Good Old LDAP

Ask questions about your setup or get help installing ZCS server (ZD section below).
jholder
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 4686
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

Good Old LDAP

Postby jholder » Fri Nov 18, 2005 7:51 pm

Howdy,

Well I did it. :)

Right now, this second, I am stuck at the "Main Menu" with the following error:

Checking ldap on localhost:389...FAILED

Checking ldap on localhost:389...FAILED

-----------------

Then the menu.
Any Ideas?


marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

Good Old LDAP

Postby marcmac » Fri Nov 18, 2005 7:56 pm

The setup script thinks that ldap is configured, but it can't contact it - and it starts it before checking.
So - was this a failed install you're trying to recover? If that's the case, delete the files in /opt/zimbra/openldap-data (but leave the directory) and re-run /opt/zimbra/libexec/zmsetup.pl
If this is an upgrade, can you tell me what you did to get there?
jholder
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 4686
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

Good Old LDAP

Postby jholder » Fri Nov 18, 2005 8:01 pm

Hi,

Well, Kind of both. (upgrade and fail); however, It failed the first time too.
All I did was run the prep upgrade script. It went great. Then I ran the m2 script..and I got here. (I'm ssh'ed in), and I selected the text(the error), and hit crtl-c for copy (so I could paste it here....well...it stopped the script...so I ran it again. It found config.save and restored it.
Now, if I delete that file, can I re-configure ldap from the "Main Menu"?
jholder
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 4686
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

Good Old LDAP

Postby jholder » Fri Nov 18, 2005 8:08 pm

I can telnet on the machine and remotly to port 389 using 127.0.0.1, the actual ip, and the FQDN
I'm wondering if this is related to the ldaps posting that you had.
jholder
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 4686
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

Good Old LDAP

Postby jholder » Fri Nov 18, 2005 8:24 pm

I followed the instructions located at

http://www.zimbra.com/forums/showthread.php?t=723

with no luck. The installer still will not connect to port 389
marcmac
Elite member
Elite member
Posts: 2091
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:53 pm

Good Old LDAP

Postby marcmac » Fri Nov 18, 2005 8:31 pm

Here's what probably happened - the ldap password was saved from the original install, but the subsequent failures have gotten it out of sync.
zmlocalconfig -s | grep ldap - is ldap_password set to zimbra?
If it it - look in /tmp, for several directories called saveconfig - they will have a file called config.save in them - find the one from your original install, with an ldap password OTHER than "zimbra".
If you find that file, use zmlocalconfig to set the ldap password, mysql passwords, etc, and re-run zmsetup.
jholder
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 4686
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

Good Old LDAP

Postby jholder » Fri Nov 18, 2005 8:35 pm

Heh. I thinks you're right:

[root@(domain here) ~]# su zimbra

[zimbra@t(domain here) root]$ zmlocalconfig -s | grep ldap

ldap_host = (domain here)

ldap_is_master = true

ldap_master_url = ldap://(domain here):389

ldap_port = 389

ldap_root_password = GAbVcK4hoy3fmz5BbDUqf9.Phu

ldap_url = ldap://(domain here):389

zimbra_ldap_password = ARAzswyj_8gC0ZD5GZGWrzE10MZ

zimbra_ldap_userdn = uid=zimbra,cn=admins,cn=zimbra

zimbra_services = ldap mailbox mta antivirus antispam snmp

-------------------

Now, I changed my config via that other post. Do I need to change it back??
agnOstos
Advanced member
Advanced member
Posts: 96
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:57 pm

Good Old LDAP

Postby agnOstos » Fri Nov 18, 2005 9:25 pm

I'm running the gamut of all the problems during this upgrade, even after reading people upgraded with no problems. I'm having the same error.
Checking ldap on localhost:389...FAILED
my password was not set to zimbra, I'll keep trying but getting frustrated.
jholder
Zimbra Employee
Zimbra Employee
Posts: 4686
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:00 pm

Good Old LDAP

Postby jholder » Fri Nov 18, 2005 9:29 pm

I know the feeling.

I've tried resetting the pw, and it doesn't fix it. I think it is an issue with syncing though.
I'm gonna try something. It if works (or not) I'll let you know. :)
(I love testing) :cool:

------------------------

update: Pretty sure I'm gonna loose it all if this doesn't work....
agnOstos
Advanced member
Advanced member
Posts: 96
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:57 pm

Good Old LDAP

Postby agnOstos » Fri Nov 18, 2005 9:39 pm

[quote]I know the feeling.

I've tried resetting the pw, and it doesn't fix it. I think it is an issue with syncing though.
I'm gonna try something. It if works (or not) I'll let you know. :)
(I love testing) :cool:

------------------------

update: Pretty sure I'm gonna loose it all if this doesn't work....[/QUOTE]
You're very very deranged. :D

Return to “Installation and Upgrade”

Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 9 guests