Install error : FC3

Ask questions about your setup or get help installing ZCS server (ZD section below).
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

Install error : FC3

Postby marcmac » Fri Oct 21, 2005 11:32 am

Yes, it's vandalia_zimbra.vandaliaresearch.com, provided that resolves.
Try:

host vandalia_zimbra.vandaliaresearch.com
If that returns the correct IP address, use that name to install.


365Ian
Posts: 9
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:58 pm

Install error : FC3

Postby 365Ian » Fri Oct 21, 2005 11:42 am

marcmac,
thanks for being patient with me...

host vandalia_zimbra.vandaliaresearch.com does not return the same ip address as the machine that I am installing on.
vandalia_zimbra.vandaliaresearch.com has address 204.251.14.45

[root@vandalia_zimbra zcs]# ifconfig

eth0 Link encap:Ethernet HWaddr 00:13:20:73:11:E5

inet addr:192.168.2.104 Bcast:192.168.2.255
hum..
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

Install error : FC3

Postby marcmac » Fri Oct 21, 2005 11:46 am

Try host 192.168.2.104 and see what comes back.
365Ian
Posts: 9
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:58 pm

Install error : FC3

Postby 365Ian » Fri Oct 21, 2005 12:01 pm

host 192.168.2.104 yeilds :
host 104.2.168.192.in-addr.arpa not found 3(NXdomain)
So when the network version comes out, do you do onsite install?
its looking like this is a little more than I can handle.
Ian
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

Install error : FC3

Postby marcmac » Fri Oct 21, 2005 12:03 pm

You need to find your network/IT guy, and tell him that you need a static IP for this box (I suspect it's getting it's address from dhcp) and a resolveable, internal hostname (something like zimbramailrocks.vandaliaresearch.com) - then set your server up to use that name/IP (/etc/sysconfig/network, /etc/sysconfig/network-scripts/ifcfg-eth0)
365Ian
Posts: 9
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:58 pm

Install error : FC3

Postby 365Ian » Fri Oct 21, 2005 12:36 pm

marcmac,
thanks for the help,
trouble is that we (Vandalia Research) are only 3 guys deep, and we are all science/DNA type guys.
The other 2 guys are windows only kind of people.. I use ubuntu as my desktop at home and I have used FC3 as the OS for my 2 mythtv boxes, as such I got tapped to figureout the zimbra install.
Thanks for you help, I will try again and start fresh monday...with a static IP
again, thanks for the help,

I really hope that this thing takes off for you guys, and I hope that we can get it figured out. (I think that we can, just going to take some time, and a little rtfm... ;) )
thanks again.
Ian

Return to “Installation and Upgrade”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests