Yet Another cannot connect to server problem....

Ask questions about your setup or get help installing ZCS server (ZD section below).
knightrider2000
Posts: 5
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:55 pm

Yet Another cannot connect to server problem....

Postby knightrider2000 » Thu Sep 22, 2005 10:24 pm

Hello all,

I have just installed Zimbra M1 on FC4 cannot connect to the web interface at all, keep getting connection refused, also this keeps comming up in the install logs:
ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.AuthenticationException [LDAP: error code 49 - Invalid Credentials])
Any Ideas??
Thanks,
Matt


marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

Yet Another cannot connect to server problem....

Postby marcmac » Thu Sep 22, 2005 11:22 pm

[quote user="knightrider2000"]Hello all,

I have just installed Zimbra M1 on FC4 cannot connect to the web interface at all, keep getting connection refused, also this keeps comming up in the install logs:
ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.AuthenticationException [LDAP: error code 49 - Invalid Credentials])
Any Ideas??
Thanks,
Matt[/QUOTE]
Was that the only error in the install log?
Was this a re-install? It could be that the re-installed ldap didn't start, and the passwords weren't set correctly.
Also could be /etc/hosts:
Make sure your /etc/hosts file has an entry like:
127.0.0.1 localhost.localdomain localhost
If your hostname is listed first, sql connections can fail.
knightrider2000
Posts: 5
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:55 pm

Yet Another cannot connect to server problem....

Postby knightrider2000 » Fri Sep 23, 2005 9:22 am

/etc/hosts is correct, with localhost on the first line.

This is a reinstall, also i have tried completly reformatted and reinstalled fc4 also, and still cannont connect to webserver, always get the connection refused, have yet to seee the nice interface of zimbra on my box. haha
soundmaster80
Posts: 10
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:55 pm

Yet Another cannot connect to server problem....

Postby soundmaster80 » Fri Sep 23, 2005 9:00 pm

knightrider2000, probably what you need to do is step away from the computer and bring a licensed professional in to fix your problems. :eek: probably there is a capable geek near you. this is just a suggestion :D
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

Yet Another cannot connect to server problem....

Postby marcmac » Fri Sep 23, 2005 11:43 pm

[quote user="knightrider2000"]/etc/hosts is correct, with localhost on the first line.

This is a reinstall, also i have tried completly reformatted and reinstalled fc4 also, and still cannont connect to webserver, always get the connection refused, have yet to seee the nice interface of zimbra on my box. haha[/QUOTE]
Can you post the install log from your last installation? It sounds like your ldap instance isn't being initialized.
You're on FC4 - can you make sure you fix the ssl symlink issue that's covered in other posts in the installation forum?
16428simonb
Posts: 45
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:55 pm

Yet Another cannot connect to server problem....

Postby 16428simonb » Sun Sep 25, 2005 6:19 am

I installed Zimbra on a clean install of CentOS 4 and had a similar problem trying to connect to the admin interface.
I found in the hosts file localhost AND the server name (e.g. my.domain.com) were all on 127.0.0.1. Something like...
127.0.0.1 localhost my.domain.com my
I tried changing the server name to its actual IP address and that seemed to fix it. At least I can log in to the admin interface now. Like this...
127.0.0.1 localhost

10.0.0.45 my.domain.com my
Worth a try ;-)
slott_hansen
Posts: 7
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:55 pm

Yet Another cannot connect to server problem....

Postby slott_hansen » Wed Sep 28, 2005 8:25 am

I finally made my zimbra installation return the same error :
[root@chicago ~]# /etc/init.d/zimbra status

Calling GetServiceInfoRequest (localhost.localdomain)
ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException localhost.localdomain:389)


But nothing I do seems to fix the problem :confused:
14319KevinH
Ambassador
Ambassador
Posts: 4558
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:52 pm

Yet Another cannot connect to server problem....

Postby 14319KevinH » Wed Sep 28, 2005 11:01 am

[quote user="slott_hansen"]I finally made my zimbra installation return the same error :
[root@chicago ~]# /etc/init.d/zimbra status

Calling GetServiceInfoRequest (localhost.localdomain)
ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException localhost.localdomain:389)


But nothing I do seems to fix the problem :confused:[/QUOTE]


Can you post your install log?
slott_hansen
Posts: 7
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:55 pm

Yet Another cannot connect to server problem....

Postby slott_hansen » Thu Sep 29, 2005 2:00 am

[quote user="14319KevinH"]Can you post your install log?[/QUOTE]
I see a few interesting issues - which might be related to the fact that I'm running a 64bit system as these "missing files" issues have been nagging me before with other apps. that normally work on a 32bit system...
Here are the interesting parts from myg log with my comments:
/opt/zimbra/openldap/sbin/slappasswd: error while loading shared libraries: libssl.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory

/opt/zimbra/openldap/sbin/slappasswd: error while loading shared libraries: libssl.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory

/opt/zimbra/openldap/libexec/slapd: error while loading shared libraries: libssl.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory

Started slapd: pid

/opt/zimbra/openldap/bin/ldapmodify: error while loading shared libraries: libssl.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory

/opt/zimbra/openldap/bin/ldapmodify: error while loading shared libraries: libssl.so.4: cannot open shared object file: No such file or directory

The missing libssl is indeed installed and can be found here: /lib64/libssl.so.4
ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException localhost.localdomain:389)

COMMAND: zmprov cd chicagoherlev.dk

ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException localhost.localdomain:389)

COMMAND: zmprov mcf zimbraDefaultDomainName chicagoherlev.dk

ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException localhost.localdomain:389)

COMMAND: zmprov ca admin@chicagoherlev.dk rasterfari zimbraIsAdminAccount TRUE

ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException localhost.localdomain:389)

COMMAND: id=`zmprov gs localhost.localdomain | grep zimbraId | awk '{print $2}'`; for i in `zmprov gc default | grep zimbraMailHostPool | sed 's/zimbraMailHostPool: //'`; do host="$host zimbraMailHostPool

$i"; done; zmprov mc default $host zimbraMailHostPool $id

ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException localhost.localdomain:389)

ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException localhost.localdomain:389)

zmprov [cmd] [args ...]

This error is a bit more hard to read - but it seems to be related to a connection error...
COMMAND: zmprov ms localhost.localdomain zimbraServiceInstalled ldap zimbraServiceInstalled mailbox zimbraServiceInstalled mta zimbraServiceInstalled antivirus zimbraServiceInstalled antispam zimbraServic

eInstalled snmp

ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException localhost.localdomain:389)

COMMAND: zmprov ms localhost.localdomain zimbraServiceEnabled ldap zimbraServiceEnabled mailbox zimbraServiceEnabled mta zimbraServiceEnabled antivirus zimbraServiceEnabled antispam zimbraServiceEnabled s

nmp

ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException localhost.localdomain:389)

Not sure - maybe another connection issue...
Can't load '/opt/zimbra/zimbramon/lib/i386-linux-thread-multi//auto/DBI/DBI.so' for module DBI: /opt/zimbra/zimbramon/lib/i386-linux-thread-multi//auto/DBI/DBI.so: cannot open shared object file: No such 

file or directory at /usr/lib64/perl5/5.8.5/x86_64-linux-thread-multi/DynaLoader.pm line 230.

at /opt/zimbra/zimbramon/lib/i386-linux-thread-multi//DBI.pm line 254

BEGIN failed--compilation aborted at /opt/zimbra/zimbramon/lib/i386-linux-thread-multi//DBI.pm line 254.

Compilation failed in require at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/Admin.pm line 37.

BEGIN failed--compilation aborted at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/Admin.pm line 37.

Compilation failed in require at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/StatusMon.pm line 35.

BEGIN failed--compilation aborted at /opt/zimbra/zimbramon/lib/Zimbra/Mon/StatusMon.pm line 35.

Compilation failed in require at /opt/zimbra/bin/zmmon line 41.

BEGIN failed--compilation aborted at /opt/zimbra/bin/zmmon line 41.

Soap call failed: 500 Can't connect to localhost:7777 (connect: Connection refused) at /opt/zimbra/bin/zmcontrol line 230
COMMAND: zmlocalconfig -s > .localconfig.save.6648

COMMAND: zmprov gs localhost.localdomain > .zmprov.localhost.localdomain.save.6648

ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException localhost.localdomain:389)

COMMAND: zmprov gacf localhost.localdomain > .zmprov.gacf.save.6648

ERROR: service.FAILURE (system failure: getDirectContext) (cause: javax.naming.CommunicationException localhost.localdomain:389)

14319KevinH
Ambassador
Ambassador
Posts: 4558
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:52 pm

Yet Another cannot connect to server problem....

Postby 14319KevinH » Thu Sep 29, 2005 2:29 am

The first error is the problem. Please check this post and add the missing links.
http://www.zimbra.com/forums/showpost.php?p=83&postcount=16

Return to “Installation and Upgrade”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests