IMAP - OUTLOOK - sending mail

Ask questions about your setup or get help installing ZCS server (ZD section below).
Crowhurst
Posts: 8
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:01 pm

IMAP - OUTLOOK - sending mail

Postby Crowhurst » Wed Nov 23, 2005 5:37 pm

I am trying to get pop3 to work with outlook. When i send the test message i get an error "send test email message: unable to send test message. Please verify the E-mail Address field.
When i try to connect via outlook and Evolution it keeps on asking me for my email address.
Could there be something wrong with my outgoing email server?


14319KevinH
Ambassador
Ambassador
Posts: 4558
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:52 pm

IMAP - OUTLOOK - sending mail

Postby 14319KevinH » Wed Nov 23, 2005 7:37 pm

Well to send you use STMP not POP3 or IMAP. Make sure you use the entire email address (ie user@domain) and set up SMTP auth. By default postfix doesn't allow you to send unless you do SMTP auth.
gazevedo
Posts: 6
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:58 pm

IMAP - OUTLOOK - sending mail

Postby gazevedo » Thu Nov 24, 2005 12:12 am

I did the things you suggested, where is SMTP auth set? It keeps asking for a password and when I finally hit cancel I get a SMTP error. This used to work on BETA1 ... what has changed?
14319KevinH
Ambassador
Ambassador
Posts: 4558
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:52 pm

IMAP - OUTLOOK - sending mail

Postby 14319KevinH » Thu Nov 24, 2005 12:14 am

[quote user="gazevedo"]I did the things you suggested, where is SMTP auth set? It keeps asking for a password and when I finally hit cancel I get a SMTP error. This used to work on BETA1 ... what has changed?[/QUOTE]
SMTP Auth is set in the MTA tab in Zimbra's web UI. In Thunderbird it would be in the SMTP settings.
gazevedo
Posts: 6
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:58 pm

IMAP - OUTLOOK - sending mail

Postby gazevedo » Thu Nov 24, 2005 10:15 pm

Kevin,
I have the settings as you stated I should and no joy. Here are the logs:
/var/log/messages :
Nov 24 20:03:37 palintar kernel: atkbd.c: Unknown key released (translated set 2, code 0x0 on isa0060/serio0).

Nov 24 20:03:37 palintar kernel: atkbd.c: Use 'setkeycodes 00 ' to make it known.

Nov 24 20:05:31 palintar saslauthd[11903]: auth_zimbra: gazevedo auth failed: unable to parse xml

Nov 24 20:05:31 palintar saslauthd[11903]: do_auth : auth failure: [user=gazevedo] [service=smtp] [realm=] [mech=zimbra] [reason=Unknown]

Nov 24 20:05:31 palintar saslauthd[11923]: auth_zimbra: gazevedo auth failed: unable to parse xml

Nov 24 20:05:31 palintar saslauthd[11923]: do_auth : auth failure: [user=gazevedo] [service=smtp] [realm=] [mech=zimbra] [reason=Unknown]


And here is ziNov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: read from 08580720 [0858A978] (5 bytes => 5 (0x5))

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: 0000 14 03 01 00 01 .....

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: read from 08580720 [0858A97D] (1 bytes => -1 (0xFFFFFFFF))

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: SSL_accept:error in SSLv3 read certificate verify A

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: read from 08580720 [0858A97D] (1 bytes => 1 (0x1))

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: 0000 01 .

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: read from 08580720 [0858A978] (5 bytes => -1 (0xFFFFFFFF))

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: SSL_accept:error in SSLv3 read certificate verify A

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: read from 08580720 [0858A978] (5 bytes => 5 (0x5))

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: 0000 16 03 01 00 30 ....0

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: read from 08580720 [0858A97D] (48 bytes => -1 (0xFFFFFFFF))

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: SSL_accept:error in SSLv3 read certificate verify A

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: read from 08580720 [0858A97D] (48 bytes => 48 (0x30))

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: 0000 19 ef 43 d2 77 8a 45 7f|db 7f 90 c6 d5 3e 3d 7d ..C.w.E. .....>=}

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: 0010 56 fe b1 88 a8 eb 58 5e|7c 93 3d c3 59 84 3b 0e V.....X^ |.=.Y.;.

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: 0020 cf f2 fd 4e d2 45 0c 02|71 cf dd d1 f0 e0 84 97 ...N.E.. q.......

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: SSL_accept:SSLv3 read finished A

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: SSL_accept:SSLv3 write change cipher spec A

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: SSL_accept:SSLv3 write finished A

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: write to 08580720 [08598B40] (59 bytes => 59 (0x3B))

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: 0000 14 03 01 00 01 01 16 03|01 00 30 41 aa e4 3e 52 ........ ..0A..>R

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: 0010 50 a3 70 16 0b 53 d0 63|d0 80 1f 71 d8 25 58 f8 P.p..S.c ...q.%X.

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: 0020 fd 9d 6b ac b3 2d 2a bf|72 bd 72 e7 93 8a 76 f1 ..k..-*. r.r...v.

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: 0030 66 d5 d2 3b 29 3a c1 25|fe 51 69 f..;):.% .Qi

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: SSL_accept:SSLv3 flush data

Nov 24 20:05:28 palintar postfix/smtpd[28918]: TLS connection established from unknown[192.168.1.1]: TLSv1 with cipher DHE-RSA-AES256-SHA (256/256 bits)

Nov 24 20:05:31 palintar postfix/smtpd[28918]: warning: SASL authentication failure: Password verification failed

Nov 24 20:05:31 palintar postfix/smtpd[28918]: warning: unknown[192.168.1.1]: SASL PLAIN authentication failed

Nov 24 20:05:31 palintar postfix/smtpd[28918]: warning: unknown[192.168.1.1]: SASL LOGIN authentication failed

Nov 24 20:05:49 palintar postfix/smtpd[28918]: lost connection after AUTH from unknown[192.168.1.1]

Nov 24 20:05:49 palintar postfix/smtpd[28918]: disconnect from unknown[192.168.1.1]

mbra.log:
My password seems to not work, but it works for getting mail and for the web interface. I assume itis all the same password... is this correct.
Thanks for all the help
-- George
14319KevinH
Ambassador
Ambassador
Posts: 4558
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:52 pm

IMAP - OUTLOOK - sending mail

Postby 14319KevinH » Fri Nov 25, 2005 11:07 am

Try the info in this thread:

Also">http://www.zimbra.com/forums/showthread.php?t=432&highlight=sasl
Also
make sure you have https mode enabled with zmtlsctl
gazevedo
Posts: 6
Joined: Fri Sep 12, 2014 9:58 pm

IMAP - OUTLOOK - sending mail

Postby gazevedo » Fri Nov 25, 2005 4:42 pm

Nailed it. Sorry I did not see this post. I had the exact same problem. Running in https mode and I ran into the same bug.
Thanks for the help
-- George
tekmouse
Posts: 1
Joined: Fri Sep 12, 2014 10:01 pm

IMAP - OUTLOOK - sending mail

Postby tekmouse » Thu Dec 08, 2005 4:11 pm

If your problem is not solved. I had the same problem, but I fixed it.

Is">http://groups.google.com/group/Gmail-POP-and-Forwarding/browse_thread/thread/5949cb67328b0af4
Is
my solution that I know works. I had the problem.
John Hubbard

The Tekmouse

tekmouse@gmail.com

Return to “Installation and Upgrade”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests