql *:* LISTEN 19861/mysqld

tcp 0 0 192.168.100.1:domain *:* LISTEN 2268/named

tcp 0 0 *:ssh *:* LISTEN 2280/sshd

tcp 0 0 192.168.100.1:squid *:* LISTEN 2363/(squid)

tcp 0 0 fugly.lawyer.local:rndc *:* LISTEN 2268/named

tcp 0 0 *:7389 *:* LISTEN 2595/slapd

tcp 0 0 ::1:rndc *:* LISTEN 2268/named

udp 0 0 *:32768 *:* 2268/named

udp 0 0 *:32770 *:* 2363/(squid)

udp 0 0 192.168.100.1:domain *:* 2268/named

udp 0 0 *:bootps *:* 2302/dhcpd

udp 0 0 *:bootpc *:* 2241/dhclient

udp 0 0 *:bootpc *:* 1789/dhclient

udp 0 0 *:32769 *:* 2268/named


I have tried to connect to all the exposed ports with the browser, no love.
Any help is appreciated, I don't even know where to begin :)
Thanks,
Bob

Cannot connect to Zimbra after installation

Posted: Thu Sep 08, 2005 10:03 pm
by bob_p
I suppose some more information might be in order...
Centos 4.1 (RHEL4)

set up as required, some additional software installed, no firewall in place (internal test system so this is OK for now)
No error messages in zimbra.log

No error messages in /var/log/messages
Bob

Cannot connect to Zimbra after installation

Posted: Thu Sep 08, 2005 10:44 pm
by bob_p
More info, found what looks like the problem:
jakarta-tomcat-5.5.7/logs/catalina.out:MESSAGE: Access denied for user 'zimbra'@'fugly.lawyer.local' (using password: YES)

jakarta-tomcat-5.5.7/logs/catalina.out:java.sql.SQLException: Access denied for user 'zimbra'@'fugly.lawyer.local' (using password: YES)
Where can I change these settings?
Thanks,
Bob

bookpublish.jpg


Cannot connect to Zimbra after installation

Posted: Thu Sep 08, 2005 10:47 pm
by 14319KevinH
Make sure your /etc/hosts file has an entry like:
127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
We've seen this problem when you have your hostname listed first in the list.
-kevin

Cannot connect to Zimbra after installation

Posted: Fri Sep 09, 2005 6:46 am
by MeneM
I have the same issue, my netstat shows:
[root@localhost etc]# netstat -anp

Active Internet connections (servers and established)

Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name

tcp 0 0 127.0.0.1:7777 0.0.0.0:* LISTEN 2631/perl

tcp 0 0 0.0.0.0:32769 0.0.0.0:* LISTEN 1579/rpc.statd

tcp 0 0 0.0.0.0:111 0.0.0.0:* LISTEN 1561/portmap

tcp 0 0 127.0.0.1:631 0.0.0.0:* LISTEN 1888/cupsd

tcp 0 0 127.0.0.1:5335 0.0.0.0:* LISTEN 1873/mDNSResponder

tcp 0 0 :::22 :::* LISTEN 1936/sshd

tcp 0 0 ::1:45249 ::1:32786 TIME_WAIT -

tcp 0 0 ::1:58737 ::1:32788 TIME_WAIT -

tcp 52 148 ::ffff:192.168.8.235:22 ::ffff:192.168.8.244:3815 ESTABLISHED 3833/sshd: mark [pr

udp 0 0 0.0.0.0:32768 0.0.0.0:* 1579/rpc.statd

udp 432 0 192.168.8.235:32769 192.168.8.51:53 ESTABLISHED 4127/java

udp 0 0 0.0.0.0:907 0.0.0.0:* 1579/rpc.statd

udp 0 0 0.0.0.0:68 0.0.0.0:* 1509/dhclient

udp 0 0 0.0.0.0:5353 0.0.0.0:* 1873/mDNSResponder

udp 0 0 0.0.0.0:111 0.0.0.0:* 1561/portmap

udp 0 0 0.0.0.0:631 0.0.0.0:* 1888/cupsd

udp 0 0 192.168.8.235:123 0.0.0.0:* 1949/ntpd

udp 0 0 127.0.0.1:123 0.0.0.0:* 1949/ntpd

udp 0 0 0.0.0.0:123 0.0.0.0:* 1949/ntpd

udp 0 0 :::123 :::* 1949/ntpd

This is on a fresh Fedora Core 4 installation. Nothing added, and sendmail off in the configs.
When I try to restart zimbra I get:



[root@localhost etc]# /etc/init.d/zimbra restart

Calling ShutDownRequest (gws.mine.nu)
Calling startup (gws.mine.nu)
[root@localhost etc]#

What can we do?
Thanks,

Mark

101.jpg


10img10215e09bfa0.gif


11.JPG


12.JPG


13.JPG


15.JPG


16.JPG


19.JPG


22.jpg


Cannot connect to Zimbra after installation

Posted: Fri Sep 09, 2005 7:03 am
by MeneM
I just got a little more info when trying to restart zimbra from the commandline:
[root@localhost log]# /etc/init.d/zimbra restart

Calling ShutDownRequest (gws.mine.nu)
Calling startup (gws.mine.nu)
perl /opt/zimbra/zimbramon/zmmon &
RESPONSE: (Zimbra::Mon::serviceInfo)

host

ip 217.149.34.117

name gws.mine.nu

[root@localhost log]# DBI connect('database=zimbra;mysql_read_default_file=/opt/zimbra/conf/my.cnf;mysql_socket=/opt/zimbra/db/mysql.sock','zimbra',...) failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/zimbra/db/mysql.sock' (2) at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/StatusMon.pm line 152


Does that help?

Cannot connect to Zimbra after installation

Posted: Fri Sep 09, 2005 9:33 am
by GertThiel
I installed ZCS on a new FC4. Only the stuff listening on port 7777 runs. MySQL and other ZCS does not:
[root@zimbra etc]# netstat -l -n --programs

Aktive Internetverbindungen (Nur Server)

Proto Recv-Q Send-Q Local Address Foreign Address State PID/Program name

tcp 0 0 127.0.0.1:7777 0.0.0.0:* LISTEN 3480/perl

tcp 0 0 0.0.0.0:32769 0.0.0.0:* LISTEN 1616/rpc.statd

tcp 0 0 0.0.0.0:111 0.0.0.0:* LISTEN 1597/portmap

tcp 0 0 127.0.0.1:631 0.0.0.0:* LISTEN 1986/cupsd

tcp 0 0 127.0.0.1:5335 0.0.0.0:* LISTEN 1968/mDNSResponder

tcp 0 0 :::22 :::* LISTEN 2034/sshd

udp 0 0 0.0.0.0:32768 0.0.0.0:* 1616/rpc.statd

udp 0 0 0.0.0.0:944 0.0.0.0:* 1616/rpc.statd

udp 0 0 0.0.0.0:5353 0.0.0.0:* 1968/mDNSResponder

udp 0 0 0.0.0.0:111 0.0.0.0:* 1597/portmap

udp 0 0 0.0.0.0:631 0.0.0.0:* 1986/cupsd

udp 0 0 192.168.2.71:123 0.0.0.0:* 2048/ntpd

udp 0 0 127.0.0.1:123 0.0.0.0:* 2048/ntpd

udp 0 0 0.0.0.0:123 0.0.0.0:* 2048/ntpd

udp 0 0 :::123 :::* 2048/ntpd

/etc/init.d/zimbra restart takes an eternity to finish and yields
Calling ShutDownRequest (zimbra.gtds.lan)
Calling startup (zimbra.gtds.lan)
perl /opt/zimbra/zimbramon/zmmon &
RESPONSE: (Zimbra::Mon::serviceInfo)

host

ip 192.168.2.71

name zimbra.gtds.lan

[root@zimbra ~]# DBI connect('database=zimbra;mysql_read_default_file=/opt/zimbra/conf/my.cnf;mysql_socket=/opt/zimbra/db/mysql.sock','zimbra',...) failed: Can't connect to local MySQL server through socket '/opt/zimbra/db/mysql.sock' (2) at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/StatusMon.pm line 152

with the DBI error mesaage repeating until I kill the process.
As far as I can tell MySQL never get started. There is nothing MySQL related inside /etc/init.d/. I remember thar MySQL was started by nstall.sh and under /opt/zimbra/db/data/ is a zimbra directory.
Can you help? TIA.
Regards,
Gert

images (17).jpg


tumblr_mhen8raFuj1qbya53o1_1280.jpg


Cannot connect to Zimbra after installation

Posted: Fri Sep 09, 2005 9:44 am
by 14319KevinH
Gert,
Can you check /etc/hosts and make sure the first line is:
127.0.0.1 localhost.localdomain localhost

By default Fedora wil put the name of your host in this line. If so just reorder the hostname to the end or add a new line.
-kevin

Cannot connect to Zimbra after installation

Posted: Fri Sep 09, 2005 9:58 am
by GertThiel
I've read post #4 and checked /etc/hosts before a posted my reply.
My /etc/hosts:
# Do not remove the following line, or various programs

# that require network functionality will fail.

127.0.0.1 localhost.localdomain localhost

192.168.2.71 zimbra.gtds.lan zimbra

- Gert

zimbra_logo.png


Cannot connect to Zimbra after installation

Posted: Fri Sep 09, 2005 10:25 am
by bob_p
Re-sorting my /etc/hosts file worked flawlessly.
Thanks!
Bob